چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۲ مهر ۱۳۹۲ / ۱۷:۰۴
کد مطلب: 19584
۰
۱

اگر اهل ورزش هستید این مطلب را بخوانید

ناهید زندی کارشناس تغذیه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران در خصوص تأثیر مصرف کربوهیدرات ها برکاهش خستگی ناشی از ورزشی گفت: به صورت کلی کربوهیدرات ها وظیفه ی حفظ ذخیره گلیکوژنی در عضلات و کبد و حفظ قند خون در سطح مطلوب را برعهده دارند ذخایر گلیکوژنی به عنوان منبع اصلی سوخت و ساز است که بدن از آن هنگام ورزش استفاده می کند و از خستگی ورزشی کاسته می شود.

وی اظهار داشت: گلیکوژن در کبد ذخیره شده و در مواقعی که بدن نیاز دارد وارد خون شده و تبدیل به گلوکز می شود که گلوکز به عنوان سوخت اصلی در هنگام فعالیت های ورزشی است که در سوخت و ساز و تأمین انرژی بسیار تأثیرگذار است و اگر تا یک ساعت بعد از ورزش ذخیره ی کربوهیدراتی بدن به صورت گلیکوژنی ذخیره نشود بدن برای روز بعد خستگی بیشتری احساس می کند.

وی در ادامه افزود: کاهش کربوهیدرات توان ورزشی را پایین می آورد و باعث خستگی می شود اگر کربوهیدرات در بدن به صورت کامل ذخیره نشده باشد چربی به صورت ناقص تجزیه می شود و مواد سمی به نام ستن آزاد می کند که وقتی این ماده در خون بالا رود برای کبد، مغز و کلیه خطرساز است.

**نباید کربوهیدرات را از وعده های غذایی حذف کرد
 زندی با اشاره به عدم حذف کربوهیدرات ها از وعده های غذایی گفت: کربوهیدرات هایی مثل برنج و نان تأمین کننده ی مهم ویتامین های گروه ب بدن هستند و کمبود این ویتامین در بدن بیماری هایی مثل: مشکلات شدید عصبی، ریزش مو بوجود می آید و اگر طولانی مدت باشد تبدیل به بیماری های اعصاب شده و حتی افسردگی شدید را به دنبال دارد و حتی مشکلات پوستی را هم برای فرد بوجود می آورد.
وی در پایان گفت: در طول ورزش می توان از نوشابه های ورزشی سالم، حتی آبمیوه های طبعیی هر پانزده دقیقه یک بار به صورت جرعه جرعه استفاده کرد که البته هم کربوهیدرات ها و هم املاح سدیم در آن تأمین شده باشد چون در طول ورزش سدیم به صورت عرق از بدن دفع می شود که اینها به عنوان مکلمی است که توان ورزشی پایین نیاید و از خستگی ناشی از ورزش کاسته شود.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

لیلا
از مطالب شما استفاده کردم متشکر
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تونل هابه ما آموختند که حتی دردل سنگ هم راهی برای عبور هست، تونل ها راست میگویند ؛ راه است ، حتی از دلِ سنگ! " آنجا كه راه نیست ، خداوند راه را می گشاید... "