جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۲ بهمن ۱۳۹۳ / ۱۸:۴۹
کد مطلب: 28854
۰
رئیس انجمن پزشکان عمومی:

۹۴ درصد پزشکان عمومی دچار مسخ شخصیت هستند

به گزارش فارس، عباس کامیابی در دومین همایش پزشکان عمومی گفت: در این همایش 1800 نفر از پزشکان عمومی ثبت‌نام کردند و توانمندسازی طب عمومی از نظر علمی و حرفه‌ای رویکرد این همایش است و به سمتی خواهیم رفت که مهارت‌هایشان نیز افزایش یابد.

وی ادامه داد: یکی از اهدافی که با جدیت در انجمن دنبال می‌شود اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع است البته با مفهومی که سالها در دنیا جاری است برنامه بومی و اصلاح‌ شده پزشک خانواده هم اکنون در ۲ استان کشور اجرا می‌شود که با انجام اصلاحاتی می‌توان آن را در کل کشور اجرا کرد.

کامیابی گفت: مشارکت پزشکان عمومی در برنامه پزشک خانواده جزو الزامات است چرا که مشکل بیکاری آنها را حل می‌کند و اعتماد قانونگذاران برای تخصیص اعتبارات و سرمایه‌گذاری نیز به دست خواهد آمد.

وی با اشاره به وجود 70 هزار پزشک عمومی در کشور گفت: باید بانک جامع اطلاعات پزشکان عمومی تهیه شود هم اکنون گروه‌های پزشک عمومی شامل پزشک خانواده شهری و روستایی با 9 هزار نفر، درمانگران اعتیاد 5 تا 6 هزار، شاغلان گرایش پوست و زیبایی 3 تا 5 هزار، شاغلان طب کار که هنوز مشخص نیست و شاغلان وزارت بهداشت، تأمین اجتماعی، انتقال خون و مطب‌های خصوصی می‌شوند.

رئیس انجمن پزشکان عمومی افزود: بیشترین تراکم پزشکان عمومی در مرکز کشور و در شهرهای بزرگ است و بیشترین پراکندگی نیز مربوط به پزشکان عمومی است البته توزیع آنها دچار مشکل است.

کامیابی ادامه داد: نرخ بیکاری پزشکان عمومی از 3 تا 23 درصد عنوان شده اما به طور میانی گفته می‌شود بین 12 تا 15 درصد بیکاری در این جامعه وجود دارد، 7 تا 10 درصد مشاغل غیرمرتبط دارند و شاهد بالاترین فرسودگی شغلی در این گروه از جامعه پزشکی هستیم.

وی افزود:  میزان مسخ شخصیت 94 درصد و 54 درصد فقدان موفقیت فردی را در پزشکان عمومی شاهد هستیم. تأثیر سندرم فرسودگی شغلی نیز بر کیفیت و درمان بیماران این گروه از پزشکان تأثیر زیادی دارد.

رئیس انجمن پزشکان عمومی گفت: در همه جای دنیا بیشترین تعداد بیمار به پزشک عمومی اختصاص دارد  اما در کشور ما به متخصص و فوق‌تخصص گرایش بیشتر است همچنین قراردادهایی که در سطح بیمارستان‌های خصوصی و اورژانس نوشته می‌شود شرم‌آور است و نیاز به اصلاح دارد.

کامیابی گفت: دچار بحران هویت در طب عمومی هستیم و جایگاه آن در کشور تبیین شده نیست اگر به هویت آنها خدشه وارد شود از اجرای نقش خود باز خواهند ماند و به سایر سطوح از ارائه خدمت نیز خدشه وارد می‌شود.

وی گفت: انزوا و مهاجرت شغلی نیز در این گروه از پزشکان وجود دارد در حال حاضر بسیاری از پزشکان عمومی از کشور خارج می‌شوند و بخشی حرفه‌ای نامرتبط را انتخاب می‌کنند  این باعث به هم ریختگی آمایش سطوح می‌شود و خودمحوری در سایر سطوح ایجاد می‌شود.

رئیس انجمن پزشکان عمومی افزود: با اجرای پزشک خانواده بخشی از هویت طب عمومی بازآفرینی خواهد شد و اصلاح نظام پرداخت، بسته خدمت، ضریب محرومیت و نظام پایش باید در پزشک خانواده انجام شود.

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
برای موفقیت لازم نیست نابغه باشی فقط کافیه یه قدم جلوتر باشی/ انیشتن