شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۱۵ تير ۱۳۹۵ / ۱۳:۲۵
کد مطلب: 37575
۱
۴

شورای تحول علوم انسانی درباره واگذاری رشته روانشناسی بالینی چه نظري دارد؟

شورای تحول علوم انسانی درباره واگذاری رشته روانشناسی بالینی چه نظري دارد؟
به گزارش میگنا حمید طالب زاده گفتگو با مهر در خصوص واگذاری گرایش روانشناسی بالینی به وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: از نظر شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی رشته روانشناسی بالینی جزء رشته های علوم انسانی است و بررسی و بازنگری آن نیز در کارگروه شورای تحول انجام می گیرد.

وی ادامه داد: به نظر کارگروه روانشناسی شورای تحول این گرایش باید در مقطع کارشناسی در رشته روانشناسی ادغام شود.

دبیر شورای تحول و ارتقای علوم انسانی درخصوص موضع شورای تحول در خصوص واگذاری این گرایش روانشناسی به وزارت بهداشت، افزود: این مساله در شورای تحول درحال بحث است، هنوز شورا اظهار نظری در این مورد نداشته، باید این مساله با حضور مسئولان ذی ربط وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی مطرح شده و بعد از سامان دهی مساله موضع شورای تحول اعلام شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، اخیرا در پی نامه وزیر بهداشت، رئیس جمهور واگذاری ۱۵ رشته روانشناسی بالینی، روانشناسی سلامت، روانشناسی خانواده، علوم ورزشی، ورزش درمانی، خدمات سلامت و بهورزی، دارویاری، سلامت یاری، تغذیه ورزشی، مراقبت از زنان، مراقبت طبی از سالمندان، مشاوره ژنتیک، ماساژدرمانی، بهداشت روان و مشاوره ورزشی، و کایروپراکتیک را به وزارت بهداشت ابلاغ کرد.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

Delaram zandi
Romania
قوانین پزشکی هیچ ارتباطی به مجلس نداره و اساسا محلس ساخورده ما باید تعویص و به روز بشه
Iran, Islamic Republic of
به عنوان یک استاد روانشناسی بالینی در وزارت علوم پیشنهاد می کنم رشته روانشناسی بالینی را به وزارت بهداشت داده شود. رشته روانشناسی بدون عنوان بالینی را هم برای وزارت علوم محفوظ نگهدارید تا اساتید محترم هم متناسب با توانایی های خود، قدرت انتخاب داشته باشند.
Iran, Islamic Republic of
سلام
به عنوان یک استاد روانشناسی بالینی یکی از دانشگاههای وزارت علوم با این اقدام شجاعانه کاملا موافق هستم. چون متاسفانه وزارت علوم قادر نیست هیچگونه امکاناتی برای اموزش بالینی دانشجویان صرف نماید تازه الان بیمارستان های دولتی از دانشگاههای وزارت علوم بابت بردن دانشجویان به بیمارستان طلب پول می کنند و عملا این کار روی زمین مانده است. حاصل این شیوه تربیت دانشجو، عملا تربیت دانشجویانی است که قادر به درمان و تاثیر گداری مثبت نبوده و حتی موجب می شوند تا دید جامعه نسبت به رشته روانشناسی بالینی نیز منفی شود.
به نظرم اساتید دانشگاهها باید فرصت را غنیمت شمارند و از این طرح دفاع نمایند.
البته وزرت بهداشت هم باید ترتیبی اتخاذ نماید تا استتقلال این رشته و شان اساتید ان که سالهای زیادی در این رشته علیرغم امکانات کم به کار خود با قوت ادامه داده اند حمایت نماید.
شاید یکی از دلایل مخالفت برخی از اساتید دانشگاهها این باشد که احساس می کنند در وزارت بهداشت نسبت به روانپزشگان شهروند درجه 2 محسوب شوند و وزارت بهداشت باید این نگرانی را رفع نماید. 2 رشته روانشناسی بالینی و روانپزشکی به صورت موازی به بیماران خدمت رسانی می نمایند و برتری یکی بر دیگری، کاری که الان وزارت بهداشت انجام میدهد(با گذاشتن تعرفه بیمه حتی در خانواده درمانی و رواندرمانی برای روانپزشکان)، بسیار کار غیر کارشناسی است که شخصیتی گرانقدری مثل دکتر هاشمی، وزیر محترم بهداشت، نباید با پذیرش ان خود را زیر سوال ببرد. و مناسفانه همین برخوردها این بی اعتمادی ها را دامن زده است
در جمعبندی پیشنهاد می کنم رشته روانشناسی بالینی را به وزارت بهداشت واگذار شود. رشته روانشناسی بدون عنوان بالینی را هم برای وزارت علوم محفوظ نگهدارید تا اساتید محترم هم قدرت انتخاب داشته باشند
حسن پودینه
Romania
سلام.خسته نباشین من خودم ارشدروانشناسی بالینی هستم به نظر من بایدزودتر این کار انجان میشدالا هم دیر نشده وزارت علوم.جلوه دانشجو فقط کتاب میزاره که. دانشجو بخونه اما در یک دانشجومیتونه یک فرددرمان بکنه یا به صورت عملی یاد داشته باشه.نه چون دوره عملی ندیده فردنظریه ادلر یادداشته باشه امانتونه به. صورت عملی انجام بده فایده نداره.اگه میخوان روانشناسان بالینی قوی داشته باشن بایدکار در مراکز بیمارستانی .درمانی .کلینکی یاد بگیرن. دوره ببینن
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
هرگز با آدم نادان مجادله نكنيد، تماشاگران ممكن است نتوانند بين شما را تشخيص دهند