شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۳ / ۱۱:۰۶
کد مطلب: 25118
۰

احتمال ابتلا به اسکیزوفرنیا در اينگونه خانواده‌ها

احتمال ابتلا به اسکیزوفرنیا در اينگونه خانواده‌ها

به گزارش میگنا، مظفر روحانی در گفت‌وگو با فارس، اظهارداشت: در حال حاضر رشد درمان، دارو و درمان‌های غیر دارویی موجب شده است مبتلایان به اسکیزوفرنیا نیز به سطوح درمانی نزدیک شوند و وقتی بهبودی نسبی حاصل شود طبیعی است که بیمار می‌تواند زندگی عادی خود را از سر بگیرد.

وی با تأکید بر حمایت جامعه از مبتلایان گفت: به شرطی که خانواده، پزشک و کسانی که کنار بیمار هستند به او کمک کنند بیمار می‌تواند آرام آرام وارد جامعه شود، اما همانطور که اشاره شد همه جانبه بودن این حمایت‌ها اهمیت بسزایی دارد.

روحانی افزود: وقتی پزشک می‌بیند بیمار مراجعه نمی‌کند باید علت عدم مراجعه او را جویا شود زیرا ممکن است خانواده بیمار به دلیل گرفتاری‌های خانوادگی نتوانند به موقع بیمار را نزد درمانگر ببرند.

وی با بیان اهمیت دارو درمانی در مبتلایان به اسکیزوفرنیا گفت: داروهایی که در حال حاضر وجود دارند به از بین رفتن توهمات و هذیان‌های بیمار کمک می‌کنند و نمی‌گذارند تا او نگاه‌های دیگران را بد تعبیر کنند. بیماران قبل از مصرف داروها نگاه‌های دیگران را تمسخرآمیز تعبیر می‌کنند و چنانچه کسی با تلفن صحبت می‌کند می‌پندارند که درباره او حرف می‌زنند.

وی ادامه داد: وقتی بیمار از خانه بیرون بیایید سهم خودش را از زندگی می‌گیرد، اگر این سهم ازدواج باشد، بهتر است دانسته انجام شود زیرا اگر فرد به طرف مقابلش نگوید که اسکیزوفرنیا دارد یک ماه پس از ازدواج که علائم خود را نشان می‌دهد موجب شکست روابط آنها می‌شود که این موضوع می‌تواند برای بیمار استرس‌زا باشد.

رئیس هیأت مدیره انجمن حمایت از بیماران اسکیزوفرنیا گفت: قبلاً ترس‌های عجیب و غریبی در جامعه وجود داشت که بیماران روان‌پریش را افراد خشنی می‌پنداشتند که قصد کشتن دیگران را دارند در حالی که بررسی‌های علمی نشان می‌دهد که میزان خشونت بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیا برابر میزان خشونت افراد جامعه است.

وی افزود: آگاهی‌هایی که مردم از این بیماری دارند موجب شده که بیماران در جامعه حاضر شوند، متأسفانه برخی افراد و مراکز از بیماران روانی به ویژه مبتلایان به اسکیزوفرنیا حمایت نمی‌کنند، این در حالی است که همان اشکالاتی که برای بیماری که مشکل جسمی دارد برای مبتلایان به اسکیزوفرنیا نیز وجود دارد و مغز آنها دچار تغییراتی می‌شود که فرد به این بیماری مبتلا می‌شود منتهی این تغییرات آن قدر ریز است که دیده نمی‌شود و با علائم روانپزشکی همراه دارد.

روحانی با اشاره به درصد ابتلا به اختلال اسکیزوفرنیا گفت: همه انسانها در معرض ابتلا به اختلالات روانی قرار دارند، یک درصد مردم به اسکیزوفرنیا، یک درصد به اختلالات دوقطبی و یک درصد نیز به اختلالات هذیانی مبتلا می‌شوند بنابراین اگر می‌خواهیم در صورت ابتلا از ما حمایت شود باید به دیگران کمک کنیم.

وی با تأکید بر اهمیت سلامت روان در نظام تحول سلامت تصریح کرد: علت بیماری اسکیزوفرنیا ناشناخته است، درصدی از آن ژنتیکی است، بخشی به عوامل اجتماعی و اقتصادی و استرس‌هایی که فرد دارد مربوط می‌شود.

وی افزود: استرس‌هایی که زنان موقع زایمان و بارداری دارند می‌تواند در ابتلای آنها و فرزندانشان به اسکیزوفرنیا موثر باشد، سخت‌زایی و استرس جنین موقع زایمان که موجب می‌شود دیر به دنیا بیاید یا مقیاس آپگار پایین داشته باشد از جمله این موارد است.

روحانی ادامه داد: آمارها نشان می‌دهد اسکیزوفرنیا در خانواده‌هایی که میزان بروز هیجاناتشان زیاد است و خیلی راحت از یکدیگر انتقاد می‌کنند، زیاد است و این افراد شانس بیشتری برای عود بیماری دارند، اگر افراد خانواده‌ای آرام باشند و بتوانند با هم کنار بیایند و میزان بروز هیجاناتشان را کم کنند تا 50 درصد شانس ابتلا به اسکیزوفرنیا را کاهش می‌دهند.

 

وی گفت: همچنین بررسی‌های آماری نشان می‌دهد که خانواده‌هایی که از نظر هیجانی طبیعی‌تر هستند، خود و فرزندانشان شانس کمتری برای اسکیزوفرنیا و عود این بیماری دارند.

وی با توصیه به خانواده‌های مبتلایان گفت: نباید خودتان را ایزوله کنید، اگر فرزندتان به این اختلال مبتلا است، مخفی کاری نکنید و به دیگران بگویید. وقتی خانواده‌ای خودش را زندانی می‌کند بیماری فرزندش بدتر می‌شود زیرا با کسی رفت و آمد نمی‌کند.

وی خاطرنشان کرد: از گفتن اینکه فرزندمان مسافرت است یا خانه نیست جلوگیری کنید زیرا مخفی کاری دردی را دوا نمی‌کند و موجب تحت فشار قراردادن خود و تنها شدن خانواده‌تان می‌شوید.

 

 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
سلامتي هميشه با دارو بدست نمياد بيشتر اوقات از آرامش خيال آرامش قلب و روح مياد سلامتي با خنده و عشق مياد