پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۳۱ تير ۱۳۹۳ / ۰۲:۰۷
کد مطلب: 26126
۰

محققان درباره خوشبختی چه می‌گویند؟

محققان درباره خوشبختی چه می‌گویند؟
به ­منظور درک کیفیت خوشبختی، پرسیده ­اند: «فرد خوشبخت باید چه تعداد تجربیات خوب در مقابل تجربیات بد داشته باشد؟» شايد مفهوم خوشبختی این ا­ست­ که وقتی تجربیات خوب و بد زندگی را كنار هم قرار دهيم، تجربیات خوب­مان بیشتر باشد.

سیدافشین طباطبایی،پژوهشگر مسائل اجتماعی در روزنامه آرمان نوشت: بشر برای یافتن معنا در زندگی باید خلاقیت، نوآوری و سازند­گی از خود نشان دهد یا در زیبایی‌های طبیعت غوطه­ور شود یا به­ عالم هنر پناه برد. خوشبختی شايد نسبت عملی شدن خواسته­ های درونی انسان است، به ­­­دست‌نيافته‌هايش. وقتی ما به‌‌نوعی خواسته ­های خود را محقق شده می­بینیم، احساس خوشحالی می‌کنیم؛ حال برای اینكه همیشه خوشحال بمانیم دو راه پیش­رو داریم:
1- مرتب مواردی را به فهرست خواسته‌های خود اضافه کنیم.
2 - توقعات و امیال خود را کاهش دهیم.

محققان تعاریف جدیدتری از خوشبختی ارائه کرده­، درمورد شیوه ­هاي دستیابی به آن توصیه‌هایی مطرح ساخته­ اند. به ­منظور درک کیفیت خوشبختی، پرسیده ­اند: «فرد خوشبخت باید چه تعداد تجربیات خوب در مقابل تجربیات بد داشته باشد؟» شايد مفهوم خوشبختی این ا­ست­ که وقتی تجربیات خوب و بد زندگی را كنار هم قرار دهيم، تجربیات خوب­مان بیشتر باشد.
تجربیات خوب می­تواند شامل: شغلی دلخواه، همسری خوب و همراه، سرگرمی‌ها و تفریحات خوشایند، خاطرات دل­پسند، روابط پر از محبت و علاقه میان اعضای خانواده، تولد فرزند جدید، ملاقات و آشنایی با دوستان و همکاران خوب، سفر و... که موجب رضایت خاطر، و خشنودی درونی مي­شوند، باشد. برای داشتن احساس خوشحالی می­توانیم توجه و تمرکز خود را روي اتفاقات خوب و مثبت افرایش دهیم. بايد بیاموزیم که چگونه از کوچک­ترین موفقیت­ها لذت ببریم و از اهمیت آنها در زندگی­مان آگاه شویم و برای به حداقل رساندن موارد منفی بیش­تر سعی نماییم.

وقتی بر لحظه­ های بزرگ زندگی تاکید و تمرکز کنیم، احتمال شکست و ناامیدی را کاهش می­دهیم و از انواع خوشی­هایی که در زندگی داریم سرشار می‌شویم و احساس خوشبختی می­کنیم. اطلاعاتی­ که پژوهشگران از افرادی در گروه­های سنی، اقتصادی، تحصیلی و فرهنگی مختلف به­دست ‌آورده­اند، حاکی از این­ است ­که می­توان اقداماتی به منظور افزایش رضایت از زندگی بهتر و دستیابی به خوشبختی انجام داد.

به ­منظور تشریح این موارد از چهار گروه، شامل زبده ­ترين پژوهشگران سوال‌هاي به این مضمون پرسیده شد:
1- تعریف شما از خوشبختی چیست؟
2- بهترین راه­ها برای رسیدن به خوشبختی کدام­ند؟
3- چه کسانی خوشحال­تر و خوشحال­ترین­ اند؟
4- چه عواملی برخلاف تصور باعث دور شدن ما از خوش­بختی می­شوند؟
5- آیا تعریف خوشبختی در سال­های اخیر عوض شده است؟
با وجود اینکه هرکدام از این چهار گروه(متخصص علوم اجتماعي و روانشناسي) روي افراد متفاوتی مطالعه کرده بودند، اما پاسخ­ها بسیار مشابه بود كه نتيجه­ آنها را مي­توان در چهار گروه جمع­بندي كرد:براساس مطالعات و مصاحبه‌های انجام شده، خوشبختی فقط به ­دلیل وقایع خوب و مثبت در زندگی ایجاد نمی­شود؛ بلکه تا حد زیادی به ­خود ما بستگی دارد. این ما هستیم که می‌توانیم این وقایع خوب را ایجاد و روند اتفاقات را هدایت کنیم.

منبع:روزنامه آرمان
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
برای شنا کردن به سمت مخالف رودخانه قدرت و جرات لازم است وگرنه هر ماهی مرده ای هم می تواند از طرف موافق جریان آب حرکت کند.