جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۲ / ۱۸:۲۷
کد مطلب: 22930
۰

صدور مجوز مراکز مشاوره ازدواج از بهزیستی مغایر قانون است

 

 

 

ایسنا: محمد حاتمی - معاون سازمان نظام روان‌شناسی با اشاره به سابقه تشکیل این مجموعه گفت: این سازمان مجموعه‌ای مردم‌نهاد به شمار می‌رود و صدور پروانه حرفه‌ای برای روان‌شناسان و مشاوران، صدور مجوز مراکز خدمات روان‌شناسی و نظارت بر این مراکز سه وظیفه مهمی است که این سازمان برعهده دارد.

 

 

وی افزود: در دولت دهم، آئین‌نامه ساماندهی مراکز مشاوره ابلاغ شد که تعیین تکلیف صلاحیت این مراکز با وزارت ورزش و جوانان و سازمان بهزیستی باشد، ولی بر مبنای وظایف ذاتی سازمان نظام روان‌شناسی نسبت به این موضوع آئین‌نامه اعتراض کردیم، چرا که صدور این مجوز مغایر با قانون بود و نهایتاَ این موضوع در مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گرفت و رای صادره توسط دولت دهم مغایر قانون اعلام و لغو شد و صدور مجوز برای مراکز مشاوره ازدواج به سازمان نظام روان‌شناسی واگذار شد.

 

 

معاون معاون سازمان نظام روان‌شناسی اظهار کرد: پس از آن بر مبنای ابلاغیه مجلس با دولت یازدهم وارد مذاکره شدیم و تفاهم‌نامه‌ای با وزارت ورزش و جوانان منعقد شد که بر اساس این تفاهم‌نامه، موضوع بلاتکلیفی مراکز مشاوره ازدواج پایان یافت و صلاحیت علمی این مراکز را سازمان نظام روان‌شناسی و صلاحیت عمومی را وزارت ورزش تایید می‌کند.

 

 

 

وی در مورد اشکالات صدور مجوز مراکز مشاوره برای مراجعه‌کننده‌ها و رعایت استانداردهای لازم برای صدور مجوز از سوی این سازمان، توضیح داد: از جمله مشکلات صدور مجوز مراکز مشاوره از سوی سازمان بهزیستی این بود که مشاوران گاهی با مدرک لیسانس موفق به دریافت مجوز شدند که این موضوع در سازمان نظام روان‌شناسی مغایر قانون است و حتی در برخی موارد فردی که مجوز این مراکز را دریافت می‌کرد، تخصص این حوزه کاری را نداشت. متاسفانه این امر وضعیت نامناسبی را برای مراکز مشاوره ایجاد کرده است و مشکلات زیادی را برای مردم و مراجعه‌کننده‌ها به همراه داشته است. از طرفی نظارت بر این مراکز نیز مشکل شده و این موضوع برای وزارت ورزش و جوانان نیز محرز شده بود.

 

 

وی گفت: جهت تسریع در امر اجرایی‌شدن این تفاهم نامه، کمیته خاصی پیش‌بینی شده است و از ششم فروردین سال آینده، جلساتی به صورت هفتگی برگزار و پرونده همه مراکزی که توسط بهزیستی مجوز دریافت کرده، بررسی خواهد شد.بر همین اساس، صلاحیت علمی و عمومی همه متقاضیان باید به تایید سازمان نظام روان‌شناسی و وزارت ورزش و جوانان برسد و آنها پس از گذارندن دوره‌های آموزشی می‌توانند مجوز دریافت کنند.

 

 

حاتمی افزود: در سازمان نظام روان‌شناسی قوانین خاصی وجود دارد و بر اساس استانداردهای مربوطه صلاحیت همه مراکز مورد بررسی قرار خواهد گرفت در حال حاضر ۳۰۰ مرکز در کشور مجوز بهزیستی را دریافت کرده که از لحاظ حرفه‌ای باید توسط سازمان نظام روان‌شناسی بررسی ‌شوند و از لحاظ اقدامات اجرایی و حمایت‌ها وزارت نیز وزارت ورزش و جوانان کمک می‌کند. با اجرای این تفاهم‌نامه سعی می‌کنیم شرایطی را فراهم کنیم تا بهترین خدمات مشاوره به مردم ارائه شود.

 

 

معاون سازمان نظام روان‌شناسی خاطرنشان کرد: سالانه در شورای مرکزی سازمان نظام روان‌شناسی، موضوع هزینه دریافتی مراجعه‌کننده‌ها بررسی و مطابق استاندارد‌ها اعلام می‌شود. پس از ابلاغ این موضوع همه مراکز موظف‌اند در همین چارچوب عمل کنند و در غیر این صورت، مغایر قانون هزینه دریافت کرده و برخورد لازم با آنها انجام می‌گیرد.

 

وی تصریح کرد: به نظر من موضوعی که بسیار حائز اهمیت است لغو آئین‌نامه دولت قبل در این رابطه است که صدور مجوز مراکز مشاوره را بر عهده بهزیستی گذاشته بود و از سازمان بهزیستی خواستاریم در ساماندهی مراکز مشاوره همکاری‌های لازم را با وزارت ورزش و جوانان و سازمان نظام روان‌شناسی داشته باشد تا با تشکیل جلسات و همفکری‌های لازم، صلاحیت تمام مراکزی را که سازمان بهزیستی مجوز فعالیت داده، مورد بررسی قرار گیرد.

 

وی افزود: نگرانی ما در رابطه با عدم همکاری بهزیستی نیست و تنها مشکلات مردم در این حوزه، دغدغه ما محسوب می‌شود. همچنین در صورتی که بهزیستی همکاری‌های لازم را نداشته باشد راهکارهای لازم پیش‌بینی شده است. همچنین معتقدیم؛ دولت تدبیر و امید هیچ‌گاه نخواهد گذاشت، اقدامی غیر‌قانونی در وزارت‌خانه‌ها و سازمان‌های دولتی انجام گیرد.

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
در نگاه کسانی که پرواز را نمی فهمند ، هر چه بیشتر اوج بگیری کوچکتر خواهی شد.