شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۳ / ۱۹:۳۲
کد مطلب: 29096
۰

دعوای نظام روانشناسی و بهزیستی بر سر مجوز مراکز مشاوره/ وقتی متولیان حل مشکلات مردم با هم مشکل دارند

دعوای نظام روانشناسی و بهزیستی بر سر مجوز مراکز مشاوره/ وقتی متولیان حل مشکلات مردم با هم مشکل دارند
به گزارش میگنا به نقل از سايت مرصادنيوز، مراکز مشاوره در جوامعی که در حال حرکت به سمت زندگی مدرن بوده و زندگی ماشینی به عنوان جزئی جدایی ناپذیر از آن محسوب می شود یکی از مهم ترین مراکزی هستند که به عنوان محل حل مشکلات مردم شناخته می شوند.

این مراکز با بکارگیری روانشناسان، مشاوران و مددکاران اجتماعی محلی امن برای درمان انواع اختلالات روانی و رفع مشکلات زناشویی خانواده هاست که در این راستا می تواند بسیار کارآمد باشند.

 مراکز مشاوره در ایران با توجه به اینکه علوم رفتاری در داخل به مانند کشورهای اروپایی و آمریکایی دارای پویایی مناسبی نیست اما در سال های اخیر رشد مناسبی داشته به طوری که توانسته است در جامعه نیز به صورت تدریجی از جایگاه مهمی برخوردار شود.

-
امروز مراجعه به مراکز مشاوره به عنوان یکی از ملزومات قبل از ازدواج، محلی برای حل برخی از مشکلات زناشویی، رفع مشکلات تحصیلی و برخی دیگر از مشکلات حوزه تحصیل و زندگی افراد محسوب می شود و دستاوردهای مناسبی را هم در این حوزه داشته اند.

 در این میان یکی از الزامات تاسیس این مراکز صدور مجوز برای فعالیت آن هاست. گاهی در بسیاری از موارد مشابه مشاهده شده که موازی بودن وظایف برخی از نهاد ها منجر به این مسئله شده است که صدور مجوز مراکز زیر مجموعه آن ها با مشکلاتی همراه بوده که بحث مجوز مراکز مشاوره نیز یکی از این موارد است.

 با توجه به اینکه نهادهای مختلفی در جامعه هستند که متولی حوزه سلامت روان و همچنین حمایت از خانواده ها محسوب می شوند در این زمینه دیده می شود که صدور مجوز مراکز مشاوره که به عنوان یکی از مهم ترین متولیان سلامت روان و رفع مشکلات خانوادگی هستند با مشکل روبرو شده است.

 

نظام روانشناسی: مراکز مشاوره فقط با مجوز نظام روانشناسی قانونی هستند

 بحث پیش آمده بر سر صدور مجوز مراکز مشاوره از سال گذشته تا به امروز ادامه داشته است به طوری اظهار نظر های مختلفی در طول این مدت مطرح شده و هرکدام از نهادهای مربوطه خود را متولی صدور مجوز این مراکز اعلام کرده اند.

 نظام روانشناسی به عنوان یکی از دو سر دعوا، اعلام کرده است که مراکز مشاوره تنها بایستی با مجوز نظام روانشناسی فعالیت داشته باشند.

 سال گذشته بود که عباسعلی اللهیاری رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره در کنگره ملی روانشناسی اجتماعی گفته بود: به دلیل اینکه سازمان نظام روانشناسی در اسناد بالادستی و مسئولیت‌های رده‌بالاتر حضور نداشته است. پیش از این، صدور مجوز مراکز مشاوره و روانشناسی در اختیار سازمان روانشناسی و سازمان جوانان بود اما امروز صدور مجوز مراکز مشاوره روانشناسی صرفاً برعهده سازمان نظام روانشناسی و مشاوره است.


رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره اظهار داشت: همین تعبیر را برای سازمان بهزیستی داریم. ما برای نظارت مشکلی نداریم. چندی پیش در جلسه‌ای به رئیس سازمان بهزیستی گفتم اگر سازمان بهزیستی برای مرکزی در اردبیل مجوز صادر کند بنده به دیوان عدالت اداری شکایت می‌کنم.

 وی ادامه داد: اگر ما در کمیسیون‌های مجلس کرسی نداشته باشیم کارمان خیلی پیش نمی‌رود.دنبال این هستیم که نگاه روانشناختی و مشاوره به نگاه اول مسئولان کشور تبدیل شود. وی افزود: در دنیا روانشناسی صنعت را نجات داده است. اخیراً کمیسیون روانشناسی صنعتی نامه‌ای به بنده برای ارتباط با صنعت نوشته است که جای تقدیر دارد.

 رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره تصریح کرد: تنه درخت روانشناسی و مشاوره با کلیت آن قشنگ است نباید فقط به روانشناسی بالینی بپردازیم و سایر گرایش‌ها را نیز باید مدنظر قرار دهیم. وی اظهار داشت: درصددیم کمیسیون دین و فرهنگ را به زودی توسط دکتر محمود گلزاری ایجاد کنیم.

 وی خاطرنشان کرد: امیدواریم اتحادیه سازمان نظام‌های تخصصی را داشته باشیم. اگر این اتفاق بیفتد و وکلا، مهندسان، روانشناسان، پزشکان و غیره اتحادیه‌ای را تشکیل دهند قدرتی قوی می‌شوند که می‌توانند در تحولات و سیاستگذاری‌ها موثر باشند.

 

بهزیستی: نظام روانشناسی حق صدور مجوز مرکز مشاوره را ندارد

گفته های مسئولین نظام روانشناسی در حالی می شود که مسئولین سازمان بهزیستی نظر دیگری دارند و تنها خود را متولی صدور مجوز مراکز مشاوره می دانند.

 رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه صدور مجوز مراکز مشاوره روانشناختی براساس قانون بر عهده بهزیستی است، گفت: معاونت حقوقی ریاست جمهوری نیز صدور مجوز مراکز مشاوره از سوی بهزیستی را تایید کرده است.

همایون هاشمی افزود: در رابطه با صدور مجوز مراکز مشاوره روانشناختی قانون این وظیفه را بر عهده سازمان بهزیستی قرار داده و هیچ سازمان دیگری حق دخالت در این زمینه را ندارد.

به گفته وی، به استناد بند ۶ ماده ۲۶ قانون تنظیم برخی از مقررات دولت سازمان بهزیستی مکلف است پس از بررسی های کارشناسی نسبت به صدور مجوز فعالیت برای افرادی که قصد فعالیت در مراکز مشاوره را دارند، اقدام کند .

هاشمی گفت: مصادیق قانونی و الزامات قانونی در این خصوص کاملا شفاف است و هیچ سازمان دیگری مانند نظام روانشناختی حق صدور مجوز مرکز مشاوره را ندارد.

رئیس سازمان بهزیستی در واکنش به سازمان نظام روانشناسی در مورد صدور مجوز مراکز مشاوره نیز تاکید کرد: تابستان امسال به خواست سازمان نظام روانشناسی جلسه ای در معاونت حقوق ریاست جمهوری تشکیل و توافق شد که تمامی افراد متقاضی تاسیس مراکز خدمات مشاوره لزوما باید برای درخواست و صدور مجوز به سازمان بهزیستی مراجعه کنند. تمامی مستندات این توافق موجود است و مدیران سازمان نظام روانشناسی نیز آن را تایید و قبول کرده اند.

هاشمی گفت: فقط بحث تایید صلاحیت علمی و تخصصی افراد به سازمان نظام روانشناسی واگذار شد اما صلاحیت عمومی و صدور مجوز پروانه فعالیت به عهده بهزیستی گذاشته شده است.

وی با اشاره به اینکه سازمان نظام روانشاسی فقط می تواند پروانه فعالیت برای افراد حقیقی صادر کند، گفت: این سازمان یک نهاد عمومی غیر دولتی است و نمی تواند در حوزه مسائل اجتماعی و مشاوره دخالت کند و معنای این صدور مجوز نیز این نیست که افراد می توانند مطب و یا اینکه مرکز مشاوره دایر کنند بلکه به این معنی است که فقط تخصص آنان مورد تایید قرار می گیرد.

رئیس سازمان بهزیستی با تاکید بر اینکه مشاوره ازدواج نیز زیر نظر مراکز مشاوره قرار می گیرد، گفت: برای ایجاد مراکز مشاوره ازدواج نیازی به صدور مجوز جداگانه نیست و مشاوره ازدواج زیر مجموعه مراکز مشاوره فعالیت می کند.

 

لزوم ورود نهادهای بالادستی برای حل مشکل مراکز مشاوره

سخنان و ادعاهای مطرح شده از سوی 2 طرف دعوای مسئله صدور مجوز مراکز مشاوره و بررسی آن ها نیازمند این است که در این زمینه نهاد های بالادستی با ورود به این قضیه نسبت به حل این مشکل اقدام نمایند.

 
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
کسانی که شما را دوست دارند حتی اگر هزار دلیل برای رفتن وجود داشته باشد هرگز رهایتان نخواهند کرد، آنها یک دلیل برای ماندن خواهند یافت.