شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۵ / ۱۱:۵۵
کد مطلب: 38663
۰

تاثیر چشمگیر ترافیک بر اختلالات روانپزشکی

تاثیر چشمگیر ترافیک بر اختلالات روانپزشکی
به گزارش میگنا دكتر سید مظفرالدین روحانی، روانپزشک و استادیار دانشگاه علوم پزشکی ارتش در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران؛ هرگونه استرس و تنش را موجب بروز تغییرات خلقی و رفتاری در افراد دانست و بیان کرد: در دنیای ماشینی امروز، ترافیک جز لاینفک زندگی های شهری بوده و یکی از مهمترین علل بروز استرس در افراد مختلف است.

وی بیش از 23 درصد مردم ایران را مبتلا به اختلالات روانپزشکی خواند و اظهار داشت: شایع ترین اختلالات روانپزشکی مربوط به بیماری های اضطرابی و عدم تطابق فرد با محیط پیرامون است که در بیماری های استرس زا ترافیک نقش اساسی دارد.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی ارتش اختلال در نظم معمول زندگی ناشی از ترافیک را منجر به بروز علائم متفاوت رفتاری دانست و ادامه داد: عدم تطابق فرد با محیط پیرامون، افسردگی، بروز خشونت و پرخاشگری از جمله عوارض رفتاری ناشی از ترافیک است که علاوه بر آن احتمال خودزنی فرد در ترافیک، برای رسیدن به آرامش وجود دارد.

به گفته روحانی ترافیک نه تنها موجب بروز اختلالات روانی و رفتاری در فرد می شود بلکه مشکلات و بیماری های جسمی نیز افزایش پیدا می کنند. وی استرس های شدید ناشی از ترافیک شهری را موجب افزایش ترشح آدرنالین مغز عنوان کرد و افزود: افزایش میزان آدرنالین و ایجاد استرس، موجب افزایش تپش قلب شده و در اثر تکرار این اتفاق، بروز فشار خون و دیگر بیماری ها نیز افزایش می یابد.

این روانپزشک بروز و تشدید زخم های گوارشی معده و اثنی عشر را دیگر عارضه جسمی ترافیک خواند و اذعان کرد: برخی افراد در ترافیک های شدید دچار حملات ناگهانی توآم با احساس مرگ می شوند اما لازم به ذکر است که این حملات قلبی ناشی از تشدید استرس بوده و ربطی به بیماری های قلبی ندارد.
وی ترافیک را برای افرادی که از محیط های بسته و محدود می ترسند، بسیار خطرناک دانست و یادآور شد: با توجه به افزایش ترافیک شهری افراد باید خود را با آن تطبیق دهند تا از بروز مشکلات روانی و جسمی جلوگیری کنند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
اعتماد به نفس ضرورتاً تضمین کننده موفقیت نیست ولی عدم اعتماد به نفس مطمئناً باعث شکست می‌شود./ آلبرت بندورا