سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ - 19 Mar 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۴ / ۱۸:۰۷
کد مطلب: 32614
۱

تاثیرات زیانبار استرس بر فرآیند انتخاب فرد

تاثیرات زیانبار استرس بر فرآیند انتخاب فرد
معمولا تصمیمات مهم باید در شرایط استرس‌زا اتخاذ شوند. گاهی اوقات، این شرایط می‌تواند توانایی یک فرد در خویشتنداری را به خطر اندازد که این نیز به نوبه خود می‌تواند بر فرایند تصمیم‌گیری تاثیر بگذارد. با وجود اینکه چنین تصمیماتی بسیار متداول است، باز هم شیوه‌ای که در آن استرس روی فرآیندهای مغز تاثیر می‌گذارد به طور کامل شناخته نشده است.

به منظور این مطالعه محققان افرادی را که در تلاش بودند تا یک زندگی سالم از نظر رژیم غذایی و ورزش داشته باشند را ارزیابی کرده و بررسی کردند که چگونه استرس روی انتخاب‌های آنان در مورد مواد غذایی تاثیر می‌گذارد.

در این مطالعه در مجموع ۲۹ شرکت‌کننده مورد بررسی قرار گرفته و یکی از دست‌های خود را به مدت ۳ دقیقه در آب سرد قرار دادند تا سطح متوسط استرس در آنها تعیین شود. پس از آن، از شرکت‌کنندگان خواسته شد تا به یک صفحه نمایش نگاه کرده و از بین دو تصویر مواد غذایی که به طور مکرر بر صفحه نمایش ظاهر می‌شد یکی را انتخاب کنند یکی از تصاویر مربوط به غذای خوشمزه اما ناسالم و دیگری تصویر یک غذای سالم اما نه چندان خوشمزه بود تا بعد از آزمایش آن را بخورند. تصاویر متناسب با هر شرکت‌کننده در نظر گرفته شده بود.

از آنجا که سلیقه هر فرد در انتخاب غذای خوشمزه بسیار منحصربفرد است، پژوهشگران سعی کردند تا از قبل اولویت‌های سلیقه‌ای هر شخص را از او سوال کرده و همان را به عنوان گزینه مورد نظر وی تهیه کنند. این آزمایش روی بیش از ۲۲ شرکت‌کننده دیگر نیز انجام شد که در آرامش کامل و بدون هیچ استرسی قرار داشتند.

علاوه بر این، همه افراد تحت تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (fMRI) قرار گرفتند تا مشخص شود که چگونه مغز آنها تحت تاثیر شرایط قرار گرفته است. پس از مقایسه تصمیمات این دو گروه، محققان دریافتند که شرکت‌کنندگان پراسترس، به احتمال زیاد به مزه و طعم غذا بیشتر از سالم بودن آن بها می‌دهند.

در حالیکه افراد بدون استرس غذاهای سالم‌تر را انتخاب می‌کنند. این یافته‌ها نشان داد که استرس روی انتخاب افراد اثر گذاشته و قدرت خویشتنداری را در آنها کاهش می‌دهد.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
متوجه رابطه شوهرم با خواهرم شدم. چه کار کنم؟
بیمارستان روانپزشکی امین آباد تهران
سه گام مهم برای تقویت تاب آوری کودکان
زندگی آنقدر ابدی نیست که هر روز بتوان مهربان بودن را به فردا موکول کرد