جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۵ / ۱۴:۵۴
کد مطلب: 39419
۱
الگوی دانش‌آموز شایسته تدوین می‌شود

شناسایی ۲۰ آسیب هدایت تحصیلی سال گذشته

شناسایی ۲۰ آسیب هدایت تحصیلی سال گذشته
به گزارش تسنيم، مهدی فیض امروز در نخستین نشست خبری خود با اصحاب رسانه اظهار کرد: در دوره جدید وزارت آموزش و پرورش با حضور آقای دانش آشتیانی به عنوان وزیر برنامه‌های آموزش و پرورش به مجلس ارائه شده است که بخشی از این فعالیت‌ها مربوط به برنامه‌های پرورشی و تربیتی است که 5 برنامه به معاونت ما باز می‌گردد.

 

وی افزود: با توجه به برنامه‌های ارائه شده از سوی وزیر به مجلس، مجموعه فعالیت‌هایی را در نظر گرفتیم که در چند ماه باقی‌مانده از عمر دولت یازدهم آنها را عملیاتی خواهیم کرد. 

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: در حوزه پرورشی چند شعار به عنوان سرلوحه فعالیت‌ها مدنظر قرار دارد و نگاه ما این است که پرورش مقدم بر آموزش است. از سوی دیگر آموزش می‌تواند مقدمه‌ای برای فعالیت‌های پرورشی باشد و بدون آموزش هدفمند برنامه‌های پرورشی منتقل نمی‌شود.

فیض ادامه داد: مربی و معلم شایسته مهمترین رکن تربیت دانش‌آموزان شایسته است و اگر بحث آموزش به شیوه صحیح شکل بگیرد، اما معلم شایسته برای اجرای آن نداشته باشیم، قطعاً تمام تلاش‌ها بی‌ثمر خواهد بود. بنابراین تاکید جدی ما تربیت و گزینش معلمان شایسته برای تربیت دانش‌آموزان شایسته است.

وی با اشاره به اینکه نظام‌های آموزشی هوشمند بهترین‌ها را برای حضور در مدارس انتخاب می‌کنند، گفت: در کشور ایران نیز باید بهترین‌ها را شناسایی و در مدارس به کار بگیریم و به آنها برای تقویت شایستگی‌ها کمک کنیم تا بتوانند در مدرسه دانش‌آموزانی همانند خود تربیت کنند.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش افزود: مربیان تربیتی و معلمان در فضای کلاس درس کار تربیتی انجام می‌دهند و اینگونه نیست که یک معلم صرفا ریاضی یا فیزیک تدریس کند بلکه اقدامات تربیتی او تاثیرگذارتر است. 

فیض مطرح کرد: تربیت در تمام ابعاد و سطوح باید مبتنی بر آموزه‌های قرآن کریم باشد و خارج از این چارچوب اهداف دیگری دنبال نشود. باید تلاش کنیم آرمان، اهداف، ارزش‌ها و الگوها برگرفته از قرآن و سیره معصومان باشد و این موضوع در تمام وزارت آموزش و پرورش جریان یابد. 

وی با اشاره به اینکه در معاونت پرورشی و فرهنگی به دنبال تقویت برنامه‌های مدرسه‌محور هستیم، ادامه داد: با بهره‌گیری از ابتکارات و نوآوری‌های کارکنان مدارس می‌توانیم برنامه‌های مناسبی را طراحی کنیم و معتقدیم که ابتکار عمل باید در دست مدرسه باشد و بیشترین جذب مشارکت از سوی دانش‌آموزان صورت بگیرد چرا که اساس برنامه‌های پرورشی باید با محوریت دانش‌آموزان باشد. 

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه طرح‌های ساختاری، مطالعاتی و عملیاتی برای معاونت تنظیم شده است، بیان کرد: یکی از موضوعاتی که در طرح ساختاری پیگیری می‌شود بازمهندسی معاونت پرورشی و فرهنگی با پرهیز از بزرگسازی و بازمهندسی سازمان دانش‌آموزی با رویکرد محوریت این سازمان برای تمام فعالیت‌های دانش‌آموزی مطرح است.

فیض ادامه داد: 2 شورا  را در سطح معاونت پرورشی و فرهنگی پیگیری می‌کنیم که نخستین مورد شورای پیشکسوتان تربیت است که هدف آن تدوین مدل‌های مفهومی در حوزه تربیت اسلامی است. همچنین شورای امور تربیتی با هدف بازخوانی و تجدیدنظر در طرح‌های عملیاتی معاونت پرورشی و فرهنگی ایجاد می‌شود تا طرح‌های پیشنهادی مورد بازخوانی و نقد منصفانه یا بی‌رحمانه قرار بگیرند تا تعصبی بر ادامه یک فعالیت نداشته باشیم.

وی با اشاره به طرح‌های مطالعاتی گفت: تدوین الگوی دانش‌آموز شایسته در طراز آرمان اسلامی که از سند تحول بنیادین استخراج شده است، مدنظر است تا دانش‌آموزان فارغ‌التحصیل از مدارس ویژگی‌های عمومی تعلیم و تربیتی داشته باشند و فعالیت‌های مختلف در دوره‌های تحصیلی طراحی می‌شود و متناسب با آن باید الگوی مربی شایسته نظام آموزش و پرورش ایران طراحی شود تا در بحث دوره‌های آموزش ضمن خدمت و جذب و گزینش در آموزش و پرورش مدنظر باشد. 

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: هم‌اکنون 1300 کانون و اردوگاه در سطح کشور فعالیت می‌کنند که این مراکز می‌توانند به عنوان مدارس تکمیلی مورد استفاده قرار بگیرند. بنابراین به دنبال بازتعریفی از فعالیت کانون‌های فرهنگی به عنوان مدارس تکمیلی هستیم تا آنچه در سطح مدارس قابل اجرا نیست در آنجا دنبال شود.

وی ادامه داد: تصور کنید مدرسه‌ای 100 تا 200 دانش‌آموز دارد، این مدرسه تا چه اندازه می‌تواند فعالیت‌های تخصصی در حوزه قرآن، تئاتر، سرود و قصه‌نویسی انجام دهد. در حقیقت این فعالیت‌ها در حد و اندازه بسیاری از مدارس قابل اجرا نیست و کانون‌های فرهنگی می‌توانند نقش مدارس تکمیلی را اجرا کنند. 

فیض مطرح کرد: باید با توجه به پتانسیل موجود برنامه‌های پرورشی و فرهنگی را طراحی کنیم و آنچه که مورد تاکید وزیر آموزش و پرورش قرار دارد این است که سازوکاری طراحی شود تا تمام فعالیت‌های درون مدرسه‌ای با رنگ و بوی تربیتی محقق شوند تا بتوان آموزش و پرورش را به حدی رساند که خروجی‌های آن مطابق با معیارهای نظام اسلامی باشند. 

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: مرزبندی فعالیت‌های آموزشی و پرورشی باید کمرنگ شود به عنوان مثال بخشی از فعالیت‌های حوزه قرآن و عترت در قالب فعالیت رسمی کلاس درس انجام می‌شود اما بخش دیگری از فعالیت‌ها جزء فوق برنامه هاست. بنابراین آموزش رسمی و نیمة‌رسمی باید در یک مسیر حرکت کنند و آموزش رسمی افراد را به سطحی از شایستگی برساند و آموزش غیررسمی ویژه افرادی باشد که بخواهند در سطح بالاتری فعالیت را ادامه دهند. 

وی در پاسخ به پرسشی در خصوص ادامه فعالیت‌های سابق معاونت پرورشی و فرهنگی از جمله طرح شبکه اجتماعی دانش‌آموزی (شاد) افزود: فعالیت‌های گذشته را با فیتیله پایین پیش می‌بریم، برهمین اساس طرح شبکه اجتماعی دانش‌آموزی (شاد) با سرعت پایین پیش می‌رود تا مدل مفهومی فعالیت‌های حوزه پرورشی استخراج شود و تا زمانی که الگوی آموزشی و پرورشی شایسته را طراحی نکرده‌ایم، شبکه اجتماعی را اجرا نخواهیم کرد.

فیض مطرح کرد: در خصوص بحث هدایت تحصیلی دانش‌آموزان مطرح کرد: هدایت تحصیلی در تابستان امسال پرحاشیه و پرسروصدا بود بنابراین 20 آسیب هدایت تحصیلی سال گذشته را شناسایی کردیم تا براساس آن دستورالعمل جدید را تدوین کنیم، همچنین طرح جامع هدایت تحصیلی و شغلی در دست تدوین است و فرایندی طراحی خواهد شد تا دانش‌آموز از ابتدای ورود به مدرسه با رشته‌های تحصیلی آشنا شود.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در خصوص آسیب‌های اجتماعی مطرح کرد: آسیب‌های اجتماعی نتیجه برخی از مشکلات و نواقص است که اگر بخواهیم به پیامدها نگاه کنیم هیچگاه مشکلی حل نمی‌شود بنابراین باید در حوزه پیشگیری از آسیب‌ها تمرکز کرد. یکی از روش‌ها در این رابطه این است که آموزه‌های تربیتی خود را با دقت بیشتری ترویج دهیم تا بتوان از آسیب‌های اجتماعی جلوگیری کرد اما اینکه این موضوع تا چه اندازه محقق شده است، بنده معتقدم فاصله بسیاری بین آموزه‌های ما و شیوه‌های تعلیم و تربیت وجود دارد.

وی بیان کرد: دانش‌آموزان از محیط‌های مختلف مسائل متفاوتی را دریافت می‌کنند بنابراین زمانی که خانواده ماهواره را بدون هیچ محدودیتی در اختیار فرزندش قرار می‌دهد، مدرسه چگونه می‌تواند از آسیب‌ها پیشگیری کند، در کنار آنچه که در مدارس رخ می‌دهد، باید خانواده‌ها نیز با یکدیگر همراهی داشته باشند.

فیض بیان کرد: شاهد هستیم در رسانه‌ها نظام را ناکارآمد جلوه می‌دهند و هر روز یک پرونده جدید رو می‌شود. در چنین شرایطی طبیعی است که دانش‌آموز دچار حس ناامیدی می‌شود و در بحث بحران‌ها و آسیب‌های آجتماعی گرفتار خواهد شد. بنابراین آسیب‌ها صرفاً در فضای مدرسه شکل نمی‌گیرد و نهادهای مختلف باید در بحث پیشگیری فعالیت داشته باشند.

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
در نهان به آنان دل می بندیم ؛ که دوستمان ندارند و در آشکار از آنان که دوستمان دارند غافلیم شاید این است دلیل تنهایی ما... دکتر علی شریعتی