سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ - 19 Mar 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ / ۱۶:۱۴
کد مطلب: 40822
۴
۴
رفع اختلاف بین اساتید روان شناسی و مشاوره

دوره کارشناسی مشاوره تحصیلی به تصویب رسید

دوره کارشناسی مشاوره تحصیلی به تصویب رسید
جلسه 136 شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی روز سه شنبه به ریاست دکتر غلامعلی حداد عادل برگزار شد.

به گزارش میگنا به نقل از دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر غلامعلی حداد عادل در ابتدای این جلسه گفت: روند کار و برنامه شورا و وزارت علوم حذف گرایش‌ها در مقطع کارشناسی است.
وی افزود: بعد از تصویب برنامه درسی رشته روانشناسی توسط شورای تحول و حذف گرایش‌ها، این موضوع مورد اعتراض اساتید گرایش مشاوره قرار گرفت و تاکنون نیز این موضوع و اعتراض ادامه دارد.

حداد عادل با اشاره به اعمال نظر اساتید مشاوره توسط معاون آموزشی وزیر علوم ادامه داد: این راه‌حل موقت نیز نتوانست مشکل را حل کند و با توجه به ادامه اعتراض‌ها در جلسه امروز نسبت به این موضوع با حضور طرفین، اتخاذ تصمیم خواهد شد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در یک فضای منطقی و با رویکرد علمی قصد داریم تا این مشکل حل شود و شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی، هیچ گرایش و تمایلی به طرفین ندارد.

سپس دکتر سید حمید طالب‌زاده، دبیر شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی نیز طی سخنانی گفت: بعد از بروز اختلاف میان اساتید روانشناسی و مشاوره طی جلسه‌ای با اساتید رشته مشاوره مقرر شد تا ضمن بررسی نحوه ارائه این دو رشته در دانشگاه‌های معتبر جهان، موضوع بررسی شود.

وی افزود: مقرر شد تا کارگروه روانشناسی سهم بیشتری برای گرایش مشاوره در نظر بگیرد اما این موضوع باز هم حل نشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران ادامه داد: با تداوم اختلافات، مهرماه 1395 با تصمیم وزارت علوم گرایش‌های رشته روانشناسی معلق شد و در دی‌ماه 95 برنامه درسی رشته مشاوره که توسط کمیته زیرمجموعه کمیسیون توسط وزارت علوم منتشر شد.

طالب‌زاده گفت: در این جلسه که به توصیه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شده قصد داریم به یاری خداوند این مشکل را برطرف کنیم.

پس از سخنان رئیس و دبیر شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی، یکی از اساتید رشته مشاوره به بیان نظرات خود پیرامون دلایل عدم لزوم ادغام رشته مشاوره و رشته روانشناسی پرداخت.
وی با اشاره به برخی اسناد بالادستی که مبین لزوم وجود رشته مشاوره در نظام آموزشی کشور است، برخی دیگر از دلایل وجود این رشته را ذیل عناوینی مانند نیازهای سازمان‌ها به وجود کارشناس مشاوره، تفاوت میان سرفصل‌های رشته روانشناسی و مشاوره و... تشریح کرد.
در بخش دیگری از گزارش اساتید مشاوره ضمن اشاره به ماهیت میان‌رشته‌ای این رشته، مواردی مانند کاربردی بودن، یاری‌گر محور بودن و مستقل بودن آن از روانشناسی مورد تأکید قرار گرفت.

در ادامه جلسه شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی دکتر فتحی آشتیانی، رئیس کارگروه روانشناسی نیز به تشریح و تبیین دلایل لزوم ادغام رشته مشاوره در رشته روانشناسی در مقطع کارشناسی پرداخت.
-
وی در این بخش با اشاره به نامه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی پیرامون لزوم ادغام این دو رشته، مواردی مانند قانون تشکیل سازمان نظام روانشناسی، گزینش بی‌ضابطه دانشجو و شباهت‌های سرفصل‌های درسی دو رشته را از اهم دلایل لزوم این ادغام دانست.

عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران افزود: البته باید اعضای کارگروه روانشناسی به نفع اساتید مشاوره ترمیم شود.

در ادامه جلسه حداد عادل نیز طی سخنانی با اشاره به مباحث مطرح‌شده گفت: همه تلاش داریم تا مشکل ایجاد شده را برطرف کنیم.البته باید مسئله اشتغال نیز مدنظر قرار گیرد.

در ادامه این نشست اعضای شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی به بیان نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند، که اهم آن به شرح ذیل است:
توجه به نیازهای کشور در حوزه روانشناسی و مشاوره، تفکیک بین الزامات اجرایی و مباحث علمی، رفع نیاز آموزش‌وپرورش با مقطع کارشناسی رشته مشاوره، توجه به اهمیت موضوع از منظر برنامه‌ریزی آموزشی و مغایرت برخی مباحث مطرح‌شده در رشته مشاوره با مبانی اسلامی.

پس از ارائه نظرات اعضاء دکتر حداد عادل نیز طی سخنانی گفت: همه بر این موضوع اتفاق‌نظر دارند که مجوز تأسیس مرکز مشاوره باید به کارشناس ارشد مشاوره داده شود نه کارشناس این رشته.

وی افزود: حتماً باید ظرافت‌های این رشته در نحوه آموزش آن لحاظ شود؛ البته در حوزه مشاوره تحصیلی باید استثنائاتی قائل شویم.

در پایان جلسه 136؛ ایجاد رشته مشاوره تحصیلی در دوره کارشناسی دانشگاهها به تصویب رسید و سایر شاخه‌های مشاوره به گرایش‌های کارشناسی ارشد مجموعه روانشناسی واگذار شد و مقرر شد کارشناسی مشاوره تحصیلی علاوه بر دانشگاه فرهنگیان در برخی دانشگاه‌های معتبر نیز بنا به تشخیص وزارت علوم و شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی قابل اجرا خواهد بود.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

سعید
Iran, Islamic Republic of
متاسفانه همه این اعتراضات ساختگی بخاطر بیکاری تعدادی از اساتید مشاوره است که کلاس تدریس در دوره کارشناسی ندارن بردارن. و برای دلسوزی دانشجو و تعصب رشته ای نیست. چون قبلا این اساتید محترم با مدرک مشاوره با زد و بندی که با ریس دانشگاه می کردن بعنوان استاد تخصصی می رفتن سرکلاس دانشجویان رشته روان شناسی دروس تخصصی روانشناسی را تدریس می کردن. جالب است اساتید بزرگ مشاوره مانند دکتر شفیع ابادی طی جلسات متعدد درس های تخصصی روان شناسی را برای پر کردن ساعات خود بنام رشته مشاوره سند زدن و کسی از روانشناسان هم ککش نگزید. درس هایی مانند بهداشت روان- رشد یک و دو- کلیات روانپزشکی- روانشناسی اجتماعی- آسیب شناسی را که درس های تخصصی رشته روان شناسی است بنام خود سند زدند.البته درجاههی هم این عناوین را تغییر دادن. تا کمتر بچشم بیاید . نمیدونم سازمان نظام روانشناسی چکاره است این وسط . آقایون مشاور اگه درس کم آوردین برای تدریس خب برین از رشته های علوم تربینی-مدیریت -علوم اجتماعی و حوزوی واحدهای لیسانس و ارشدتان را پرکنین نه اینکه از رشته روانشناسی که یک علم است غارت کنین و برین جلسات رواندرمانی برگزار کنین.
موافقم
Iran, Islamic Republic of
موافقم،دربعضی دانشگاههاحتی دانشجویان دکتری مشاوره دست به تدریس مباحث مربوط به روانشناسها میزنند وبه دانشجوهای روانشناسی درس می دهند این چه وضعیه،همیشه دخالت مشاوران درکار روانشناسها دیده می شه
Iran, Islamic Republic of
واقعا تصمیم مسخره ای هس،اصلا درتمامی سطوح تحصیلی دانشگاهی رشته مشاوره میباید حذف شود رشته مازادی است و این گرایش برای روانشناسان باشد
Iran, Islamic Republic of
آخه مشاوره هم شد رشته
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
متوجه رابطه شوهرم با خواهرم شدم. چه کار کنم؟
بیمارستان روانپزشکی امین آباد تهران
سه گام مهم برای تقویت تاب آوری کودکان
اندكي غرور به آدم كمك مي كند كه فاصله اش را حفظ كند. آلبر كامو