جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۵ ارديبهشت ۱۳۹۰ / ۲۰:۱۵
کد مطلب: 2903
۱

داستان رها کردن 2 بیمار در کنار خیابان توسط عوامل بیمارستان+عکس

جهان: یک بیمارستان   2 فرد بیمار را بدلیل نداشتن پول درمان سوار بر خودروی آمبولانس و آنها را در کنار خیابان رها می کند.  چند روز پیش اهالی یک منطقه با اطلاع دادن به کلانتری محل از 2 بیماری خبر دادند که کنار اتوبان خلیج فارس بعد از پل شهید کاظمی و در زمین های کشاورزی آن حوالی رها شده اند.  پی گیری ها از افراد حاضر در محل ، مشخص کرد که یک دستگاه آمبولانس مزدا خاکی رنگ با سه نفر سرنشین، 2 بیمار را با وضعیت کاملا نامناسب در کنار جاده رها کرده اند.  این 2 بیمار که یکی از آنها دارای شكستگي پا و عفونت و دیگری داراي سوختگي بوده  اند، در بیمارستان بستری بودند که به علت نداشتن پول کافی برای ادامه درمان به این مکان منتقل شده اند. در حال حاضر این بیماران با هماهنگی کلانتری محل به بیمارستان فیروز آبادی شهر ری منتقل شده اند.   معاون درمان وزير بهداشت: عاملان «رهايي دو بيمار در اتوبان» شناسايي شدند
وزارت بهداشت از عاملان حادثه شكايت كرده است
معاون درمان وزير بهداشت از شناسايي عاملان حادثه رها كردن دو بيمار در كنار اتوبان خبر داد و گفت: وزارت بهداشت از عاملان اين موضوع شكايت كرده و موضوع به شدت در حال پيگيري است. به گزارش خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر حسن امامي رضوي روز دوشنبه در نشستي با خبرنگاران با اشاره به حادثه رها كردن دو بيمار در يكي از اتوبان‌هاي حوالي تهران گفت: طي 48 ساعت در اين زمينه بررسي‌هاي وسيعي صورت گرفت. اين موضوع مسئله بسيار زشتي است. كسي كه در كسوت حوزه پزشكي خدمت ارايه مي‌دهد نمي‌تواند به خود اجازه دهد در جهت عكس وظيفه اصلي خود يعني خدمت رساني به بيماران اقدامي انجام دهد. وي با اشاره به معتاد بودن يكي از بيماران رها شده، گفت: بيمارستان امام خميني (ره) كه موضوع مربوط به اين دو بيمار در اين بيمارستان مطرح شده، بيشترين خدمات را به بيماران ارائه مي‌كند بويژه به بيماراني كه دچار بيماري‌هاي پيشرفته و عوارض ناشي از اعتياد هستند. اين نوع بيماران معمولا بيماراني هستند كه خانواده‌هايشان آنها را طرد مي‌كنند. امامي رضوي افزود: براي اين بيماراني كه به دليل اعتياد خانواده‌يشان آنها را طرد مي‌كنند، در كشور مكانيسمي تعريف شده كه براساس آن سازمان بهزيستي درحد توان از آنها نگهداري مي‌كند. برخي از آنها را كه بهزيستي نيز نمي‌پذيرد، پس از درمان به مراكز نگهداري خاص اين بيماران ارجاع داده مي‌شوند.
رده شخصي كه دستور رهايي بيماران را صادر كرده مشخص نيست
شناسايي يك راننده و دو تن از عوامل جزيي اورژانس به عنوان عاملان رهايي دو بيمار در اتوبان ، تاكنون امامي رضوي ادامه داد: موضوع حادثه رهايي اين دو بيمار در كنار اتوبان غيرعادي بوده است. سرنخ‌هايي از چرايي انجام اين كار پيدا شده و در حال بررسي است. دادستان نيز وارد اين موضوع شده است و به دستور وزير نيز وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشكي مربوطه از عاملان اين موضوع كه افراد حقيقي هستند شكايت كرده است.اين موضوع اصلا پذيرفته شده نيست و قطعا برخورد جدي با عاملان آن انجام مي‌شود. وي افزود: رده شخصي كه دستور رهايي بيماران را صادر كرده مشخص نيست. اما آنچه مسلم است آن است كه رييس بيمارستان از اين موضوع مطلع نبوده است، در مجموع عاملان اين موضوع در هر رده‌اي كه باشند پس از شناسايي به صورت جدي برخورد مي‌شود. معاون درمان وزير بهداشت به ايسنا گفت: تا روز گذشته سه تن از عاملان اين موضوع كه يك نفر راننده و دو نفر از عوامل جزيي اورژانس بودند مشخص شده‌اند. مسووليت اين افراد گرفته شده و اين موضوع به تخلفات اداري گزارش شده است. وي در مورد بيماران رها شده در اتوبان تصريح كرد: يكي از اين بيماران معتاد بود و سه روز نيز در بيمارستان امام تحت درمان قرار گرفت و به علت نداشتن هزينه، تمامي خدمات وي به صورت رايگان انجام شده است. بيمار دوم نيز اصلا بستري نبوده و هيچ پرونده‌اي دربيمارستان نداشته احتمالا اين بيمار در حال تشكيل پرونده در بيمارستان بوده است. در مجموع در حال حاضر نحوه انتقال بيماران و اينكه چگونه بيماران رها شده‌اند مشخص نيست و اطلاع دقيقي از اين موضوع نداريم. وي در پاسخ به سوال ايسنا گفت: چگونگي رهايي بيماران در اتوبان و همچنين نحوه انتقال آنها به بيمارستان دوم از ابهامات اين قضيه است كه اطلاعات ريزي در مورد آن نداريم كه اين مباحث در بحث‌هاي قضايي مشخص مي‌شود چرا كه اكنون اين موضوع وارد حوزه قضايي شده است. حتي اظهارات بيماران نيز نمي‌تواند سنديت كامل داشته باشد. در مجموع طبق مستندات موجود بيماران از بيمارستان ترخيص شده بودند.
وي درباره چگونگي رسيدگي ستادهاي نظارتي وزارت بهداشت بر مباحث درماني بيمارستانها گفت: رسيدگي‌هاي وزارت بهداشت كاملا روشن است، اين اتفاق چند روز گذشته، اتفاق بسيار زشتي است كه بايد بسترها و زمينه‌هاي موضوع را در نظر گرفت. يكسري افرادي هستند كه نهادهاي اجتماعي مشخصي براي حمايت ندارند. معتادان تزريقي از اين جمله هستند كه خانواده‌هاي آنها نيز آنها را رها كرده‌اند. ستاد مبارزه با مواد مخدر طرح جمع آوري و نگهداري اين افراد را در دست دارد اما هنوز اقداماتي در اين زمينه اجرا نشده است. در مجموع بيمارستان‌ها وظيفه ارائه خدمات به اين بيماران را دارند و پس از درمان اين بيماران بايد توسط بهزيستي يا شهرداري پوشش كامل داده شوند.
 رها كردن بيماران به دليل عدم پرداخت هزينه شايعه است معاون درمان وزير بهداشت تاكيد كرد: رهاسازي بيماران موضوع شايعي نيست، وظيفه بيمارستان ارائه خدمت است و در اين راستا نيز وزارت بهداشت با مباحثي غير از انجام وظيفه به شدت برخورد مي‌كند. به گفته امامي رضوي، وزارت بهداشت اكنون جمعيت 300 هزار نفري ارائه كنندگان خدمات را دارد كه گاهي كارانه‌هاي آنها يكسال به تاخير مي‌افتد و پرداخت بيمه‌هاي تجاري بابت بيماران تصادفي صورت نمي‌گيرد و بسياري از مباحث اين چنيني، اما با اين وجود ارائه كنندگان خدمات با تمام توان انجام وظيفه مي‌كنند. وي در پاسخ به سوال ايسنا درباره معطل ماندن چند ساعته بيماران در بيمارستان دوم به جهت عدم پذيرش نيز گفت: بيماران توسط اورژانس به بيمارستان دوم منتقل شدند اما در بيمارستان‌ها اين موضوع مطرح است كه اگر بيمارستان احساس كند كار بيمارستان قبلي نيمه كاره مانده بيمار را پذيرش نمي‌كند، چرا كه بايد روند درمان بيمار توسط بيمارستان اول كامل شده باشد. در مورد پذيرش اين بيماران در بيمارستان دوم نيز بايد گفت كه در اظهارات بيماران يا مدارك اين بيماران ابهام ايجاد شده بود و پس از پيگيري‌هاي معاونت درمان دانشگاه‌ علوم پزشكي شهيد بهشتي ، اين بيماران دربيمارستان دوم پذيرش شده‌اند اما در مجموع ساعت معطلي اين بيماران دربيمارستان دوم هنوز مشخص نشده است. وي گفت: اين موضوع كه عنوان شده بيماران به دليل عدم پرداخت هزينه رها شده‌اند شايعه است. تاكنون گزارشي مبني بر اين موضوعات نداشته‌ايم. به گزارشايسنا،‌معاون درمان وزير بهداشت در مورد بيمار سوم رها شده در بيابان‌هاي اطراف كهريزك كه امروز خبر آن در برخي سايت‌ها منتشر شد، گفت: هنوز اطلاع رسمي از اين موضوع نداريم. اين موضوع را بررسي مي‌كنيم و پس از صحت و سقم آن اطلاع رساني لازم در مورد آن صورت مي‌گيرد. معاون درمان وزير بهداشت در خاتمه گفت: هنوز انگيزه عاملان رها كردن دو بيمار در اتوبان مشخص نشده گزارش نهايي اين موضوع قاعدتا بايد از طرف دادستان قوه قضائيه اعلام شود.   ماجرای تلخ رها کردن دو بیمار در اطراف تهران ؛ پلیس و اورژانس هم باید پاسخگو باشند
عصرایران ؛ سید ضیاء الین احتشام   ماجرای تلخ رها کردن دو بیمار در اطراف تهران، آن هم نه از سوی یک باند حرفه ای تبهکاران، بلکه توسط پرسنل یک بیمارستان دولتی، هر چند افکار عمومی را به شدت مشوش و به خود مشغول کرده است اما نکاتی در این بین وجود دارد که تاکنون بدان پرداخته نشده یا جدی گرفته نشده اند. بدیهی است اگر مسوولان به نکات مطروحه زیر توجه کنند و سعی در رفع نقایص کنند، می شود گفت که این ماجرا، برغم تمام زشتی ها و تلخی هایش لااقل این دستاورد را داشته است که برخی ضعف ها عیان و علاج شده اند والا مختومه کردن ماجرا به چند تیتر خبری و حداکثر تنبیه چند نفر در این میان، دردی را دوا نخواهد کرد: 1- بحث نخست، راجع به حفره های عمیقی است که در سیستم بیمه و درمان کشور وجود دارد و باعث می شود که رسما جان انسان ها به خطر بیفتد و آنها بی هیچ تعارفی، به جای بهبود راهی گورستان شوند.
در همین ماجرا، اگر این دو فرد تحت پوشش بیمه بودند و البته بیمه هم واقعا کارآمدی داشته، آیا اساسا چنین اتفاق شرم آوری رخ می داد؟ در این باره پیشتر سخن گفته ایم و لذا مطلب را به همین تذکر ختم می کنیم. 2- حادثه رها کردن دو بیمار در نزدیک کهریزک تهران روز 23 فروردین رخ داده و اوایل اردیبهشت با رسانه ای شدنش، در کانون توجه افکار عمومی قرار گرفته و دادستانی هم پرونده را تحت پیگرد قضایی قرار داده است. ماجرا هم از این قرار بوده که چند نفر با یک دستگاه آمبولانس، این دو بیمار را در یکی از جاده های جنوبی تهران رها می کنند. بعد از مدتی یک راننده کامیون آنها را می بیند و به پلیس خبر می دهد. پلیس هم اورژانس را در جریان قرار می دهد و اورژانس نیز آنها را به بیمارستان فیروزآبادی ری منتقل می نماید. حال نکته ای که کسی بدان توجه نکرده و به نظر می رسد یکی از همان نقاط ضعف پیش گفته است، این که پلیس برغم آنکه در همان روز 23 فروردین، در جریان ماجرا قرار گرفته است، چرا مراتب را به مقامات قضایی گزارش نکرده است؟ مگر نه این است که پلیس ضابط دستگاه قضایی است و موظف به گزارش کردن همه جرائمی که در حوزه استحفاظی اش رخ می دهد؟! آیا رها کردن دو بیمار در کنار جاده ، جرم و لااقل مورد مشکوک هم نبوده است که پلیس آن را به اطلاع دادستانی نرسانده است؟! اگر آنچه رخ داده جرم است چرا پلیس گزارش نکرده و اگر جرم نیست چرا دادستانی در حال پیگیری است؟ قطعا در این باره پلیس باید پاسخگو باشد و البته فکری به حال رفع این نقیصه نماید.
اگر هم احیاناً گزارش کرده اند ، اطلاع رسانی کنند که به کدام مرجع بوده و قبل از رسانه ای شدن موضوع ، در چه مرحله ای بوده است؟ 3- سوال دیگری که مطرح است اینکه آیا اورژانس موظف نبوده این مورد را به مسوولان بالاتر گزارش نماید؟
آیا از نظر اورژانسی ها هم این یک "مورد عادی "بوده و نیازی نبوده گزارش شود؟(اگر موضوع عادی بوده که فاجعه است!) شاید هم مسوولان اورژانس به مسوولیت خود در این باره عمل کرده و مورد را گزارش داده اند که باید پرسید چرا این گزارش تا زمان رسانه ای شدن ماجرا به دست مقامات قضایی نرسیده بود تا موضوع را تحت پیگرد قرار دهند؟ 4- برخی خبرهای اولیه منتشر شده حاکی از آن است که می خواهند سمت و سوی پرونده را به طرفی ببرند که در نهایت چند کارمند رده پایین و نیروی خدماتی و راننده آمبولانس را محکوم کنند و حتی از مدیریت بیمارستان نیز به خاطر همکاری در جهت شناسایی این عوامل قدردانی نمایند! این در حالی است که در چنین مواقعی حتی شخص وزیر هم زیر سوال است. هر چند که گفته می شود وزیر یا رییس بیمارستان در جریان اتفاق نبوده اند و یا آنها چنین دستوری نداده اند، ولی باید پذیرفت که شرایط موجود که خروجی اش این ماجرا بوده، محصول مدیریت همین آقایان و خانم های مسوول بوده است و اتفاقا در وهله اول باید آنها پاسخگو باشند. چگونه است وقتی در دورافتاده ترین شهرستان، اتفاق خوبی مانند راه اندازی یک درمانگاه رخ می دهد، پزش را وزیر و مدیران می دهند ولی در چنین مواردی می گویند ربطی به ما ندارد؟ محدود کردن پرونده حاضر به چند نیروی جزء و رده پایین، یعنی چراغ سبز به استمرار وضعیت حاضر و رخ دادن اتفاقات مشابه.   متن نامه كميسيون اصل 90 به وزارت بهداشت درباره رهاكردن 2 بيمار در حاشيه آزادراه
فارس: كميسيون اصل 90 مجلس درباره رهاكردن 2 بيمار در حاشيه آزادراه خليج فارس به وزارت بهداشت نامه‌اي ارسال كرد. در روزهاي گذشته خبر رها شدن 2 بيمار در حاشيه آزاد راه خليج فارس اذهان عمومي را مخدوش كرد، اقدامي كه عاملان آن حتماً بايد دلايلي محكمي براي اين اقدام خود ارائه دهند تا ذهن مردم شريف كشورمان در اين زمينه پاك شود. در همين زمينه، كميسيون اصل 90 مجلس با صدور نامه از وزارت بهداشت خواست كه با قيد فوريت نتيجه اقدامات انجام شده در جهت شناسايي خاطيان و برخورد قانوني با آنان را به اين كميسيون منعكس كند؛ متن كامل اين نامه به شرح ذيل است: بسمه تعالي
معاونت درمان وزرت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي
سلام‌عليكم با توجه به اينكه پرونده رها نمودن 2 بيمار در حاشيه آزاد راه خليج‌فارس در اين كميسيون مطرح مي‌باشد و از آنجا كه رها نمودن اين 2 بيمار بر خلاف همه اصول انساني، اسلامي و ضوابط قانوني است لذا دستور فرماييد به قيد فوريت نتيجه اقدامات انجام شده در جهت شناسايي خاطيان و برخورد قانوني با آنان به اين كميسيون منعكس شود. غلامرضا اسدالهي؛ رئيس كميته فرهنگي- اجتماعي كميسيون اصل 90 مجلس   دادستان تهران: 6 نفر از عوامل رها كردن بيماران در كشتزارهاي اطراف تهران بازداشت شدند/قبل از رها کردن به زیر زمین بیمارستان برده بودند!
فارس: دادستان تهران گفت: 6 نفر از عوامل رها كردن بيماران يك بيمارستان دولتي در كشتزارهاي اطراف تهران بازداشت شدند و دستور جلب متهم هفتم نيز صادر شده است. عباس جعفر دولت‌آبادي دادستان تهران افزود: در ادامه تحقيقات مربوط به رها كردن 2 نفر از بيماران نيازمند درمان در كشتزارهاي اطراف تهران توسط عوامل يك بيمارستان دولتي،‌ موضوع به صورت ويژه در دستور كار دادسرا قرار گرفت كه در اين زمينه دو اقدام به موازات هم صورت گرفت. وي گفت: در پي ارسال پرونده از دادگاه بخش آفتاب به دادسراي عمومي تهران، موضوع با دستور تحقيقات فوري جهت رسيدگي به دادسراي ناحيه 6 تهران ارجاع شد كه بازپرس اين دادسرا هم تحقيقات خود را در اين زمينه با حضور در بيمارستان فيروزگر شهرري كه بيماران ياد شده پس از رها شدن،‌در آنجا بستري شده بودند مراجعه و سوابق درماني آنان را بررسي كرد. دادستان تهران تصريح كرد: در اين تحقيقات مشخص شد كه يكي از بيماران كه سن بالايي نيز داشت، پس از مدتي بستري در بيمارستان مذكور جهت نگهداري به يكي از مراكز بهزيستي منتقل شده است و بيمار ديگر نيز از بيمارستان ترخيص شده كه بازپرس با حضور در منزل بيمار ياد شده اظهارات وي را در اين زمينه استماع كرد. وي ادامه داد: حسب اظهارات نامبرده، وي كه براي درمان عفونت‌ پاي خود به يك بيمارستان دولتي در تهران مراجعه كرده بود، پس از مدتي بستري از اورژانس به زيرزمين بيمارستان منتقل و روز بعد عوامل بيمارستان او را به همراه يك بيمار ديگر به وسيله يك دستگاه وانت مزدا در حالي كه آنها را در پتو پيچيده بودند قرار داده و در كشتزارهاي حوالي تهران رها كرده‌اند. جعفري دولت آبادي گفت: نماينده ويژه‌اي براي بررسي موضوع به بيمارستان دولتي كه بيماران ياد شده از آنجا منتقل شده‌ بودند، اعزام شده‌اند كه در تحقيقات انجام شده،‌ضمن جمع‌آوري ادله در خصوص سوابق باليني آنان از جمله پرونده پزشكي نامبردگان، مشخص شد كه يكي از آنان در بيمارستان مذكور بستري بوده است. وي ادامه داد: متعاقباً در تحقيقات بعدي مشخص شد كه 6 نفر از پرسنل اين بيمارستان در رده‌هاي مختلف در اين‌باره همكاري داشته‌اند كه بازپرس پرونده دستور بازداشت آنان را صادر كرد، ضمن اينكه دستور دستگيري متهم هفتم هم در اين زمينه صادر شده است كه تلاش براي جلب وي ادامه دارد. دادستان تهران افزود: از سوي ديگر رئيس بيمارستان دولتي ياد شده نيز روز جاري با ارسال شرحي به دادستان تهران، ضمن اذعان به بروز واقعه ياد شده، چند نفر از عوامل اين بيمارستان را به عنوان افرادي كه به صورت خودسرانه يا احياناً با تباني با افراد ديگر اقدام به اين عمل نموده معرفي و خواستار برخورد قانوني با آنان به اتهام سوءاستفاده از مقام و موقعيت و برهم زدن نظم عمومي شد. جعفري دولت آبادي گفت: متأسفانه اين اقدام علاوه بر جريحه‌دار كردن احساسات عمومي، باعث ايجاد خدشه در اعتبار مراكز درماني كشور به خصوص در بخش دولتي شده است و همه آحاد جامعه و مسئولان به حق از دادستاني تهران انتظار دارند كه به شدت با عوامل چنين اقدامات برخورد قانوني شود و تحقيقات در مورد اين پرونده همچنان ادامه دارد. دادستان تهران همچنين گفت: فردي به نام «ع.ع» نيز به اتهام نشر اكاذيب دستگير شده است كه تحقيقات از وي ادامه دارد   کاریکاتور/رها سازی بیماران در بیابان!
معاون درمان وزیر بهداشت: رئیس و مسئولان رده بالای بیمارستان امام از این ماجرا هیچ اطلاعی نداشته‌اند. این کار به وسیله 2 نفر از کارمندان رده پایین و راننده آمبولانس بیمارستان انجام شده است.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
هر وقت احساس حسادت کردیم ، یادمان باشد ، خاموش کردن شمع دیگری ، باعث نمیشود ، شمع ما درخشان تر نور افشانی کند