شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۱۷ تير ۱۳۹۳ / ۱۸:۳۱
کد مطلب: 25891
۱
روزه‌داری از پرخوری عصبی و سیکل معیوب اضطراب جلوگیری می‌کند

درمانگاه‌های روانپزشکی در اين ماه خلوت می‌شود!

درمانگاه‌های روانپزشکی در اين ماه خلوت می‌شود!

 علی باغبانیان در گفت‌وگو با فارس، با تأکید بر اینکه مهمترین علت اضطراب استرس و فشارهای بیرونی است اظهار داشت: شدت استرس تعیین کننده نیست و تفسیر و تعبیر آن است که موجب واکنش فرد می‌شود، حوادث مختلف، بیماری‌ها، سفر و جابجایی استرس ایجاد می‌کند و نقش تغییر و تفسیر ما از این واکنش‌های استرس‌زا بسیار تعیین کننده است.

وی افزود: احساس نگرانی مبهم و دلواپسی جزء علائم اضطراب هستند و با این احساس نگرانی مبهم فرد فکر می‌کند که مشکلی به زودی برای او به وجود می‌آید.

این روانپزشک ادامه داد: اگر انسان تکیه‌گاه مشخصی داشته باشد، زمان استرس آرامش خواهد داشت، حتی حضور یک کودک 3 ساله در کنار انسان هم می‌تواند منجر به آرامش او شود، بنابراین کسانی که به خدا معتقدند و تمام قدرت‌ها را از آن او می‌دانند در مواقع مختلف به او تکیه می‌کنند. مطابق آیات قرآن، یاد و نام خدا موجب آرامش دلها می‌شود.

این متخصص بهداشت روان اظهارداشت: مشکل عمده مبتلایان به اضطراب این است که آنها قدرت تحمل شرایط را ندارند و در این مواقع آنها احساس بیقراری می‌کنند، صبر و بردباری اضطراب افراد را به حداقل می‌رساند و موجب می‌شود زود پرخاشگری نشان ندهند، از طرفی کاهش صبر موجب افزایش اضطراب می‌شود.

وی افزود: روزه بنا به حکم الهی واجب است و می‌توان آن را تمرینی برای بردباری و صبر دانست، وقتی با مشکلی مواجه می‌شویم آنچه در لحظه اول لاینحل به نظر می‌رسد یک ساعت بعد بهتر و روز بعد ممکن است فراموش شود حتی ممکن است پس از گذشت یک ماه متوجه شویم آن اتفاق به نفع ما بوده است.

این روانپزشک گفت: در روزه‌داری برای ساعات مشخصی از خوردن و آشامیدن پرهیز می‌کنیم و این تمرینی است برای بردباری و طاقت‌آوردن، تعبیر ما در روزه‌داری این است که امساک از خوردن و آشامیدن همیشگی نیست و بعد از اذان مغرب می‌توانیم بخوریم و بنوشیم، در اضطراب هم همینطور است کسانی که با روزه‌داری طاقت‌آوردن را تمرین می‌کنند موقع اضطراب می‌دانند که تشویش همیشگی است.

وی افزود: تعدادی از مبتلایان وقتی دچار اضطراب می‌شوند پرخوری عصبی پیدا می‌کنند و بعد از خوردن غذای اضافی احساس گناه کرده و دچار اضطراب شدید می‌شوند که برای غلبه بر آن دوباره به پرخوری عصبی روی می‌آورند، ما به این روند سیکل معیوب می‌گوییم اما در ماه مبارک این اتفاق نمی‌افتد و پرخوری عصبی رخ نمی‌دهد از این رو اضطراب فرد کاهش می‌یابد.

باغبانیان تصریح کرد: در ماه مبارک رمضان برای کاهش اضطراب از روش‌های خودآگاه و ناخودآگاه استفاده می‌کنیم که استراحت، خواندن دعا، قرآن خواندن و غیره از آن جمله است.

وی ادامه داد: تقویت اراده و اختیار با روزه‌داری میسر می‌شود، همچنین در بحث تعارضات و اینکه افراد بین تصمیم‌گیری در 2 موضوع می‌مانند موجب اضطراب می‌شود چرا که ریشه اصلی ضعف در اراده است، روزه با افزایش قدرت اراده و تصمیم‌گیری به فرد کمک می‌کند در مواردی که تعیین تکلیف لازم است و فرد باید بین 2 راه یکی را انتخاب کند، به راحتی تصمیم گرفته و دچار اضطراب نشود.

این متخصص حوزه سلامت روان نوعدوستی و بهبود روابط اجتماعی را یکی دیگر از برکات این ماه عزیز برشمرد و افزود: در این ماه افراد با شرکت در کلاس‌های ختم قرآن و مراسم افطاری به دیدن اعضاء خانواده و اقوام می‌روند بنابراین تحکیم روابط و برقراری ارتباطات اجتماعی از جمله نتایج این ماه است.

باغبانیان خاطرنشان کرد: حجم حضور مبتلایان به اختلالات اضطرابی در درمانگاه‌های روانپزشکی در ماه مبارک رمضان کمتر است و این حاکی از آرامش روان ناشی از روزه‌داری است.

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
بادها می وزند، عده ای در مقابل آن دیوار می سازند و تعدادی آسیاب به پا می کنند