چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۳۰ فروردين ۱۳۹۴ / ۱۹:۱۰
کد مطلب: 30453
۰
به مناسبت 30 فروردین روز آزمایشگاهیان؛

جشنواره حکیم جرجانی برای تکریم محققان در آزمایشگاه

روز آزمایشگاهیان مصادف با سالروز تولد جرجانی است. این نام گذاری به این علت است که وی اولین پزشکی است که در قرن چهارم تشخیص بیماری ها از طریق آزمایش ادرار را کشف کرده بود. درحالی که استفاده از این روش در قرن چهاردهم در اروپا شناخته شد و به تدریج رونق گرفت.

حکیم احمد جرجانی در سال 434 هجری قمری در جرجان (گرگان) به دنیا آمد. وی بر آثار پیشینیان خویش تسلط داشت و از پزشکان دوره اسلامی مانند ابن سینا و محمدبن زکریای رازی و پزشکانی مانند جالینوس و بقراط تاثیر گرفته بود.

به گزارش میگنا رییس انجمن علمی دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا در مورد این جشنواره توضیح داد: برگزاری جشنواره حکیم جرجانی از سه سال گذشته آغاز شده است و امسال نیز همزمان با هشتمین کنگره بین المللی و سیزدهمین کنگره ملی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران در روزهای دوم تا پنجم اردیبهشت ماه جاری برگزار می شود.

دکتر بهزاد پوپک هدف از برگزاری این جشنواره را تقدیر و تشکر از افرادی عنوان کرد که در حوزه آزمایشگاه تشخیص طبی خدمات شاخصی را ارایه می دهند و افزود: در این جشنواره گروه های مختلف فعال در حوزه آزمایشگاه با ارایه مقاله یا گزارشی از خدمات خود شرکت دارند.

وی توضیح داد: این جشنواره در بخش های مختلف مسوول فنی، کارمند آزمایشگاه با مدارک کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی، سازمان های بیمه گر، شرکت های تولیدکننده تجهیزات یا شرکت های ارایه دهنده خدمات در حوزه آزمایشگاه تشخیص طبی برگزار می شود.

پوپک با بیان اینکه متولی برگزاری این جشنواره انجمن علمی دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران است، گفت: در هر بخش به نفرات اول تا سوم برگزیده و با اهدای لوح یادبود حکیم جرجانی و جوایز نقدی تقدیر می شود.

هشتمین کنگره بین المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران با حضور 13 کشور جهان و با هدف افزایش سطح علمی متخصصان و کارشناسان این حوزه در تهران برگزار می شود.

در این دوره از کنگره بین المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی، متخصصان برجسته و صاحب نامی از کشورهای کانادا، ترکیه، آلمان، لهستان، بلژیک، آمریکا، انگلیس، اردن، لبنان، ژاپن، ایتالیا، چین و هلند شرکت دارند.

آزمایشگاه و بیماری های مزمن کلیه، آزمایشگاه و دیابت، آزمایشگاه و عفونت های بیمارستانی، آزمایشگاه و محیط زیست، ایمونولوژی سرطان و تومور، پژوهش های علوم آزمایشگاهی و چالش های آزمایش های عملکرد تیروئید، چالش های پژوهش در آزمایشگاه از جمله محورهای این کنگره است.

حقوق و اخلاق، روش های نوین در تشخیص بیماری های متابولیک ارثی، غربالگری ناهنجاری جنین در مادران باردار، مدیریت فناوری در آزمایشگاه تشخیص پزشکی و نقش منابع انسانی در اعتباربخشی و مدیریت آزمایشگاه از دیگر محورهای مورد بررسی در کنگره هشتم است.

 

 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
نبود اضطراب مسئله ساز است،کمی اضطراب ارزش انطباقی دارد و اضطراب فراوان خرابی به بار می آورد.