جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱۸ فروردين ۱۳۹۳ / ۱۳:۰۴
کد مطلب: 23622
۰

هفته سلامت ارديبهشت ماه برگزار مي شود

هفته سلامت ارديبهشت ماه برگزار مي شود
 

به گزارش ايرنا، روز هفتم آوريل برابر با 18 فروردين «روز جهاني بهداشت» نام دارد و همه ساله برنامه هايي براي گراميداشت اين روز در سراسر جهان برگزار مي شود.در کشور ما نيز با توجه به اهميت سلامت در زندگي آحاد جامعه و نقش انسان سالم در شکل دهي جامعه سالم، 18 تا 24 فروردين ماه هر سال به عنوان هفته سلامت نامگذاري و از سال 82 در تقويم رسمي کشور گنجانده شده است، اما امسال با توجه به تعطيلات عيد نوروز و فرصت محدود برنامه ريزي و اجرا، هفته اول ارديبهشت ماه به عنوان هفته سلامت 93 در نظر گرفته شده است.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با مشارکت و همکاري دانشگاه هاي علوم پزشکي سراسر کشور در نظر دارد برنامه هفته سلامت سال 93 را مانند سال هاي گذشته با اجراي برنامه هاي مناسب برگزار کند.

روزهاي اول تا هفتم ارديبهشت امسال به ترتيب با عناوين «توانمندسازي نوجوانان و جوانان براي خودمراقبتي»، «عموم مردم، نيازمند خودمراقبتي» ، «خانواده، خاستگاه خودمراقبتي»، «رسانه ها، مروجان خودمراقبتي»، «نهادها و پايگاه هاي مردمي، کانون هاي خودمراقبتي» ، «تيم سلامت، مربيان خودمراقبتي» و «سياستگذاران و مديران اجرايي، حاميان خودمراقبتي» نام گذاري شده است.

موضوع روز جهاني بهداشت امسال «موجودات کوچک؛ تهديد بزرگ»(small bite, big threat) است که با موضوع هفته بهداشت ايران متفاوت است.

 

۶۵ تا ۸۵درصد درمان ها خود مراقبتي است

در همين راستا، شهرام رفيعي فر سرپرست دفتر آموزش و ارتقاي سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي گفت: 65 تا 85 درصد مراقبت هاي منجر به سلامتي، خود مراقبتي است.
وي افزود: مهم ترين نقش در خود مراقبتي افراد خانواده را مادران بر عهده دارند.خود مراقبتي عملي است که در آن هر فردي از دانش، مهارت و توان خود استفاده مي کند تا «به طور مستقل» از سلامت خود مراقبت کند به اين معنا که تصميم گيري درباره خود و با اتکا به خود است که اين تصميم گيري مي تواند با مشاوره متخصصان هم صورت گيرد.به گفته وي خود مراقبتي فعاليتي است که براي تامين، حفظ و ارتقاي سلامت خود انجام مي شود اما اين مراقبت گاهي مي تواند شامل فرزندان، خانواده، دوستان، همسايگان، هم محلي ها و همشهريان نيز باشد.
سرپرست دفتر آموزش و ارتقاي سلامت، پنج ويژگي و برنامه خود مراقبتي را شامل داوطلبانه بودن، آموختني بودن، پذيرش مسئوليتي همگاني براي حفظ سلامت خود، خانواده و نزديکان، برنامه هايي براي مراقبت از نوزادان، کودکان، نوجوانان و سالمندان و در نهايت برنامه هايي براي مراقبت از بزرگسالاني که قادر به خود مراقبتي نيستند، اعلام کرد.

 

تفاوت هاي خود مراقبتي با خودمديريتي

رفيعي فر با مهم دانستن افتراق بين اصطلاحات خود مراقبتي و خودمديريتي گفت: خود مراقبتي مسئوليت پذيري افراد در قبال سلامت خود است که شامل اتخاذ سبک زندگي سالم، پيشگيري از بيماري ها و حوادث منجر به بيماري، نگهداري و استفاده صحيح از داروهاي بدون نسخه در بيماري هاي جزيي و مراقبت هاي بهينه بيماري هاي مزمن مي شود.
وي افزود: اما خود مديريتي به مشارکت و مسئوليت پذيري افراد مبتلا به بيماري هاي مزمن در تصميم گيري هاي آگاهانه باليني و همکاري با افرادي که وظيفه مراقبت از بيماري آنان را برعهده دارند، اطلاق مي شود.

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
برای موفقیت لازم نیست نابغه باشی فقط کافیه یه قدم جلوتر باشی/ انیشتن