پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - 28 Mar 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۱۵ شهريور ۱۳۹۳ / ۱۸:۵۶
کد مطلب: 26782
۱

سونامی نزاعات خیابانی

سونامی نزاعات خیابانی
 دعواهای خیابانی بسیار زیاد شده است
افراد به راحتی و باکوچکترین بهانه ای به یکدیگر پرخاش می کنند

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران با اعلام رشد 4.5 درصدی نزاع در پایتخت از تعیین نقص عضو بیش از 19 هزار تهرانی در چهار ماهه امسال خبر داد.

به گزارش «تبیان»، دکتر بشیر نازپرور در مراسم افتتاحیه مرکز پزشکی قانونی استان تهران در شهرستان شمیرانات به ارائه آماری از فعالیت 16 مرکز پزشکی قانونی استان تهران در چهار ماهه نخست امسال پرداخت و گفت: در این مدت 1250 مورد معاینه بالینی در مراکز پزشکی قانونی استان تهران به ثبت رسیده است.
وی با بیان اینکه دراین مدت 39 هزار و 622 مورد نزاع جسمانی نیز به مراکز پزشکی قانونی ارجاع شده، خاطرنشان کرد: مقایسه این آمار با تعداد مراجعین نزاع در مدت مشابه سال گذشته حاکی از افزایش 4.5 درصدی شمار مراجعه کنندگان است.

نقص عضو بیش از 19 هزار تهرانی در چهار ماهه اول امسال
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران با بیان اینکه در میان معاینات انجام شده 13 هزار و 55 مورد نیازمند معاینه مجدد تشخیص داده شده است، افزود: همچنین در این بازه زمانی تعداد 19 هزار و 69 مورد نقص عضو نیز به تایید پزشکان پزشکی قانونی استان تهران رسیده است.

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در ادامه آمارهایش از ثبت 12 هزار و 404 پرونده تصادف در استان تهران خبر داد و گفت: در میان معاینات انجام شده 6444 مورد مربوط به معاینات تخصصی زنان و 246 مورد نیز مربوط به معاینات تخصصی مردان بوده است. به گفته نازپرور طی چهار ماهه امسال 2599 مورد معاینه روانی، 620 مورد معاینه سلامت جسمانی و 5641 مورد نیز سایر معاینات انجام شده است.

تراژدی به نام نزاع خیابانی
ترافیک و صدای بوق خودروها و اشتباهات رانندگی، زمانی
که دست در دست بی حوصلگی و کم طاقتی می دهد، شرایط برای بروز تراژدی نزاعات خیابانی فراهم می شود. نزاعاتی که در غالب موارد پیامدهای ناخواسته و غم انگیزی را به دنبال دارد. شاید از یک بوق ممتد یا یک چرخیدن نامناسب فرمان کلید بخورد اما زمانی که این اتفاق با عکس العمل پرخاشجویانه و درگیری که گاه با قفل فرمان هم همراه می شود، عجین می گردد، عاقبت کار دیگر مشخص نیست.

یک دعوا و هزار سودا !

سالها است خیابان های شهر ما علاوه بر قابلیت تردد، کارکرد دیگری هم دارند، کارکردی که باعث می شود برخی معابر عمومی شهر را با رینگ بوکس اشتباه بگیرند و با کوچکترین دلخوری، ترمز دستی را بکشند و برای گرفتن یقه راننده کناری، قصد خروج خودرو را در پیش گیرند، اتفاقی که در بیشتر موارد به شکست دست و پا و دررفتگی و کبودی و کوفتگی ختم نمی شود و با یک حرکت اشتباه، خانواده ای را یک عمر در حسرت از دست دادن عزیزشان بگذارند.

نزاعاتی به رنگ خون
کافی است نگاهی به صفحه حوادث روزنامه ها داشته باشیم تا متوجه شویم که قسمت قابل توجهی از نزاعاتی که به قتل ختم می شوند ، در ابتدا از دعوای کوچکی در فلان خیابان بهمان شهر اغاز شده بودند اما ورود نابهنگام چاقو و قمه به این ماجرا در نهایت به خونین شدن حادثه منتهی شده است تا خون یک فرد بی گناه تنها برای یک حرف نامناسب و یک خطای رانندگی ریخته شود.

گرمای هوا عامل افزایش نزاعات خیابانی!
نگاهی به آمار نزاعات و درگیرهای خیابانی در سالهای اخیر نشان می دهد که همواره عدد این نزاعات در ماه های گرم سال افزایش پیدا می کند و نمودار درگیری های خیابانی در نیمه اول سال بیشتر از نیمه دوم آن است. اینکه چرا نزاعات خیابانی با افزایش دما، روند رو به رشدی را در پیش می گیرد بیش از
هر چیز به کاهش آستانه تحمل افراد در شرایط نامناسب هوای روزهای گرم باز می گرد، مسئله ای که باعث می شود افراد در برابر کوچک ترین خطای رانندگی یا عمل طرف مقابل، شدیدترین عکس العمل را نشان دهند،عکس العملی که گاه به درگیری های مرگ بار ختم می شود.

کلانشهری به رنگ نزاع خیابانی
آمارهای پزشکی قانونی نشان می دهد که شهر تهران در میان وقوع قتل با سلاح سرد رتبه اول را در کشور دارد، اتفاقی که بیش از هر چی به جمعیت کلانشهر تهران و ترافیک شدید خیابان ها باز می گردد، شهری که در آن از ساعات ابتدای صبح همه مردم در مسیر رفتن به محل کار به عجله خیابان ها را می پیمایند و در ساعات پایانی روز خسته راه خانه را در پیش می گیرند، شلوغی خیابان ها و سرعت مهار نشدنی زندگی در تهران دست در دست هم می دهد تا معابر عمومی تهران به صحنه ای برای جنگ های تمام شندنی مردم تبدیل شود.

دعواهای ناموسی، یکی از مهم ترین عوامل نزاعات خیابانی
در کنار درگیری هایی که به بهانه خطاهای رانندگی و بی احتیاطی های خیابانی اتفاق می افتد، اما قسمت قابل توجهی از نزاعات خیابانی از دعواهای ناموس آغاز می شود، تکه پرانی و استفاده از عبارات رکیک و مزاحمت های خیابانی که درگیرهای مرگبار ختم می شود. البته ماجرای دعواهای ناموسی، یکی از پدیده هایی است در سایر کشورهای جهان وجود خارجی ندارد اما در کشور ما سالانه عمر بسیاری از افراد را می گیرد.

لزوم فرهنگسازی
با توجه به روند رو به رشد نزاعات خیابانی نهادهای سیاست گذار و رسانه ها باید دست به دست هم بدهند تا با ارائه راهکارهای کاربردی مردم را از بیهوده بودن این درگیری ها و پیامدهای خانمان براندازش آگاه سازند تا دیگر شاهد این آمار از نزاعات خیابانی در کشور نباشیم.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
هرگز با آدم نادان مجادله نكنيد، تماشاگران ممكن است نتوانند بين شما را تشخيص دهند