شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۴ / ۱۵:۵۶
کد مطلب: 35656
۰

آسپرین، علیه سرطان‌های امروزی

محمد اسماعیل اکبری فوق تخصص و استاد جراحی سرطان، در سمینار سراسری تبین نقش ماماها در پیشگیری و تشخیص سرطان پستان، 8 درصد از جمعیت ایران را بالای 60 سال اعلام کرد و گفت: میانگین سنی رو به افزایش است به طوری که هشت درصد افراد بالای 60 سال هستند و عامل سن یکی از عوامل‌های خطر در ابتلا به بیماری سرطان است.

وی ادامه داد: سرطان سینه در میان زنان بالاترین آمار را به خود اختصاص می‌دهد. از هر 100 هزار نفر،‌ 30 نفر به این بیماری مبتلا می‌شوند که این آمار در سنین 45 تا 55 سال به این واقعیت نزدیک‌تر است. اکبری پیشرفت کشور را درمان و کنترل سرطان و رو به جلو بیان کرد و افزود: 71 درصد از مبتلایان تا پنج سال زنده می‌مانند و مابقی قبل از 5 سال جان خود را از دست می‌دهند. مدیریت سرطان در کشور وضعیت مطلوبی دارد و در بیشتر موارد درمان، سینه حفظ می‌شود. البته این آمار در استانها به علت نبود امکانات کافی تشخیصی، مقداری پایین‌تر است.

این فوق تخصص جراحی سرطان، افزایش سن را یکی از عوامل‌ خطر خواند و بیان کرد: افزایش سن ازدواج و اختلالات روانی از دیگر عوامل تاثیر گذار هستند.

اکبری درد را نشانه‌ی خوبی دانست و اظهار داشت: شایع‌ترین علتی که خانم‌ها به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند درد در ناحیه‌ سینه است لازم به ذکر است دردهای دوره‌ای نشانه‌ی بسیار خوبی است و از بروز هیچ بیماری‌ خبر نمی‌دهد. البته دردهای بعد از یائسگی که یک نقطه را درگیر می‌کند و بعد از مدتی بهبود نمی‌یابند،‌ نگران کننده است. قرمزی،‌زخم،‌ فرو رفتگی،‌ توده و حتی برجستگی،‌ بیشتر در خانم‌های بالای 30 سال می‌تواند علائم هشدار باشد.
وی خاطر نشان کرد: تحقیقات اخیر در کشور نشان می‌دهد،‌ مصرف آسپرین با دوز پایین علاوه بر پیشگیری از بیماری‌های قلبی، احتمال بروز همه نوع سرطان را تا 20 درصد کاهش می‌دهد و تاثیر 35 درصدی روی ابتلا به سرطان گوارش دارد. استاتین‌ها، ویتامین‌D ، از دیگر فاکتورهایی هستند که مصرف آن‌ها نقش حائز اهمیتی در پیشگیری از ابتلا به سرطان ایفا می کند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
قلب فقط کارش خونرسانی نیست؛ رزق و روزیتون رو هم میرسونه! خوش قلب باشید