جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۱۴ آبان ۱۳۹۵ / ۱۸:۰۰
کد مطلب: 38996
۱

کتک زدن کودک به معنی آموزش نظم و انضباط نیست

کتک زدن کودک به معنی آموزش نظم و انضباط نیست
سارا حسینی روان‌شناس در گفتگو با بیان اینکه تنبیه بدنی کودک، او را به یک فرد مهاجم تبدیل می‌کند، اظهار داشت: بسیاری از مطالعات نشان می‌دهد بین تنبیه بدنی کودکان و رفتار خشونت‌آمیز و پرخاشگری آن‌ها در دوران بزرگسالی ارتباط وجود دارد. بیشتر مجرمان افرادی هستند که در دوران کودکی مورد تنبیه بدنی واقع شده‌اند.

اگر تنبیه بدنی در کودکان ادامه پیدا کند سبب می شود که کودک گمان کند اجازه دارد با کسانی که از او کوچک‌تر هستند چنین رفتاری داشته باشد. طفل کتک خورده از زمان طفولیت می آموزد که راه حل مشکلات، منازعه و ابزار خشم به دیگران است.

حسینی با بیان پایین آمدن اتکا به نفس این کودکان، تصریح کرد: "من بچه هستم، من کسی نیستم، من لیاقت ندارم." مفاهیمی است که با رشد روند تنبیهات در ذهن طفل ایجاد می شود و او خود را پایین‌تر از دیگران خواهد پنداشت زیرا به طور مکرر در حین کتک خوردن این جملات را از دهان والدین خود شنیده است.

این روان‌شناس با اشاره به کم رنگ شدن رابطه بین والدین و فرزندانشان در صورت تنبیه زیاد اذعان کرد: تنبیه بدنی به هر شکلی که باشد قطعا بین والدین و فرزندان دیوار ایجاد می‌کند. خود ما هم از کسانی که به نوعی سعی می‌کنند به ما آسیب برسانند نفرت داریم. والدین باید بدانند تاثیر انضباطی تنبیه بدنی، سطحی و موقتی است.

برای ایجاد یک پیوند دائمی با فرزندتان باید در کنار آموزش نظم و انضباط، به او احترام هم بگذارید. اما متاسفانه برای بسیاری از مردم واژه انضباط مترادف با تنبیه است. اغلب ما در خانواده‌هایی پرورش می‌یابیم که در آن تنبیه و پاداش روشی بوده که در مورد انضباط دهی به فرزندان به کار می رفته است. اما این روش به بچه‌ها فرصت انتخاب نمی‌دهد تا بتوانند مسئولیت پذیری را بیاموزند. همچنين گرچه پاداش و تنبیه ممکن است در سنین پایین موثر به نظر آید ولی ممکن است در درازمدت موثر نباشد.
مرجع : باشگاه خبرنگاران migna.ir
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
موفقیت به سراغ کسانی می آید که آن قدر در تلاشند که وقت نمی کنند دنبال آن بروند.