آخرین یافته ها درباره "آلزایمر" در همایش لندن
هر تجربه بد، چهارسال عقل را پیر می کند!
کد مطلب: 41596
تاریخ انتشار : جمعه ۲۰ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۲۳:۰۲
 
محققان در همایش بین المللی آلزایمر در لندن یافته های خود را منتشر کردند.
هر تجربه بد، چهارسال عقل را پیر می کند!

هفته گذشته لندن میزبان همایش بین المللی آلزایمر بود. در این همایش بسیاری از محققان و دانشمندان نتایج تحقیقات خود را در مورد بیماری هایی مانند زوال عقل، آلزایمر، و عواملی که منجر به پیری در مغز می شود، ارائه کردند.

از جمله دستاوردهای این همایش می توان به چند مقاله زیر اشاره کرد:

** هر تجربه بد، چهار سال عقل را پیر می کند!

تحقیقات جدید نشان می دهد که تجربیات استرس زای زندگی می تواند چند سال مغز را پیرتر کند. محققان دانشگاه ویسکانسین در ایالات متحد دریافتند که حتی یک واقعه بسیار پراسترس در اوایل زندگی فرد یعنی در دوران کودکی می تواند تاثیرات خود را روی مغز در سنین بزرگسالی نشان دهد. محققان حدود 1320 نفر را که تجربیات استرس زا در طول زندگی خود گزارش کرده بودند را در زمینه هایی مانند تفکر و حافظه تحت آزمایش قرار دادند. میانگین سن افراد 58 سال بوده که شامل 1،232 نفر آمریکاییِ سفیدپوست و 82 نفر آمریکاییِ سیاه پوست بود. مجموعه ای از تست های عصب شناختی، چندین ناحیه از مغز شامل: حافظه کوتاه مدت، یادگیری کلامی و حافظه، یادگیری بصری و حافظه و یادآوری داستان را مورد بررسی قرار داد.

تجربیات استرس زا شامل مواردی است مانند از دست دادن شغل، مرگ یک کودک، مرگ والدین، از دست دادن خانه، فقر، زندگی در یک محله محروم، طلاق یا زندگی با والدینی است که از الکل یا مواد مخدر استفاده می کردند.

نتایج نشان داد که این تنش ها با عملکرد شناختی ضعیف مرتبط است.

محققان با بررسی و مقایسه این دو گروه متوجه شدند که: سیاه پوستان آمریکایی حدود 60 درصد بیشتر این تنش ها را تجربه می کنند و هر کدام از این تجربه ها حدود چهار سال مغز را پیرتر می کند.

دکتر داگ براون ( مدیر تحقیق درانجمن آلزایمر آمریکا) گفت: "ما می دانیم که استرس طولانی مدت می تواند بر سلامت ما تاثیر بگذارد، بنابراین جای تعجب نیست که این مطالعه نشان می دهد حوادث پرتنش ممکن است بر حافظه و توانایی های تفکر ما در آینده نیز تأثیر بگذارد".

 

** رژیم غذایی بد و آلزایمر
محققان دانشگاه کلمبیا بر این باورند که بین رژیم غذایی و بیماری زوال عقل ارتباط وجود دارد. الگوی غذایی خاص منجر با نشانه های التهاب مرتبط است. افرادی که کمتر امگا 3، کمتر کلسیم، کمتر ویتامین های D, E,B5,B2 مصرف می کنند نشانه های التهاب بیشتری دارند. علاوه بر این، محققان نشان دادند که در بزرگسالان سالخورده که چنین رژیم غذایی را دنبال می کردند، حجم ماده خاکستری مغز آنها کمتر بود و عملکرد شناختی ناخودآگاه آنها بدتر بود.
دکترجیو محقق دانشگاه کلمبیا گفت: الگوی غذایی التهابی، "برای مغز و توانایی های شناختی بد است." شواهد جمع آوری شده توسط دکترجیو نشان می دهد که مصرف مواد غذایی مانند ماهی، آجیل، اسیدهای چرب غیراشباع اسیدهای چرب امگا 3 و همچنین رژیم های غذایی مدیترانه ای، با خطر کمتری افراد مبتلا به بیماری آلزایمر (AD) و باعث سلامت مغز در بزرگسالی می شود.

** کشف دو ژن جدید موثر در بیماری آلزایمر

دانشمندان دو ژن جدید را یافتند که در بیماری آلزایمر نقش مهمی را ایفا می کند و آنها بر این باورند که این کشف می تواند دانشمندان را در یافتن راه حلی برای درمان این بیماری کمک کند. این ژن های خاص نشان می دهد که سلول های ایمنی در مغز نقش بسیار مهمی در این بیماری بازی می کنند.
دکتر روس سانچو - سرپرست این تحقیق در مرکز تحقیقات آلزایمر انگلستان، درباره این کشف می گوید: کشف ژنهای جدید مانند کشف قطعات پازل است که زیست شناسان می توانند با کنار هم قرار دادن این قطعات تصویر کاملی از این بیماری درست کنند. در حال حاضر هیچ درمانی برای عدم پیشرفت آلزایمر وجود ندارد اما سرمایه گذاری در چنین پروژه های ما را به یافته های جدید در این بیماری سوق می دهد. دو ژن جدید که پیش از این برای خطر ابتلا به آلزایمر مورد توجه قرار نگرفته بودند، در طی یک مطالعه که DNA دهها هزار نفر از افراد مبتلا به بیماری را با افراد سالم و بدون بیماری مقایسه کرد، شناسایی شد.

در حال حاضر در انگلستان حدود 850،000 نفر با آلزایمر دست و پنجه نرم می کنند. در این بیماری، پروتئین ها ساخته شده در مغز ساختارهایی با نام پلاکت و تنگل را به وجود می آورند. ارتباط بین سلول های عصبی از بین می رود و در نهایت سلول های عصبی می میرند و حجم بافت مغز کاهش می یابد. برخی مواد شیمیایی مهم در مغز این افراد کمتر ترشح می شود. این مواد شیمیایی به انتقال سیگنال های مغز کمک می کند. کمبود مواد شیمیایی باعث می شود که این سیگنال ها به طور موثر منتقل نشوند.

** التهاب و نقش آن در آلزایمر
 مطالعات جدید نشان می دهد سطح باکتری ها در افراد مبتلا به بیماری آلزایمر نسبت به افراد سالم بیشتر است. محققان این مطالعه اعتقاد دارند که این تحقیق هر چند کم بوده و نیاز به تحقیقات بیشتری است اما این تحقیق می تواند شاهدی در تایید این قضیه باشد که باکتری ها منجر به التهاب می شوند.

به گفته محققان، آلزایمر یک بیماری مغزی پیشرفته است که در آن سلول های مغزی آسیب دیده و می میرند و این آسیب به سلولهای مغزی منجر به کوچک شدن مغز می شود؛ اما هنوز آنچه که باعث مرگ سلول های مغز شده مشخص نیست.

برخی محققان در حال حاضر فکر می کنند که التهاب در مغز ممکن است به آلزایمر منجر شود. به این دلیل که آنها با بررسی مغز این افراد التهاب عصبی را مشاهده کردند و احتمالا چنین التهابی را واکنش به باکتری ها در مغز می دانند. محققان این تحقیق با مقایسه نمونه های بافت مغز 8 فرد مبتلا به آلزایمر با افراد سالم به این نتیجه رسیدند که مغز افراد مبتلا به آلزایمر هفت برابر بیشتر باکتری دارند.


منبع: جی پلاس
کلمات کليدی: آلزایمر،رژیم غذایی،زوال عقل ،التهاب مغز ،تجربیات، استرس زا ، ژن جدید، آخرین دستاورد علمی،جدیدترین نتایج علمی
Share/Save/Bookmark
 
 


زندگی مثل آب توی لیوانه ترک خورده میمونه بخوری تموم میشه نخوری حروم میشه