پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۲ مرداد ۱۳۹۵ / ۱۰:۱۷
کد مطلب: 37726
۱

خروج نخبگان رشته فیزیوتراپی از ایران

خروج نخبگان رشته فیزیوتراپی از ایران
به گزارش باشگاه خبرنگاران، مسعود کنزی مشاور رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در مراسم گرامیداشت روز ملی فیزیوتراپی که امشب در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار شد، با اشاره به این که در کنار رشته فیزیوتراپی رشته‌های مانند کاردرمانی، ارتوپدی شنوایی سنجی و غیره را داریم، بیان داشت: گروه توان‌بخشی در نظام سلامت باید خدماتی را ارائه دهد که با رویکرد جدید شروع به کار کنیم. اکنون در دنیا رویکرد توان‌بخشی از فاز سوم به فاز یک حرکت کرده یعنی قبل از این که اتفاق معلولیت برای فردی رخ دهد باید از وقوع آن پیشگیری کرد.
  
وی افزود: عدم تحقق دکترای حرفه‌ای فیزیوتراپی در کشور ناشی از تشکیل نشدن یک اداره متمرکز در خصوص امور توان‌بخشی به طور اعم و فیزیوتراپی به اخص است.
 
به گفته وی بهتر است مجموعه خدمات توان‌بخشی متمرکز در وزارت بهداشت بوده و با تشکیل یک معاونت توان‌بخشی اداره شود.
 
کنزی به تعرفه‌های ناعادلانه سیستم توانبخشی اشاره کرد و گفت: همکاران فیزیوتراپ ما وقت زیادی را برای درمان بیماران می‌گذارند و برق زیادی در این زمینه مصرف می‌شود که تعرفه‌ها کفاف این همه وقت و هزینه را نمی‌دهد لذا باید دید دیگری نسبت به تعرفه‌ها داشت و توازن بین تعرفه و خدمات ایجاد شود.
 
مشاور رئیس کمیسیون بهداشت گفت: در خیلی از موارد خدمات توانبخشی پوششی ندارد در حالی که باید این خدمات وارد رویکرد جدیدی شود تا همه بیماران بتوانند از امکانات توانبخشی و فیزیوتراپی بهره‌مند شوند.
 
فیزیوتراپی سطح سه خدمات نیست
در ادامه مراسم محمدعلی محسنی بندپی رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران با اشاره به این که دوم مرداد ماه روز استقلال ملی رشته فیزیوتراپی است، اظهار داشت: در سال 87 به همت هیئت مدیره انجمن فیزیوتراپی و هیئت بورد، فیزیوتراپی به استقلال حرفه‌ای خود رسید و تحولات جدیدی در این رشته رخ داده است.
 
وی با اشاره به صحبت‌های وزیر بهداشت و درمان در 26 شهریور ماه 94 گفت: طبق گفته وزیر بهداشت پیشرفت علمی در تمامی رشته‌های وابسته به وزارت بهداشت مانعی ندارد و فیزیوتراپی نیز از این امر مستثنا نیست اما متأسفانه این رشته 10 سال است که از سایر رشته‌های پزشکی جدا شده و دکترای حرفه‌ای فیزیوتراپی در ایران هنوز محقق نشده است.
 
محسنی بندپی افزود: این در حالی است که از سال 2002 دکترای حرفه‌ای فیزیوتراپی در آمریکا شروع شده و به سایر کشورها نیز سرایت کرده است. از سال 86 و با رایزنی های مختلف تنها توانستیم در سال 90 و 91 یک گروه 10 نفره را در دانشگاه علوم پزشکی تهران در قالب کوریکولوم آموزشی دکترای حرفه‌ای فیزیوتراپی ثبت نام کنیم و غیر از آن اعمال دیگری صورت نگرفته است.
 
رئیس انجمن فیزیوتراپی با اشاره به اینکه خیلی از جوانان کشور ما برای این مسئله به سایر کشورها مهاجرت کرده‌اند، گفت: عدم تحقق دکترای فیزیوتراپی سبب خروج نخبگان و ارز از کشور می‌شود و اگر تمام 14 دانشکده فیزیوتراپی کشور توان ارائه دکترای حرفه‌ای فیزیوتراپی را ندارند حداقل پنج دانشکده این امکان را دارند که مانع خروج نخبگان از کشور شده و به آموزش آنان بپردازند.
 
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که فیزیوتراپی دیگر سطح سوم خدمات نیست، تصریح کرد: نقش جدید فیزیوتراپی در سطح یک خدمات تعریف شده و دیگر در سطح پیشگیری از آن استفاده می‌شود که این امر سبب بازگشت سریع افراد ناتوان به جامعه می‌شود و به معنای افزایش بهره‌وری تولید و آرامش در کشور است لذا باید مسئولان توجه بیشتری به این رشته داشته باشند.
 
فیزیوتراپی، مقام اول در بهبودی بیماران 
در ادامه مراسم غلامعلی عکاشه رئیس انجمن ارتوپدی ایران در مراسم گرامیداشت روز ملی فیزیوتراپی ضمن تبریک به جامعه فیزیوتراپی کشور با اشاره به این که رشته‌های مختلف پزشکی جهت ارتقا سلامت روح و جسم افراد در جامعه کنار یکدیگر قرار می‌گیرند، اظهار داشت: در عرض چند سال تکامل ارتوپدی به جایی رسید که خود را در ردیف‌های زیر 10 قرار داد. در واقع پزشک، فیزیوتراپ و پرستار محرم بیمار هستند که می‌توان گفت مقدس‌ترین بخش سلامت جامعه را این سه ضلع تشکیل می‌دهند.
 
وی با اشاره به این که ارتوپدی در کنار سایر رشته‌های پزشکی مانند فیزیوتراپی به ارتقا سلامت افراد جامعه کمک می‌کند، گفت: در واقع فیزیوتراپی نقش مهمی در بازسازی سلامت انسان دارد.
 
مشت نمونه خروار نیست
در ادامه رضا بنفشه‌خواه بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون با اشاره به این که در کشور ما تعداد معلولین زیاد است، گفت: نیاز به حرفه فیزیوتراپی بیش از پیش احساس می‌شود و اگر خطایی در جامعه پزشکی رخ داده است، نباید بگوییم مشت نمونه خروار است.
 
بنفشه خواه افزود: اکثریت قریب به اتفاق پزشکان خدمت گزاران جامعه هستند و اگر یکی خطا می‌کند نباید آن را به همه تعمیم داد.
 
وی در خاتمه یادآور شد: باید این تصور غلط از اذهان مردم پاک شود که اگر پزشک، معلم، راننده تاکسی و هر صنف دیگری خطایی در آن صورت می‌گیرد نباید مشت را نمونه خروار بدانیم.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
اعتماد به نفس ضرورتاً تضمین کننده موفقیت نیست ولی عدم اعتماد به نفس مطمئناً باعث شکست می‌شود./ آلبرت بندورا