پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - 28 Mar 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۴ / ۱۰:۵۳
کد مطلب: 36006
۳
۲۲

جزئيات هدایت تحصیلی و انتخاب رشته دانش آموزان پايه نهم و دهم در سال تحصيلي 95-94

جزئيات هدایت تحصیلی و انتخاب رشته دانش آموزان پايه نهم و دهم در سال تحصيلي 95-94
معاون آموزش متوسطه وزير آموزش و پرورش گفت: کار تصویب هدایت تحصیلی دانش آموزان بصورت ويژه در دستور کار شورای عالی آموزش و پرورش قرار گرفته است.
-
به گزارش میگنا به نقل از معاونت متوسطه ، علي زرافشان اظهار کرد: هدایت تحصیلی امسال با توجه به مصوبه برنامه درسی ملی در پایه نهم انجام می شود. بر اساس فرم جدید هدایت تحصیلی علاوه بر فرم قبلی که دروس تقریبا امتیاز برابر داشتند در فرم جدید دروس ضریب پیدا کرده اند.
-

معاون آموزش متوسطه وزير آموزش و پرورش تصريح كرد : دانش آموزان در پایان پایه نهم، شاخه تحصیلی(نظري يا فني) و رشته تحصیلی خود را تعیین می کنند.

وي با بيان اين كه بر اساس فرم های هدایت تحصیلی دانش آموزان در پایه دهم وارد رشته تحصیلی خود خواهند شد، خاطرنشان كرد: شاخه ها و رشته های هدایت تحصیلی دانش آموزان در شاخه نظری رشته های علوم انسانی، معارف، ریاضی همچنین برنامه درسی شاخه تجربی به تصویب رسیده است.
-

زرافشان تصریح کرد: براساس این مصوبه دانش آموزان ابتدا از پایه نهم مستقیم وارد رشته و شاخه خود می شوند و در شاخه نظری، رشته ریاضی، تجربی، انسانی و معارف را انتخاب می کنند.
معاون آموزش متوسطه وزير آموزش و پرورش اشاره کرد: هدایت تحصیلی از دوره دوم متوسطه به دوره اول متوسطه منتقل می شود. معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش و همکاران چارچوب این برنامه را تنظیم کرده و این هفته تا هفته آینده در دستور کار شورای عالی آموزش و پرورش برای تصویب خواهد رفت.
وي خاطرنشان کرد: تغییر جدیدی که ایجاد شده این است که در ماده 96در آیین نامه متوسطه، هدایت تحصیلی براساس 4 عامل استعداد، علاقه، نیاز و امکانات بود که به 2 عامل اولی توجه می شد اما اکنون در این آیین نامه 2 عامل بعدی نیز اجرایی می شود.
-
-
بازگشت «هدایت تحصیلی» بعد از 22 سال به پایه نهم

مدیرکل دفتر آموزش متوسطه اول آموزش و پرورش از بازگشت «هدایت تحصیلی» بعد از 22 سال به پایه نهم خبر داد و گفت: دانش‌آموزانی که امسال در پایه نهم هستند، در خرداد ماه سال 95 برای ورود به مقطع متوسطه دوم، انتخاب رشته را انجام می‌دهند.

به گزارش میگنا عظیم محبی مدیرکل دفتر آموزش متوسطه اول وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار آموزش و پرورش در خصوص آیین‌نامه هدایت تحصیلی در پایه نهم اظهار داشت: مقرر شده است هدایت تحصیلی با توجه به سند برنامه درسی ملی در پایه نهم انجام شود یعنی دانش‌آموزانی که امسال در پایه نهم هستند در خرداد ماه سال 95 برای ورود به مقطع متوسطه دوم، انتخاب رشته انجام می‌دهند.


وی ادامه داد:‌ در پایه اول متوسطه دوم نیز رشته‌هایی شامل «علوم تجربی»، «ریاضی فیزیک»، «علوم انسانی»، «کاردانش» و «فنی و حرفه‌ای» وجود دارد و هر دانش‌آموز بر اساس علاقه، استعداد، انجام تست و نمرات خود اولویت‌بندی شده و در نهایت در یکی از این رشته‌ها در مقطع متوسطه دوم تحصیل می‌کند.

محبی با بیان اینکه در سال تحصیلی جاری حدود یک میلیون دانش‌آموز در پایه نهم داریم،‌ گفت: این تعداد دانش‌آموز باید رشته تحصیلی‌شان مشخص شود و به پایه اول «متوسطه دوم» بروند.

مدیرکل دفتر آموزش متوسطه اول وزارت آموزش و پرورش افزود: کارهای فرهنگ‌سازی هدایت تحصیلی در مدارس از اول مهر سال جاری انجام شده و مدیران و مشاوران تحصیلی در این خصوص به دانش‌آموزان اطلاع‌رسانی می‌کنند و تنها توزیع فرم هدایت تحصیلی است که در خرداد 95، انجام می‌شود و هر دانش‌آموز انتخاب رشته کرده و سال تحصیلی آینده در رشته مورد نظر درس می‌خواند.

وی با اشاره به اینکه آیین‌نامه هدایت تحصیلی فعلی تقریباً با آیین‌نامه هدایت تحصیلی گذشته تفاوتی ندارد،‌ گفت: چند ملاک در هدایت تحصیلی داریم که شامل «نمرات»، «تست استعدادیابی و علاقه» و «عملکرد»‌ است که ماحصل نمره درس دانش‌آموز در سه سال تحصیلی، 10 نمره نظر دانش‌آموز و 10 نمره نظر معلم پیش‌بینی شده است و در مجموع 100 امتیاز است که در خرداد در مدارس اجرا می‌شود و در کنار آن بحثی به نام هنجار استانی داریم یعنی در استان چه مقتضیاتی وجود دارد که همه این موارد در کمیته‌ای که در استان تشکیل می‌شود، بررسی شده و درباره آن تصمیم می‌گیریم.

محبی تصریح کرد: دانش‌آموز با توجه به نمراتی که به دست می‌آورد اولویت‌بندی رشته‌های تحصیلی برای او مشخص می‌شود و هر دانش‌آموز می‌تواند سه رشته را انتخاب کند که با توجه به نمرات کسب شده، دانش‌آموز با مشاور مدرسه مشورت کرده و انتخاب رشته می‌کند و در نهایت در یکی از رشته‌ها تحصیل می‌کند.
مدیرکل دفتر آموزش متوسطه اول وزارت آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: هدایت تحصیلی بعد از 22 سال که در متوسطه دوم انجام می‌شد، به متوسطه اول و پایه نهم برگشته است؛ چرا که در گذشته نیز هدایت تحصیلی در دوره راهنمایی قدیم وجود داشت و در حال حاضر نیز محتوای آن مقداری تغییر پیدا کرده است.
-
-

رشته‌های فنی‌ و حرفه‌ای و کاردانش متناسب با نیاز بازار کار تغییر خواهد کرد
مدیرکل آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای وزارت آموزش‌وپرورش ، گفت: رشته‌های فنی‌ و حرفه‌ای و کاردانش متناسب با نیاز بازار کار تغییر خواهد کرد .
سید محسن حسینی مقدم درخصوص محدود شدن رشته‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش متناسب با نیاز بازار کار اظهارکرد :‌ رشته‌های فنی‌ و حرفه‌ای و کاردانش متناسب با نیاز بازار کار تغییر خواهد کرد و براین اساس ممکن است برخی رشته‌های جدید اضافه و برخی رشته‌ها که بازار کار به آنها نیاز ندارد، حذف شوند.
مدیرکل آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای وزارت آموزش‌وپرورش تصریح کرد :‌ تا زمانی که در شورای عالی آموزش‌وپرورش و کمیسیو‌ن‌های مربوطه تعداد رشته‌های شاخه کاردانش و فنی‌ و حرفه‌ای مصوب نشود، نمی‌توانیم بگوییم تعداد رشته‌ها کاهش یافته است.
وی خاطرنشان کرد :‌ هم‌اکنون 43 رشته در شاخه فنی و حرفه‌ای داریم. برای سال تحصیلی آینده که پایه دهم را در دوره متوسطه دوم خواهیم داشت،‌ تعدادی از 43 رشته شاخه فنی و حرفه‌ای با تغییر محتوا باقی می‌ماند، برخی رشته‌های جدید اضافه شده و برخی رشته‌ها نیز که متناسب با نیاز بازار کار نیست، حذف می‌شوند.

دكترحسینی مقدم در خصوص کاهش رشته‌های فنی‌وحرفه‌ای از 43 رشته به 27 رشته بیان کرد :‌ در جلسات شورای عالی آموزش و پرورش برخی افراد نظراتی را ارائه کرده‌اند مبنی بر اینکه تعداد رشته‌های شاخه فنی‌و‌حرفه‌ای به 27 رشته برسد اما تا زمانی که شورای عالی آموزش و پرورش این موضوع را مصوب نکند، نمی‌توان تعداد دقیق رشته‌های شاخه فنی‌وحرفه‌ای را اعلام کرد.

وی با بیان این که هم‌اکنون جلسات کارشناسی در شورای عالی آموزش و پرورش در حال برگزاری است، افزود: در شورای عالی آموزش و پرورش پیشنهادات مختلفی مطرح شده است به عنوان مثال یکی از پیشنهادات این است که رشته امور زراعی از امور باغی جدا شود از سوی دیگر حدود 5 رشته جدید نیز پیشنهاد شده اما هنوز نهایی نشده است و طی چند جلسه آینده این موضوع نهایی خواهد شد.
-
مدیرکل دفتر آموزش کارودانش وزارت آموزش و پرورش خبر داد
احتمال تغییر رشته‌های کار و دانش

مدیرکل دفتر آموزش کارودانش وزارت آموزش و پرورش از اختصاص حدود 42 ساعت دروس شایستگی‌های عمومی و 10 ساعت شایستگی‌های غیرفنی برای دانش آموزان فنی و کار و دانش بر اساس تصویب شورای عالی خبر داد گفت: بر اساس برنامه درسی ملی حداکثر باید 40 ساعت در هفته برنامه درسی داشته باشیم.

 

مصطفی آذرکیش در گفت‌وگو با ایسنا، درباره آخرین تغییرات مصوب در جریان استقرار پایه دهم تحصیلی در سال آینده و کاهش رشته‌های فنی و حرفه‌ای و کارودانش اظهار کرد: هنوز مصوبه‌ای دال بر کاهش رشته‌ها نداشته‌ایم اما احتمالا کاهش خواهیم داشت.

 

وی افزود: هنوز این موضوع در چرخه کار شورای عالی آموزش و پرورش قرار دارد و عناوینی که حذف می‌شود و یا عناوین جدیدی که اضافه خواهند شد در حال نهایی شدن هستند.

 

مدیرکل دفتر آموزش کارودانش وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه درباره آموزش‌های فنی آنچه مصوب شده و قطعی است، اختصاص حدود 42 ساعت دروس شایستگی‌های عمومی و 10 ساعت شایستگی‌های غیرفنی است گفت: بر اساس برنامه درسی ملی حداکثر باید 40 ساعت در هفته برنامه درسی داشته باشیم که در سه سال حداکثر120 ساعت خواهد شد.

آذرکیش ادامه داد: برای 52 واحد تعیین تکلیف شده و برای حداکثر تا 68 واحد دیگر دروس مهارتی و تخصصی تدریس خواهد شد. وی با اشاره به اینکه هشت مجموعه در کارودانش داریم گفت: از این هشت مجموعه رشته‌هایی با توجه به عدم نیاز بازار کار حذف می‌شوند و رشته‌های جدیدی نیز اضافه خواهد شد.

مدیرکل دفتر آموزش کارودانش وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در رشته کارودانش نیازها را از بازار کار و دستگاه‌های اجرایی مربوط احصاء می‌کنیم عنوان کرد: در نهایت عناوین شغلی به سازمان پژوهش برای تدوین محتوا ارائه می‌شود.

 

آذرکیش افزود: هر تغییری بخواهد ایجاد شود بررسی اولیه در کارگروه‌های مربوط انجام و در نهایت به تصویب شورای عالی می‌رسد.

 

به گفته وی، فعلا 264 عنوان رشته مهارتی در سراسر کشور داریم که توزیع آن به تناسب نیاز استان‌ها متنوع است.

 


نظر شما در اين رابطه چيست؟
-
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

Romania
یک نکته و تمام : تا معلم ها و مشاوران مدارس از شغل خود راضی نباشند، در هدایت شغلی دانش آموزان کوچکترین قدمی نمی توانند بردارند. کار در چند فرم اداری و آماری و و هفته های مشاغل صوری خلاصه خواهد بود. آنچنان که در این همه سال ادامه داشته است.
Iran, Islamic Republic of
خردادماه خیلی دیراست
Iran, Islamic Republic of
سلام اجرای این برنامه امسال عملی نیست،ساختارهافراهم نشده،خردادخیلی دیراست زودتر نرم افزارهاراتغییردهیدوآیین نامه جدیدراابلاغ کنید
رامتین
Romania
امسال که مشاور مدرسه ما نمیدونست دودوتا میشه چندتا امتحاناهم که محدود شده زمانش برای خرداد ماه معلم هاهم که هیچی نگم بهتره. بعدم میخواستم فقط بگم که. آموزش و پرورش فقط به بچه های پولدارو کسایی که براشپن نفع داره رسیدگی میکنه ماها که از نظر اونا آدم نیستیم
نگین
Iran, Islamic Republic of
دقیقا.....
لیلا
Iran, Islamic Republic of
دقیقا بابالایک داری
sevil
Iran, Islamic Republic of
دقیقا...👍👍👍
علی
امسال همه چیزا دست ب دست هم دادن نهمی هارو...........کنن نمیدونم تکلیف ماچیه ماهادقیقا نسل سوخته ایم مسولین رسیدگی کنن
کیمیا
Iran, Islamic Republic of
اره دقیقا
لیلا
Iran, Islamic Republic of
آخه امسال مشکل داشتم نمراتم کم شده جبرانی نیست
سراج
Romania
مثلا کسی که در مدارس ثبت نام کرده اولویت اولش بوده علوم تجربی و اولویت دوم ریاضی اما من ریاضی قبول شدم میشه تغییر داد وبه تجربی رفت .
Iran, Islamic Republic of
سلام من دانش اموز نهم با معدل 19.86 منو تحمیل به رشته ریاضی کردن درحالی که من اصلا علاقه ای به ریاضی ندارم ودوست دارم تجربی بخونم . خب مگه زوریه . دارن با سرنوشت ما بازی میکنن.
ملیکا
Iran, Islamic Republic of
سلام ،من دانش امو
ز پایه نهم با معدل ۱۹.۳۸رشته موردعلاقه ام تجربی بوده منو تحمیل به رشته انسانی وفنی کرده اند که هیچ علاقه ای ندارم
الهام پویان مهر
Iran, Islamic Republic of
این طور که معلومه میخواهید زور گویی کنید
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
آقایون باید این ایده ها واسه اینکه این همه مردم با مدرک دانشگاهی بیکار نگردنو وقتی میدادن که همینطوری دانشگاه آزاد وپیام نور و غیرانتفاعی ترمی ۱۰۰ نفرو نمیگرفت واسه اینکه پو ل مردمو بتیغن.حالا یاد این افتادین که همه بیکارن آره؟؟!دیگه جای مردمم انتخاب کنید.بچه های مردم بدون هیچ علاقه ای برن چند سال عمرشونو هدر کنن.یعنی هردنبیل تر از این آموزش پرورش وجود نداره.متاسفم
بهار
Iran, Islamic Republic of
با این هددایت تحصیلیشون بدبختمون کردن رفت
نفیسه
Iran, Islamic Republic of
سلام .منو به اجبار دررشته ریاضی ثبت نام کردند .به همین خاطر می خواهم ترک تحصیل کنم .آیا امکان تغییررشته در پایه یازدهم یا کنکور وجود دارد ؟توروخدا رسیدگی کنید.
کوثر
Iran, Islamic Republic of
بله امکانش هست ولی ممکنه خیلی ضربه ببینی
محمد
Iran, Islamic Republic of
بااین هدایت تحصیلی میخوان مارواز مدرسه ودرس خوندن فراری بدن اون وقت میگن چرا ایران پیشرفت نمیکنه.واقا براتون متاسفم مسئولین.واگذارتون میکنم به خدا
مبینا
Iran, Islamic Republic of
من با معدل بیست نمیتونم ثبت نام کنم مجبودم کردن برم ریاضی
ali
Iran, Islamic Republic of
چرا مگه خودت انتخاب نمیکنی
کوثر
Iran, Islamic Republic of
سلام دوستان ببخشید میخواستم بدونم که این آزمون های هدایت تحصیلی خبر ندارید از کی شروع میشه و اصلا محتوای اون چیه؟ متاسفانه مشاور مدرسه ما اصلا مشاور خوبی نیست خیلی نگرانم!
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
زبان هیچ استخوانی ندارد اما آنقدر قوی هست که بتواند قلبی را بشکند. پس مراقب حرف هایتان باشید.