جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۲۲ دی ۱۳۹۴ / ۰۹:۱۳
کد مطلب: 35115
۷
۳۸

رئیس انجمن مشاوره ضمن اعتراض نسبت به حذف رشته مشاوره از روان شناسی نیز انتقاد کرد!

رئیس انجمن مشاوره ضمن اعتراض نسبت به حذف رشته مشاوره از روان شناسی نیز انتقاد کرد!
به گزارش میگنا  معصومه اسماعیلی، رئیس انجمن مشاوره ایران به نمایندگی از انجمن علمی مشاوره ایران ضمن اعتراض به حذف رشته مشاوره با صدور اطلاعیه ای خطاب به رئیس شورای تحول علوم انسانی از روان شناسی نیز انتقاد کرد!
 
در بخش هایی از این اطلاعیه  آمده است:
از آنجا که هدف اساسی بازنگری و تحول رشته­ های علوم انسانی احیا و انطباق با ارزشهای اسلامی و ایرانی است، ضرورت دیدیم مصرانه بر حفظ و تقویت اساس رشته مشاوره در مقطع لیسانس ایستادگی کنیم. زیرا:
الف: مهد رشته راهنمایی و مشاوره ادیان الهی هستند. برخلاف رشته روان­شناسی که مهد آن قرائت غیر دینی و بعضا ضد دینی از زندگی انسان و بردن امور انسانی در قالب آزمایشگاه و ساختن انسان آزمایشگاهی در مقابل انسان معتقد و مرید بوده است.

سرفصل اولیه مشاوره را در کتب الهی تدوین کرده ­اند. قرائت این رشته از انسان برابر است با موجودی آگاه، خودنگر مسؤول به دلیل وجود بخش ذاتی اراده که البته می­ تواند متاله شود و یا مسیر شیطان پیش ­گیرد. غیر دینی­ ترین دیدگاهها در این رشته انسان را صاحب اراده معرفی می کند. نوع نگاه به هستی شناسی موضوع انسان نحوه معرفت شناسی خاصی را که انسان را هرگز موجود آزمایشگاهی که با روش تقلیل­ گرایی نمی توان آن را مورد بحث قرار داد بوجود می‌آورد. رشته روان شناسی می ­خواهد انسان و مسایل آن را در تقلیل حافظه قابل اندازه ­گیری ارزیابی کند و هر نوع نگاه دیگر را غیرعلمی تلقی می ­کند.

جالب است که مفسران انسان در حیطه راهنمایی و مشاوره از آنجا که انسان را با ابعاد مختلف در نظر می ­گیرد این مباحث را هم به دیده منت و احترام موضوع بررسی­های خود قرار می­ دهد. اما هرگز آن را کافی نمی­ بیند لذا معرفت شناسی حیطه مشاوره با توجه به تحول واقعیت گرایی سطحی به واقعیت ­گرایی عمیق از عینیت گرایی محض قابل ارتقاء به غیب باوری است که با فرهنگ دینی همگام است. این در حالی است که طرح
این مسایل در فضای روان­شناسی عمه باوری نامیده می ­شود!

به تبع زمینه ­های هستی شناسی و معرفت شناسی مذکور نوع زمینه ­های ارزش­ شناسی و مبانی این دو رشته کاملا متمایز با یکدیدگر متفاوت هستند. در مطالعات روان شناختی داشتن دید فرهنگی و یا ارزشی از ممنوعات است در حالیکه در مطالعات مشاوره­ا نداشتن توجه به نگرش­‌های فرهنگی از معضلات است. تا آنجا که امروز مشاوره چند فرهنگی خود به عنوان الگوی برتر معرفی شده است.

هستی شناسی، معرفت شناسی و ارزش ­شناسی متفاوت در این دو حیطه فعالیت بشری تا آنجا متفاوت است که در فهرست رشته­ های علمی دیویی رشته مشاوره را جزء رشته های علوم اجتماعی طبقه بندی کرده زیرا که این رشته بیشتر به کنش­های بین شخصی و سبک زندگی افراد توجه دارد و لذا اصولا در روش پژوهش­ در این رشته کمتر باید از روش­ها کمی بهره برد و بیشتر از روشهای کیفی و استفهامی که در حیطه علوم دینی نیز از آن بهره می ­گیریم.

ب: با وجود اینکه درجریان تحول رشته‌ای علوم انسانی قرار است مبانی فرهنگی و نیازهای ملی تعیین کننده باشد و معقول بنظر نمی­ رسد، استدلال حذف یک رشته که بیش از پنجاه سال در ایران کاربرد داشته این باشد که در دانشگاه­های دیگر مثل هاروارد چنین رشته ای وجود ندارد اما برای رفع شبهه باید مطرح کنیم که اتفاقا این رشته در دانشگاه‌هایی با گرایش دینی مثل دانشگاه­های کاتولیک همپای رشته روان شناسی در مقطع لیسانس حضور دارد.

بررسی موقعیت ملی نشان می‌دهد به دلیل نوع آموزش‌های کاربردی در رشته مشاوره فارغ ­التحصیلان لیسانس مشاوره می‌توانند، در حال حاضر هم در مدارس مناطق شهرداری، نیروی انتظامی دادگاه‌ها مناطق بهزیستی و بالاخص در مناطق محروم کشور که از طرفی هنوز فرزندان آن برای ورود به مقاطع بالاترفرصت نیافته اند به خوبی از عهده کار برآیند زیرا دروس این رشته اکثرا مهارتی است.

پ: اصولا مشاوره یک گرایش از روان
شناسی نیست که قابل ادغام در آن باشد. مشاوره یک رشته تحصیلی است که در مقطع ارشد و دکتری به چند گرایش تبدیل می شود. استدلال این مطلب کاملا روشن است.

درحال حاظر با تجمیع غیر منطقی صورت گرفته در واقع یک رشته حذف شده است نه ادغام. زیرا در دروس پایه ۲۴ واحد درسی و در دروس اختصاسی ۳۰ واحد درسی از رشته مشاوره حذف شده است که این کاملا غیر منطقی است.

ت: تفاوت مخاطبان رشته مشاوره و روان شناسی و روان پزشکی مسئله اساسی است که متاسفانه کاملا نادیده گرفته شده است و به این دلیل  از تحصیل تا بهره گیره از محصول آن خطاهای بسیاری در آن صورت  می­ گیرد و این موجب سر درگمی مردم و مسوولان شده است.

مخاطب روان پزشکان افرادی هستند که دچار اختلال مرتبط با کارکردهای فیزیکی شده باشند. مخاطبان روان­شناسان بالینی­ افرادی هستند که مشکلات کارکردهای روان­شناختی ناشی از کارکردهای نوروتیک شده باشند. آن هم فقط روان­شناسان بالینی چرا که مثلا روان شناس عمومی قرار نیست در امور بالینی وارد شود او باید به بررسی های علمی مشغول باشد.

موضوع دانش مشاوره نحوه­ کنار آمدن و توسعه ارتباطش با خودش، اطرافیانش، جهانش و خدایش است. به تعبیری ابزار مشاوره خرد است.

ج: چرا باید راه رفته را باز گردیم مسولین کشور درگذشته نقش مشاوره را همراه با روان­شناسی دیده اند و سازمان روان شناسی و مشاوره را تعریف کرده اند گو اینکه در آنجا هم به اهمیت جهت گیری رشته ها و تعداد مخاطبان توجه لازم نشده است و آن هم از مطالبات مردم و مشاوران است اما می توان درک هر چند حداقلی این حق و ضرورت را در آن مشاهده کرد.

د: دغدغه‌های مسوولین و در راس همه رهبری که بهتر از هر کس نیازهای مردمش را می­ شناسند و دل می‌­سوزانند گواه بر این است که این رشته باید بماند و تقویت شود.
اما در خواست ما از حضرتعالی در شورای تحول، تشکیل کارگروه مستقل است. تاخیر جاری در کارگروه روانشناسی به دلیل تعدد رشته ­های
روان­شناسی موجب شده است دانشجویان رشته مشاوره که از دو سال قبل سر فصل های تجدید نظر شده آنها با حضور همه­ دانشگاه­ ها به همت دانشگاه علامه طباطبایی در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در گرایش­‌های مختلفه از جمله ارشد و دکتری، مدرسه، خانواده اعتیاد، شغلی و توانبخشی و ارشد کودک آماده بوده است از استفاده آن محروم بمانند و با مطالعه بر مبنای سرفصل های دو دهه قبل با عدم کارایی لازم فارغ­ التحصیل شوند. در حالیکه در صورت تشکیل کارگروه مستقل متعهد خواهیم بود تا ابتدای تیر ماه ۱۳۹۵ کل سر فصل­‌ها را در شکل­‌های تعیین شده ارایه و در سال تحصیلی جدید ان­شاءالله به اجرای آن بپردازیم.

از شورای تحول علوم انسانی کشور می­ خواهیم بطور جدی جریان جذب دانشجو و اساتید در رشته مشاوره و روانشناسی را مورد ارزیابی و نظارت قرار دهد و فراموش نشود که امروز فارغ‌التحصیلان این رشته با تمام تصمیمات زندگی مردم در تماس است و برآن مؤثر و نقش ­گدار است.

از شورای تحول علوم انسانی می خواهیم ساز و کاری برای روند اجرای برنامه ­های سازمان نظام روان­شناسی و مشاوره کشور تعریف کند، زیرا این سازمان از طریق تأیید کارگاه‌های تعلیم دهنده سبک زندگی، تأیید مشاوران و روان­شناسان دانشگاه ملی (صدا و سیما)، ارایه مشاوره به تمام دستگاه­‌های اجرایی و قانون‌گذار کشور، بررسی وضعیت درون شخصی و بین شخصی آحاد ملت و ارایه طرح­های ملی و صدور و نظارت برکار مشاوران و روان شناسان در سطح کشور می­تواند مؤثرترین منظومه نظارتی و حمایتی تخصص باشد. لذا لازم است متناسب با اهمیت مسئله مهم شمرده شود و متناسب با تکلیف بر آن نظارت و از آن حمایت شود.

این نامه به همت انجمن علمی مشاوره ایران تنظیم و از طرف مدیران گروه­های مشاوره سراسر کشور، بسیاری از مشاوران، فارغ التحصیلان و دانشجویان دکتری و ارشد و کارشناسی مورد حمایت قرار گرفته است.»

 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

علي رضا
Iran, Islamic Republic of
خانم اسماعيلي نظر شما درباره علم النفس با بزرگاني مثل فارابي،ملاصدرا،ابن سينا، چيست ؟ نكنه علم النفس را شما بازم مشاوره تعريف مي كنيد ؟ راستي ميدونستين كه مشاور املاك سركوچه ما هم خودشو مشاور ميدونه
محسن
Iran, Islamic Republic of
میشه بگید کدوم روانشناس یا رویکرد روان شناسانه ای که روانشاسان ازش استفاده میکنن از مباحث علم النفس فارابی یا ... استفاده میکنند در حال حاضر؟
احمدرضا
Iran, Islamic Republic of
واقعا شما از نام روان شناسان بزرگي مانند دكتر غلامعلي افروز،دكتر محمود گلزاري دكتر احمد برجعلي و... كه كاملا با رويكرد ديني كار مي كنند خجالت نكشيديد اين چرت و پرتا رو گفتين
موسی
Iran, Islamic Republic of
دوستان روانشناس اندکی تامل کنید و بار دیگر اصلی ترین اصل موجود در سوگند نامه حرفه ایتان (کمک بی قید و شرط به سلامتی مراجعین) را در ذهن خویش تداعی کنید.
و به یادتان باشد، ما نیز به عنوان مشاور، بخش اعظمی از جامعه را تشکیل میدهیم که مشمول اصل ذکر شده در این سوگند نامه میشویم که فشارهای چند ساله افراد و نهاد های خاص آسایش را از ما گرفته و به شیوه ای ناجوانمردانه، هویت شخصی، رشته ای و شغلی ما را مورد حمله قرار داده و به وضوح مهم ترین اصل سوگند نامه خویش را زیر پا له کرده اند.
شما صرف روی خانم دکتر اسماعیلی تمرکز نکنید و سعی نکنید با فرافکنی درون فکنی های خودتان به ایشان تصویر این نماینده جامعه مشاورین ایران را زشت و ناپسند جلوه بدهید.
من و تمام مشاوین ایران از شما خواهش میکنیم حداقل به خاطر عقوبت اخروی خودتان، اصول موجود در سوگندنامه حرفه ایتان را با فشارهای روانی بر جامعه مشاوران پایمال نکنید و سعی بر تحمیل هویتی که به هیچ وجه برای ما قابل پذیرش نیست، نداشته باشید و بگذارید با هویت ایرانی - اسلامی خود ساخته مان به جامعه متدین و متمدن ایران خدمت بنماییم.
عمه جون
Iran, Islamic Republic of
پس طبق نظر سركار خانم بايد تمام علوم پزشكي،فيزيك،شيمي،مهندسي،كامپيوتر ،مخابرات و.... بايد جمع بشن چون منشاشون غربيه و فقط مشاوره بمونه تا خيالش راحت بشه. جالبه تمام كليدواژههاي روان شناسي رو تو ايران بنام مشاوره مصادره كردن
رضا موسوي
Iran, Islamic Republic of
كجاي كارين : در 5 سال اخير برخي نفرات برتر كنكور علوم انساني و علوم تجربي رشته محبوب روان شناسي باليني را انتخاب كردند . و تو چه مي داني كه روان شناسي چيست. اگه رئيس انجمن مشاوره طرز فكرشون اين باشه واي بحال بقيه اعضا . متاسفم
موسی
Iran, Islamic Republic of
سعی کنیم به جای حسادت رشته ای رقابت رشته ای را ایجاد کرده و تقویت کنیم ولی این امر انگار برای دوستان روانشناسی قابل قبول نیست و سعی بر از ریشه برکندن این رشته رو دارند که هم از بعد پیشگیری و هم درمانی عملکردی بسیار موفق داشته.لذا به جای اعتراض بیجا به مطالب نگاشته شده پس از چندسال فشار برای حذف هویت رشته ای دوستان مشاور اندکی به فرایندی که در متن پیام در جریان است دقت بکنیم.
اکبر
Iran, Islamic Republic of
حسادت رشته ای! عجب مشاوری عجب تشخیصی. چرا بیخود فرافکنی میکنین! طلیکارم شدیم مثل اینکه . این متن رو اول ریس شما نوشته ما که کاری نداشتیم . ما در مقام دفاع بر اومدیم تا حرفشونو اصلاح کنن. خوب گوشاتو وا کن ببین چی میگم در کنکور قبول شدن تو مشاوره خیلی راحت تر از روان شناسیه . چون مشاوره خیلی رشته چیپ و سهل الوصولیه . خدای رشته شما امثال آقای شفیع آبادی و آقای نظری هستن و احترامشون واجب. حالا اینارو بذارین تو یه کفه ترازو و در کفه دیگه خانم دکتر دادستان، دکتر سعید شاملو و حتی دکتر افروز رو بذارین . ورداشتین نظریان رواندرمانی رشته روان شناسی رو جزوه درست کنین دادین دست دانشجوهاتون الا توهم و هذیان پیدا کردین! دقت کنین روان شناسی یک دریاست و مشاوره قطره ای از اون دریا . ما یک علم هستیم و شما یک فن و مهارت که با سه ساعت کارگاه میشه به مشاوره شما مسلط بشین . روان شناسی مثل پزشکبه و مشاوره مثل تزریقات و پانسمان. یعنی جزیی از خدمات درمانه . نمیگم مهم نیست ولی بعد از ما هستین . اما ما حاضریم شما رو به فرزند خواندگی قبول کنیم مشاوران عزیز . بیاین داخل مجموعه روان شناسی سوادتون بیشتر میشه به نفع شماست
زينب
Iran, Islamic Republic of
بنده مشاور هستم و همسرم هم روان شناسي خونده و با هم داريم زحمت مي كشيم تا ياور مشكلات روحي و رواني دانش آموزان باشيم . به نظرم نامه جالبي نبود و توش كينه ديده ميشه . از قديم روان شناسان و مشاوران همسو بودن و به نظرم نوع مدرك مهم نيست مهم توانايي تجربه و پشتكار و مطالعه بود .
دانشجوي روان شناسي
Iran, Islamic Republic of
حالا كه اينطور شد مام ميگم : دست شوراي تحول علوم انساني درد نكنه . بسيار تصميم بجا و منطقي گرفتند .
هستم پس می اندیشم.
Iran, Islamic Republic of
حرفای این استاد به میزان زیادی با واقعیت تطابق دارد روانشناسی علمی است که با ابعاد سرشتی و روحی انسان سرو کار دارد عزیز من و با فیزیک و شیمی تفاوت داره که روی جامدات متمرکزه درضمن ایشون که حسادت رشته ای ندارن که برای حذف این رشته تلاش کنن ایشون فقط میگن با این رشته که مبنای اصلیش انطباق فرهنگیه کاری نداشته باشین و بزارین به پیشرفتی که داشته همچنان ادامه بده و از پیوسته افزوده در کنار روانشناسی. یکم به چیزی که میگی بیندیش.برادر عزیز صبر کن علم النفس و چه به روانشناسی انصافا یک وجه تشابهش رو بگو تا ما هم بفهمیم چیزی باقی مونده از علم النفس شما که اصلی ترین بعد این علم رو که روح اصلا قبول ندارید مگه تو شاخه ی روانشناسی ماورائ الطبیعه که چندان بهش بها داده نمیشه.این استاد فقط داره از هویت خودش و حرفش و رشتش دفاع میکنه و کاملا کارش قابل تحسینه ایشون از حذف رشته ی روانشناسی حرفی نزدن و براشون هم این رشته قابل احترامه.متاسفانه شما نمیدونم با چه برهانی چندساله میخواین این رشته رو از ریشه بربکنید که به نظر شخصی من به جای حسادت رشته ای رقابت رشته ای رو پرورش بدیم که هم خودمون و هم جامعه ی عزیزمون بهره مند بشن.
مریم
Iran, Islamic Republic of
خوبه نوشته هاشون مکتوبه و حاشا می کنید اگر نبود لابد می گفتید از روانشناسی تعریف هم کرده!! کسی که نوشته روانشناسی ضد دین است حسادت نمی کند ؟ قصد خراب کردن روانشناسی را ندارد؟ بهتر بود قبل از ارسال نامه رئیس انجمن گرامی وقتی عصبانیتش میخوابید یکدور نامه را مرور می کرد !!
مریم
Iran, Islamic Republic of
شما که تسلط کافی به تاریخ روانشناسی داریین، میشه بگین تو کدوم رویکرد روانشناسی از دین صحبت به میون اومده و راجب دین حرف زدن؟؟
ذبیح
Iran, Islamic Republic of
ببین سعی نکنین الکی با دین دین کردن خودتونو موجه جلوه بدین . میدونی چندتا مشاور عزیزتون به جرم رابطه ناسالم با مراجع دارای پرونده قضایی هستن . به سازمان نظام مراجعه کنین میگن بهت . علتشم اینه که طرف بلد نبوده تو جلسه مشاوره یک مصاحبه بالینی طرح ریزی کنه بنابراین زده تو جاده خاکی .
فرشته
Iran, Islamic Republic of
شما از آقای فرانکل و روان شناسی معنا یا معنا درمانی چیزی شنیدی ؟ اگه آره جواب سئوالاتو گرفتی
ارشدروانشناسی عمومی
Russian Federation
الحمدالله که رشته مشاوره حذف شد
یه فوق لیسانس روانشناسی بالینی
Russian Federation
1سال ونیم پیش من که فوق لیسانس روانشناسی بالینی و دوستم که فوق لیسانس رواشناسی عمومی داره وهرجفتمون ازیکی ازبهترین دانشگاهای دولتی تهران هستیم رفتیم یه مرکزمشاوره زیرنظرسازمان نظام واسه کارورزی رفیتم که استادناظرش یه کسی بودکه دکترای مشاوره داشت گف که کسی که رواشناسی خونده باشه زیادازمشاوره سردرنمیاره وشروع کردبه بدگفتن ازرشته روانشناسی واینکه رشته مشاوره سرتره گف شما ها باید برید یه جادیگه واسه کارورزیمون.من ودوستم هم رفتیم یه جا دیگه. واقعا جای تاسف داره که بیشترکسایی که تحصیلات مشاوره دارن پرتوقعن.همون بهترکه رشته مشاوره حذف شد
رزگار
Romania
در این نامه دکتر اسمعیلی از هستی شناسی و معرفت شناسی متفاوت رشته های مشاوره وروانشناسی سخن گفته اند که در این میان هستی شناسی و معرفت شناسی مشاوره به فصای دینی وبومی ما نزدیکتر است. اما دوستان تنها یک بخش از سخنان ایشان را برجسته کرده اند.
مریم
Iran, Islamic Republic of
بله . البته نه اینکه یکنفر رشته ی خودش را دارای معرفت شناسی بداند و بعد اشاره کند که در روانشناسی اینها عمه باوری است . در مکتب روانکاوی بحث فرهنگی عمه باوری است یا در مکتب شناختی ؟ ایا برای تشخیص بیماری ها یک روانشناس بالینی به فرهنگ افراد و باورهای مذهبی انها توجه ندارد و میگوید عمه باوری است ؟؟
محسن
Iran, Islamic Republic of
خانم محترم ایشون نگفتن رشته مشاوره دارای معرفت شناسی است. بلکه رشته مشاوره و روانشناسی رو از دید معرفتی شناختی مقایسه کردند و گفتند که معرفت شناختی این دو رشته متفاوت است
مریم
Iran, Islamic Republic of
اشاره کردند معرفت شناسی روانشناسی چگونه است یا فقط ادعا کردند معرفت شناسی مشاوره را قبول نداشته و میگوید عمه ....... این چه طرز نوشتار است واقعا ؟ اینکه روانشناسی معرفت شناسی مشاوره را قبول ندارد چه ربطی به حذف مشاوره دارد ؟ ایشان با زیر سوال بردن هویت روانشناسی میتواند هویت خودش را به دست اورد؟
کارشناسی ارشد مشاوره
Iran, Islamic Republic of
با وجود احترامی که برای دکتر اسماعیلی قائلم ولی با تخریب ، زیر سوال بردن و برچسب ضد دین زدن به رشته های روانشناسی مخالفم. به نظر من توضیحات ایشان درمورد خاستگاه،اهمیت ،و مخاطبین رشته مشاوره برای دفاع از آن کافی بود.
مریم
Iran, Islamic Republic of
اولین نفری هستید که دفاع غیر منطقی نکردید . ای کاش همه ی ما رها از اینکه چه خوانده ایم اصول اولیه بحث را میدانستیم .
مریم
Iran, Islamic Republic of
عجب وقتی یکی هنوز به عنوان مشاور نمیتونه بدون توهین از حقش دفاع کنه چجوری میتونه ادعایی در این رشته و گرایش داشته باشه ؟ واقعا چه تصمیم عاقلانه ای جهت حذف گروهی شد که رئیس انجمنش این چنین می تازد .... در مشکلات میشه واقعیت ها را شناخت .
عباس
Romania
خانم اسماعیلی ببخشید مگه شورای تحول نیومد گرایش های مهم روان شناسی را حذف کرد . ما هم تو دوره لیسانس دیگه بالینی،عمومی ،استثنایی نداریم همهش تجمیع شده بنام مجموعه روان شناسی. شما باید خیلی دلتون هم بخواد و از خداتون باشه که مشاوره هم اومد زیر چتر روان شناسی .
سحر
Iran, Islamic Republic of
ریس انجمن مشاوره بدون عصبانیت و با منطق و اصول تفاوت های زیربنایی این دو رشته را مطرح کردند و با توجه به صحت مقایسه های ایشون به نظر میرسه تنها هدفشان نشان دادن تصمیم گیری غلط در حذف این رشته در مقطع کارشناسی می باشد نه تخریب رشته روانشناسی
مریم
Iran, Islamic Republic of
ببخشید کدام منطق به فرد اجازه میده بگه روانشناسی ضد دین است ؟ اصلا منطق را بی خیال کدام فلسفه و مکتب این اجازه را به ایشان میده ؟ هر دوره رشته ی روانشناسی از سوی یک عده مورد حمله واقع می شود روانپزشکان ...حال افراد خودی ! فکر میکنم خیلی داریم موفق عمل میکنیم زیرا کسی به سگ سقط شده لگد نمی زند (دیل کارنگی)
محسن
Iran, Islamic Republic of
خیلی خوشحال کننده و جای امیدواریه که روانشناسای کشور، اینقد دغدغه دین و مسائل فرهنگی و دینی رو دارن.
مشاور
با سلام خدمت دوستن

بسیار جای تاسف داره که به علت سکوت اساتید دیگه، افرادی مثل "دکتر اسماعیلی" فرصت اظهار نظر پیدا می کنند.
روش های غیر علمی ایشون، عدم تسلط به منابع جدید، و آگاهی همه ما نسبت به چگونگی قبول شدن هیات علمی ایشون، جایی را برای اظهار نظر ایشان در مورد رشته مشاوره باقی نمی گذار.
من با حذف رشته مشاوره در مقطع لیسانس مخالفم اما جایی را برای اظهار نظر ایشان هم نمی بینم.
محسن
Iran, Islamic Republic of
محض اطلاع شما دوست عزیر، مدرک کارشناسی و ارشد خانم دکتر، روانشناسی بالینیه
مژگان
Iran, Islamic Republic of
آفرین. من هم با شما موافقم.
یه نفر به خاطر موقعیت شغلی خودش یه سری حرف غیر علمی زده و رفته دنبال کار چاق کنی های خودش، حالا شما بیافتید به بحث و جنگ لفظی!! پس این مسوولان سازمان عریض و طویل نظام روانشناسی و مشاوره که سند روان شناسی رو به نام خودش میدونه چرا واکنش نمیدن؟؟؟ مسوولان اونجا فقط یاد گرفتن جلوی اشتغال فارغ التحصیلان روانشناسی مانع ایجاد کنند در مقابل این قبیل تخریبها یهو میشن مثبت نگر!!
Shadi
Romania
خانم اسماعیلی بنظر من شما با عرایضتان بیشتر رشته مشاوره را تحقیر کردید، شما در جایگاه رئیس انجمن مشاوران ایران هستید. من برای رشته مشاوره احترام زیادی قائل هستم ولی از اینکه مشاوره زیر چتر روانشناسی قرار گرفته افتخار کنید و به جای مخالفت بیایید در یک جهت و مثبت حرکت کنیم.ما درهمسو با دنیا شدیم، اصلا در دنیا رشته مشاوره در کارشناسی وجود نداره، در هرگونه حال به جای مخالفت تلاش در جهت موفقیتمان باشد
Iran, Islamic Republic of
جای تاسف نه اونهایی که حذف کردند دلیل منطقی دارند. واون هم از دلالیل دفاع .کوته فکری که حدواندازه نداره قراره اشتغال زایی برای... !!!!!هیچ کدوم دوطرف هم که نفهمیدند این یه بازیه !!!
مهتاب
Iran, Islamic Republic of
حرفای این آقا درست مثل دانش آموز تنیلیه ک درس نخونده و چن تا تجدیدی اورده ...و وقتی ازش میپرسن چرا تجدید شدی میگه همه کلاسمون تجدید شدن.....آخه آقای محترم رشته شما رو حذف کردن چرا دق دلیهاتو سر رشته روانشناسی درمیاری و فرافکنی میکنی.....واقعا خجالت آوره .....تو ک بزرگ این رشته ی و این جور حرف میزنی وای بحال بقیه مشاورین....
علیرضا
Iran, Islamic Republic of
هر کدام از رشته ها کاربردهایی دارند که قابل ارزش دارد اما متاسفانه این وسط برخی روانشناسان سر مشاوران را کلاه گذاشتند و رشتۀ مشاوره را به نفع روانشناسی مصادره کردند در صورتی که مشاوره خود رشته ای مستقل بود و ما کارشناسی مشاوره داشتیم و لزومی در ادغام نبود
ادغام برای رشته های بود که بیشتر گرایش بودند تا رشته
سيده زهرا نبي زاده
Iran, Islamic Republic of
با سلام و احترام
موارد بالا را كاملا تاييد و مراتب قدرداني ام را از سركار خانم اسماعيلي اعلام ميدارم و استدعا دارم تا حصول نتيجه پيگيري لازم را مبذول فرمايند. از مشاوران اموزش و پرورش استان گيلا ن شهرستان رودبار هستم
کارشناس ارشد مشاوره
Iran, Islamic Republic of
سلام و عرض ادب
سرکار خانم دکتر اسماعیلی از نگرانی و دفاع شما بابت رشته ای که با تمام وجود پایبند آن هستم کمال تشکر را دارم ...
اما در خصوص بحث معرفت شناسی و پذیرش تفاوت های فرهنگی بین دو رشته مشاوره و روانشناسی باید بگم کمی زیاده روی گردیده چون من خودم بعنوان یک مشاور با همکاران روانشناس زیادی سرو کار دارم که با معرفت شناسی و پذیرش تفاوت فرهنگی با جان و دل تلاش خود را در بر طرف نمودن مشکلات فیزیکی و نوروتیک و ...می کنند البته که هر دو رشته ارزشمند و برای جامعه مشکل دار امروز لازم و ملزوم یکدیگرند و ما نمیخواهیم با همکاران روانشناس جدالی داشته باشیم و صورت اصلی مسئله را که حذف رشته های ارزشمند می باشد را پاک کنیم در هر صورت از دغدغه و دفاع شما برای ماندگاری رشته مشاوره سپاسگزارم امیدوارم در این راه خداوند حامی شما باشد.
دوستان مشاور و روانشناس ما خودمان پذیرفتیم در رشته های مورد علاقه مان تحصیل کنیم چون رشته ی خودمان را باور داریم پس همچنان در کنار هم ماندگاریم و وظیفه ی کمک رسانی به افراد جامعه را پر رنگ تر نشان می دهیم.
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
سخن گفتن با خدا مانند صحبت کردن با یک دوست پشت تلفن است... ممکن است او را در طرف دیگر نبینیم، اما می دانیم که دارد گوش می دهد...