پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 18 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۵ / ۱۶:۰۷
کد مطلب: 37195
۱
بر اساس رتبه بندی اسکوپوس؛

علوم پزشکی تهران بالاترین شاخص h-Index را در بین دانشگاه های کشور به دست آورد

علوم پزشکی تهران بالاترین شاخص h-Index را در بین دانشگاه های کشور به دست آورد
به گزارش ایرنا دکتر مسعود یونسیان با اشاره به موفقیت این دانشگاه در داشتن بیشترین تعداد مقاله و استناد به مقالات در میان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور افزود: بر اساس این گزارش، شاخص h-Index دانشگاه علوم پزشکی تهران 110 است؛ به این معنی که این دانشگاه 110 مقاله دارد که هر کدام حداقل 110 بار مورد استناد قرار گرفته اند.
وی گفت: شاخص h-Index وابسته به زمان است از این ‌رو، هرقدر از عمر فعالیت پژوهشی دانشگاه‌ها بگذرد، جایگاه بهتری را نسبت به دانشگاه‌های جوانتر به دست خواهند آورد. این در حالی است که سن دانشگاه‌های علوم پزشکی از دانشگاه‌های وزارت علوم کمتر است و دانشگاه تهران در چنین شرایطی موفق به کسب بالاترین جایگاه در شاخص h-Index شده است.
یونسیان افزود: h-Index دانشگاه دوم در حوزه علوم پزشکی 77 است و صاحب‌نظران حوزه علم‌سنجی به خوبی می‌دانند که اختلاف فاصله دانشگاه‌ها در این شاخص، زیاد و از نوع لگاریتمی است نه حسابی و جبران این فاصله به سادگی میسر نمی‌شود.
یونسیان با بیان اینکه شاخص h-Index هم فردی و هم سازمانی است، ادامه داد: h-Index یک شاخص کیفی است که نشان می‌دهد مقالات محققان دانشگاه در نشریات معتبری منتشر شده و مورد توجه و استناد محققان دیگر قرار گرفته است.
وی با اشاره به رتبه نخست دانشگاه تهران در تولید مقالات حوزه علوم پزشکی گفت: طبق این گزارش، دانشگاه علوم پزشکی تهران در مجموع بیش از 29 هزار مقاله نمایه شده در اسکوپوس و دانشگاه دوم در حوزه علوم پزشکی کمتر از نیمی از این تعداد یعنی حدود 12 هزار مقاله در همین نمایه‌نامه دارد.
یونسیان تصریح کرد: در شاخص تعداد کل استنادات به مقالات نیز دانشگاه علوم پزشکی تهران بیش از 210 هزار و دانشگاه بعدی حدود یک سوم این تعداد یعنی 73 هزار استناد دریافت کرده است.
یونسیان در مورد کیفیت مقالات نیز گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران با 7.14 استناد به ازای هر مقاله در جایگاه نخست دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور قرار دارد و این شاخص نشان می‌دهد که محققان دانشگاه مقالاتی تولید می‌کنند که از کیفیت بالایی برخوردار هستند.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به برنامه‌های این دانشگاه در حمایت از ارتقای شاخص h-Index اظهار کرد: به محققانی که علاقه و توانمندی انجام این نوع مطالعات را دارند، گرنت مقاله مرور نظام‌مند تخصیص داده می‌ شود؛ در این نوع تحقیق، کلیه مقالات و مستندات علمی که در پاسخ به یک سؤال خاص و مشخص منتشر شده‌اند به روش سیستماتیک جستجو و به دور از سوگیری با روش علمی، نتیجه‌گیری نهایی آن در اختیار محققان دیگر قرار می‌گیرد.
وی گرنت چاپ مقاله در مجلات سرآمد را از دیگر برنامه‌های حمایتی دانشگاه در ارتقای شاخص h-Index معرفی کرد و افزود: نشریاتی که در رشته موضوعی خود بالاترین استنادپذیری را دارند، به عنوان نشریات سرآمد شناخته می‌شوند، بنابراین دانشگاه به اعضای هیات علمی که در جمع یک درصد و دو درصد گروه خود قرار دارند، خارج ‌از مسیر متعارف شوراهای پژوهشی محیطی به ترتیب مبلغ 250 و 150 میلیون ریال تخصیص می‌دهد.
یونسیان با بیان اینکه ویژگی این گرنت آینده‌نگر بودن آن است، ادامه داد: اعضای هیات علمی به‌ جای چاپ تعداد متعددی مقاله در نشریات، با اعتبار نسبی و رویت پذیری پایین‌تر می‌توانند یک مقاله در مجله سرآمد منتشر کنند و این به دیده شدن و استنادپذیری نتایج تحقیقات آنان کمک خواهد کرد.
بر اساس اعلام اسکوپوس، دانشگاه های علوم پزشکی شهید بهشتی، اصفهان و شیراز به ترتیب در جایگاه دوم تا سوم این رتبه بندی قرار گرفته اند.

 

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
کلمات بیش از آنچه که شما تصور می کنید تاثیر گذارند. همیشه پیش از صحبت کردن فکر کنید.