پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - 28 Mar 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۵ / ۱۶:۲۴
کد مطلب: 37177
۲
با محور علم مبتنی بر فرهنگ ایرانی ـ اسلامی؛

مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی 'جهت' جهاد دانشگاهی راه اندازی شد

مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی
میگنا: مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی تخصصی 'جهت' وابسته به سازمان جهاد دانشگاهی تهران، امروز سه شنبه 11 خرداد ماه 95 با محوریت ارائه خدمات روانشناسی و مشاوره با رویکرد فرهنگی ـ دینی و با حضور جمعی از مسئولان و صاحب نظران این حوزه در تهـران افتتاح شد.

رئیس مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی جهت در مراسم افتتاحیه این مرکز گفت: امروزه با افزایش روزافزون فناوری های پیشرفته و توسعه یافتگی در حوزه های مختلف، شاهد شرایطی هستیم که افراد از آرامش و سکینه تعالی بخش فرهنگ اسلامی و ایرانی فاصله گرفته و در معرض انواع فشارهای روانی و ناملایمات روحی قرار گرفته اند. دکتر بهروز نظری اظهار کرد: درحال حاضر با حرکت جامعه به سمت پیشرفت و صنعتی شدن بیشتر، توازن و تعادل بین کارکردهای اجتماعی و فردی کمتر شده است.
در این مراسم احمد شریفی‌زاده، رئیس جهاددانشگاهی واحد تهران با تصریح بر این مسئله که اکنون جوامع روز به روز و ساعت به ساعت متحول می‌شوند، گفت: یکی از علت‌های اصلی این تحول، توسعه علم و فناوری است و گفته می‌شود اکنون هر 20 دقیقه کل اطلاعات علم بشر دوبرابر می‌شود.
وی ادامه داد: فناوری موجب آسایش انسان‌ها شده است البته در کنار این مسئله آسیب‌هایی نیز به زندگی انسان‌ها وارد کرده و کسی می‌تواند در عصر حاضر موفق باشد که بتواند از فناوری‌ها استفاده کند در حالی که آسیب‌های آن را کاهش داده و به حداقل رسانده است.
 
شریفی‌زاده به تحولات رخ داده در حوزه روانشناسی، روانشناختی و مشاوره نیز اشاره و اذعان کرد: با توجه به تحولات جوامع شاهد تحول در آسیب‌های روانی و اجتماعی نیز هستیم، آسیب‌هایی که تا چند وقت قبل هرگز به بروز آنها فکر هم نمی‌کردیم.
 
تحقق یک تجربه دیگر جهاد دانشگاهی از ورود به مباحث مغفول
 
وی به تجربه جهاد دانشگاهی در ورود به مباحث مهم اما مغفول مانده جامعه مانند ایجاد مرکز رویان برای درمان ناباروری اشاره و عنوان کرد: یکی از موضوعات مهم اما مغفول مانده در کشور ایجاد مراکز مشاوره با محوریت فرهنگ ایرانی ـ اسلامی است و ما با افتتاح مرکز «جهت» با شاکله‌ای متفاوت از سایر مراکز تلاش داریم نیاز جامعه در این حوزه را مرتفع و در کشور موج‌آفرینی کنیم.
 
رئیس جهاددانشگاهی واحد تهران با تأکید بر اینکه افق بلندی برای چنین اقدامی متصور است، گفت: در برخی مراکز مشاوره با توجه به اندوخته‌های علوم انسانی، به ارزش‌هایی که در دین تعریف شده توجه نمی‌شود و در درمان پیشنهادهای درمانی متفاوت با فرهنگ و دین ارائه می‌شود در حالی که اکثریت جامعه ما دینی و متفاوت با جامعه غربی است.
 
وی تصریح کرد: درمان‌های روانی و مشاوره‌ها در کشور ما باید بر اساس ظرفیت‌ها و ارزش‌های کشورمان باشد و من امیدوارم در آینده نزدیک با استفاده از پیشرفته‌ترین تجهیزات و جدیدترین روش‌ها علمی فعالیت‌های فرهنگی مرکز انجام شود.
 
در ادامه این مراسم بهروز نظـــری، مدیر مرکز «جهت» و عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی تهران، به تشریح مهم‌ترین اهداف تشکیل این مرکز و اقداماتی پرداخت که قرار است در آن صورت گیرد.
 
وی سخنان خود را با حدیثی از حضرت علی(ع) آغاز کرد که می‌فرماید: «مشورت کننده از لغزیدن در خطاها مصون می‌ماند» و ادامه داد: امروزه با جهان پیچیده‌ای مواجه هستیم که در آن مدام فناوری‌ها افزایش پیدا می‌کند اما توسعه در برخی از حوزه‌ها موحب فاصله گرفتن زندگی مردم از آرامش شده است.
 
انسان‌ها از خود واقعی‌شان دور شده‌اند
 
این روانشناس کشورمان افزود: ما جوامع صنعتی و پیشرفته‌ای شده‌ایم اما رشد ناموزون و نامتوازن موجب شده شاهد فشارهای اقتصادی، افزایش بیماری‌های لاعجلاج، فشارهای کاری و عصبی و ... باشیم و انسان‌ها از خود واقعیشان دور شده و زندگی‌ها از آرامش واقعی تهی شده باشد، اهداف ناصحیح و تمایلات و تعاملات ناصحیح نیز زیاد شده به نحوی که انسان‌ها عادت کرده‌اند از بسترهای نامناسب رفتاری در جامعه استفاده کنند.
 
هشدار روانشناسان نسبت به فروپاشی جامعه
 
وی با انتقاد از اینکه در جامعه ارزش‌های غیر واقعی با ارزش‌های واقعی جایگزین شده است، اظهار کرد: همه این عوامل موجب شده نیازمند نگاه خاص روانشناسان و جامعه‌شناسان به این مسائل باشیم. ما از آداب و رسوم سنتی و دینی فاصله گرفته‌ایم و شاهد بروز پرخاشگری، افسردگی، تورم نرخ خودکشی و ... در جامعه هستیم به نحوی که کارایی و اثربخشی افراد جامعه کاهش پیدا کرده است و حتی ممکن است این عوامل منجر به فروپاشی جامعه شود.
 
وی در ادامه سخنان خود پیشنهاد مقابله با وضع موجود را ارائه کرد و گفت: اولین اقدام پیشگیری است. برای پیشگیری در سطح کلان کشور و ارتقای دانش و بینش خانواده‌ها و دخالت ورود رسانه و ارتقای سطح بهره‌وری آموزش پرورش و آموزش عالی باید در دستور کار قرار گیرد.
 
نظری در خصوص درمان این آسیب‌ها نیز گفت: در بعد درمان نیز اول نیازمند شناسایی آسیب‌ها و ناهنجاری‌ها از بُعد علمی و منطبق با فرهنگ ایرانی ـ اسلامی هستیم که همین مسئله انگیزه تأسیس این مرکز بوده است.
 
وی همچنین گفت: جهاد دانشگاهی یک مجموعه فرهنگی بوده به دنبال فرهنگ‌سازی بر اساس آموزه‌های ایرانی ـ اسلامی است بر همین اساس بسترسازی جهت تحقق آیه شریفه «وشاورهم فی‌ الامر» در بعد فردی، گروهی و سازمانی؛ تلاش در جهت اعتلای حرفه مشاوره از طریق ارائه خدمات برتر روانشناختی، تلاش در جهت دستیابی به روش‌های نوین روانشناختی در ارائه خدمات مشاوره، تلاش در جهت دستیابی به روش‌های روانشناختی با رویکرد اسلامی و تلاش در جهت دستیابی به روش‌های روانشناختی با روکرد ایرانی اهداف تأسیس این مرکز هستند.
 
تلاش برای درستیابی به روش‌های درمانی روانشناختی ایرانی ـ اسلامی
 
این استاد روانشناسی کشورمان با تأکید بر وجود خلأهای نظریه‌پردازی در حوزه روانشناسی مبتنی بر اصول اسلامی گفت: باید به سمت بومی‌سازی برخی نظریه‌ها حرکت کنیم به ویژه اینکه در جهاد دانشگاهی فضا و پتانسیل انجام طرح‌های بین‌رشته‌ای وجود دارد و می‌‌توان برای درستیابی به روش‌های درمانی روانشناختی ایرانی ـ اسلامی فعالیت کرد.
 
وی درمان اختلالات رفتاری، بیش‌فعالی، اضطراب، افسردگی، وسواس و ...، درمان اختلالات یادگیری، مشاوره تحصیلی، مشاوره در خصوص مسائل و بحران‌های دوره نوجوانی و دانشجویی، مشاوره ازدواج و انجام تست‌های بررسی تناسب، انجام تست‌های ارزیابی روانی، مشاوره فرزندپروری و اختلافات خانوادگی، بروز رسانی دانش شاغلین در رشته‌های مرتبط با روانشناسی و برگزاری کارگاه‌های ویژه برای کارورزی روانشناسی و ... را از جمله خدماتی دانست که در این مرکز ارائه می‌شود.
 
علی‌اصغر اصغرنژاد فرید، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران و از مشاوران مرکز «جهت» آخرین سخنران مراسم افتتاح مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی جهت بود.
 
وی با تأکید بر اینکه باید 30 سال پیش چنین تدبیری اندیشیده و چنین مرکزی ایجاد می‌شد، گفت: در کشور ما 98 درصد بودجه خدمات بهداشت روانی به یک تا دو درصد بیماران روانی حاد اختصاص دارد که نیازمند خدمات بستری هستند.
 
این استاد روانشناسی کشورمان ادامه داد: این در حالی که 10 تا 20 درصد جمعیت عمومی کشور دچار بیماری‌هایی مانند افسردگی، اضطراب، وسواس، ترس از صحبت کردن در جمع، اضطراب امتحان و ... بوده نیازمند دریافت خدمات بهداشت روانی هستند. این گروه از افراد جامعه اگر به موقع درمان نشوند می‌توانند برای خود و اطرافیانشان مشکلاتی به وجود بیاورند.
 
35 تا 50 درصد جمعیت عمومی جامعه نیازمند دریافت مشاوره هستند
 
وی با اشاره به اینکه 35 تا 50 درصد جمعیت عمومی جامعه نیز نیازمند دریافت مشاوره هستند، گفت: این گروه از اعضای جامعه برای شناخت خود، استعدادها، فرصت‌ها، نحوه انتخاب درست، انتخاب درست در ازدواج، شغل و ... به مشاوره نیاز دارند. این افراد مشکل ندارند اما نیازمند کمک برای شناخت خود هستند.
 
مدیر گروه بهداشت روان دانشگاه علوم پزشکی ایران تصریح کرد: 100 درصد جمعیت عمومی کشور نیازمند آموزش بهداشت روانی و آموزش مفاهیمی از قبیل خود، تعارض، تنش، اضطراب و ... هستند.
 
تمام زندگی ائمه(ع) حل مسئله است

 
وی در ادامه با اشاره به عملکرد ائمه اطهار (ع) در جامعه و مواجهه با مشکلات و مسائل، گفت: تمام زندگی ائمه(ع) حل مسئله است. آنها مسئله را به خوبی تشخیص می‌دادند و بهترین راه‌حل را ارائه می‌کردند. یعنی از تعقل و تدبیر استفاده می‌کردند و آموزه‌های دینی در حل مسئله بسیار کارساز و آموزنده هستند، اما کسانی که در روانشناسی آموزش دیده‌اند آموزش‌های آنها بر اساس آموزه‌های دینی نبوده بنابراین خدمات مشاوره‌ای نیز که ارائه می‌دهند، نیز متناسب با فرهنگ ما نیست و ما سعی داریم این روند را اصلاح کنیم.
 
به گزارش میگنا برای آشنایی با این مرکز می‌توانید به آدرس سایت آن به نشانی www.mjahat.ir مراجعه کنید و یا با شماره 88241550 تماس حاصل کنید.

مركز مشاوره جهت، در ساختمان سابق پژوهشکده مطالعات توسعه، واقع در پل گیشا، شمال به جنوب بزرگراه شهید چمران، ابتدای بزرگراه جلال آل احمد، نبش خيابان بلوچستان پلاک 15 واقع شده است.

 
مرجع : ايكنا و ايرنا migna.ir
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
در نگاه کسانی که پرواز را نمی فهمند ، هر چه بیشتر اوج بگیری کوچکتر خواهی شد.