پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - 28 Mar 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۸ دی ۱۳۹۰ / ۰۳:۵۰
کد مطلب: 7600
۰
۱

سه سال اول دبستان، مهدکودک می شود

  آموزش و پرورش هر روز زاویه تازه ای از تغییر نظام آموزشی به 6-3-3 را رو می کند. دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش امروز حرف از افت کیفی سه سال نخست تحصیل داده است.
به گزارش خبرآنلاین، آموزش و پرورش پیش از این اعلام کرد که دوره 6 سال دبستان هم به دو دوره 3 ساله تفسیم می شود و دانش آموزان در هر دوره در مدرسه ای جداگانه تحصیل می کنند.

به گفته مهدی نوید ادهم، استراتژی آموزش و پرورش این است که در دراز مدت به سمتی حرکت کنیم که دوره ابتدایی را هم به دو دوره سه ساله تقسیم کنیم اما در سال تحصیلی آینده تأکید اصلی بر استقرار 6 سال دوره ابتدایی است.

او دراین باره گفته است: "کل نظام آموزشی کشور 12 ساله است که به دو دوره 6 ساله ابتدایی و متوسطه تقسیم می‌شود و در مرحله بعد هر مقطع به دو دوره سه ساله تبدیل می شود."

سه سال اول، باید شبیه مهدکودک باشد

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش درباره دلیل تقسیم مقطع ابتدایی به دو دوره سه ساله گفت: "تفاوت معناداری بین مبانی روحی، روانی و عاطفی دانش آموزان پایه اول با ششم ابتدایی وجود دارد در واقع در سه سال اول دانش‌آموزان تشابهات زیادی از لحاظ روحی و روانی دارند که با دانش‌آموزان پایه چهارم تا ششم بسیار متفاوت است."

نوید ادهم با بیان اینکه باید فضای مدرسه، معلمان، روابط درون مدرسه‌ای با سن دانش‌آموزان متناسب‌سازی شود، گفت: "از اندازه میز و صندلی تا رنگ آمیزی مدرسه، ساختمان، وسایل ورزشی و چیدمان باید متناسب با سن دانش‌آموزان شود؛ در واقع سه سال اول باید به مهدکودک شباهت داشته باشد."

به نظر می رسد این اظهار نظر به زودی منشا انتقادات تازه ای به آموزش و پرورش می شود. چه اینکه منتقدان اموزش و پرورش می گویند در سال های گذشته سطح آموزش در مدارس افت داشته است و باید تغییراتی در شیوه آموزش ایجاد شود. غیر از این هنوز تکلیف شروع مدرسه با تغییر به 6-3-3 هنوز مشخص نیست و برای آن چند پیش بینی وجود دارد؛ شروع مدرسه از 6 سالگی یا 7 سالگی. پیش از این اعلام شده بود آموزش و پرورش قصد دارد شروع مدرسه را از ششم ابتدایی اعلام کند و پیش دبستانی عملا یکی از سال های 12 گانه آموزش عمومی شود. این تصمیم هم با موانع و انتقادات بسیاری همراه شد.

فضای آموزشی شش سال ابتدایی، جدا می شود

اما ادهم درباره حدا شدن سه سال نخست ابتدایی از سه سال دوم گفت: "آموزش و پرورش در ساخت و ساز مدارس در آینده به سمت جداسازی مدارس سه پایه اول ابتدایی از سه سال دوم خواهد رفت. به مدیران استانی اعلام شده است از سال تحصیلی آینده اگر مواردی بود که دو مدرسه ابتدایی کنار هم باشند با جابه جایی دانش آموزان یکی را به سه پایه اول و دیگری را به سه پایه دوم اختصاص دهند؛ البته باید این در صورتی باشد که موجب عذاب دانش آموزان و خانواده آنها نشود."

ادهم همچنین درباره جزئیات "نظام دوری" که در آن معلم سه پایه اول ابتدایی یک نفر خواهد بود، گفت: "در نظام دوری معلم پایه اول به همراه دانش آموزان به پایه دوم و در سال تحصیلی بعد از آن به پایه سوم خواهد رفت و پس از آن دوباره به پایه اول بازگشته و با دانش آموزان کلاس خود به پایه های بالاتر می رود."

به عقیده دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در سه پایه اول ابتدایی نیازی به تخصص آنچنانی نیست چرا که اصل بر آموزش عمومی و مهارتها است؛ یعنی دانش آموزان در این دوره با مهارتهای انسانی و زندگی، سخن گفتن و شنیدن و ....آشنا می شوند اما در سه سال دوم معلمان تخصصی تر خواهند شد.

کتاب های ششم ابتدایی شبیه اول راهنمایی است

ادهم اما روایت تازه ای از کتاب های ششم ابتدایی دارد: "محتوای کتاب ششم ابتدایی شبیه به اول راهنمایی است که با پنج دبستان نیز متناسب سازی شده و براساس برنامه درسی ملی است؛ در واقع حوزه یادگیری در این دوره تغییر می کند."

پیش از این محی الدین بهرام محمدیان رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی اسامی کتابهای کلاس ششم را اعلام کرده بود؛ کتاب های فارسی، ریاضی، علوم، هنر، تربیت بدنی، تعلیمات دینی، قرآن، فکر و زندگی و مهارت و کارآفرینی.

او همچنین گفت: "حدود دو سال روی دروس کتابهای پایه ششم ابتدایی کار کرده ایم و هم اکنون پیش نویس های آن آماده است. اکنون نیز با رونمایی از سند تحول بنیادین در حال کارشناسی و بررسی نهایی و کنار هم قرار دادن تالیفات اولیه هستیم."
این تعداد کتاب البته برابر با کتاب هایی است که سال اول راهنمایی تدریس می شود اما از نظر محتوایی بسیار متفاوت است و بیشتر شبیه کتب سال پنجم ابتدایی است. همین انتقادی است که به اموزش و پرورش وارد شده است و بسیاری سال ششم را عملا بی فایده برای دانش اموزان دانسته اند.

در اول راهنمایی فعلی کتاب های علوم تجربی، تعلیمات اجتماعی، تاریخ، جفرافیا، آموزش قرآن، ریاضی، فارسی، انگلیسی، عربی و حرفه و فن تدریس می شود. هرچند که حرفه و فن امسال عملا حذف شده است.
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

United Kingdom
اینا از غرب الگو میگیرند...همه چیز غرب که خوب نیست.سیستم قدیم به خدا خیلی بهتره
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
موفقیت هایی که نصیب افراد صبور می شود،همان فرصت هایی است که توسط افراد عجوا رها می شود