جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۷ بهمن ۱۳۹۱ / ۱۰:۱۰
کد مطلب: 16322
۰
۱

استرس‌هاي كنكور ارشد از نظر روان شناختي

سه ويژگي روان شناختي که ممکن است در روزهاي آخر مانده به کنکور ارشد شما را اذيت کند استرس‌هاي تکميلي
نيمه دوم همين ماه کنکور کارشناسي ارشد برگزار مي شود، حالا ديگر کنکور کارشناسي ارشد دقيقا به کنکور سراسري دهه قبل تبديل شده است. همه مي خواهند کارشناسي ارشد بخوانند. شرکت کنندگان بسيار و ظرفيت ها محدود، دغدغه کنکور ارشد به يک دغدغه فراگير براي جوان هاي تحصيل کرده ايراني تبديل شده است. «سپيده دانايي» نوشت:با اين که شما به عنوان داوطلب کنکور ارشد تجربه حداقل يک کنکور را پشت سر گذاشته ايد، ممکن است در روزهاي منتهي به کنکور باز هم استرس هاي فراواني راتجربه کنيد.


کمال  گرايي
منابع کنکور کارشناسي ارشد بسيار بيشتر از کنکور کارشناسي است. از يک طرف، اين منابع دقيقا معلوم نيست و هر کسي تعداد منابعش با ديگري فرق مي کند. اين شرايط براي آدم هاي کمال گرا، يعني آدم هايي که حد بالايي از استاندارد را براي همه کارهايشان در نظر مي گيرند واقعا آزاردهنده است. براي آن ها ديدن يک منبع ناخوانده دست هر داوطلب ديگري يک فاجعه است.


چطور غلبه کنيم؟
۱ - منبع ها را اصلي و فرعي کنيد: يک بار سنگ هايتان را با منبع هايي که خوانده ايد وا بکنيد. کدام يک از آن ها اصلي و کدام يک فرعي بوده. اگر تمام منبع هاي اصلي را خوانده ايد، ديگر خودتان را براي منبع هاي فرعي اذيت نکنيد و اين روزها وقتتان را فقط صرف مرور منبع هاي اصلي کنيد.

۲ - ناتمام بودن را بپذيريد: اگر هنوز از منابع اصلي تعدادي مانده است يا بعضي از کتاب ها آن قدر ناتمام خوانده شده است که در اين چند هفته نمي توانيد آن ها را تمام کنيد، ناتمام بودن را بپذيريد. کافي است بين ناخوانده ها اولويت قائل شويد و آن هايي که مهم تر است را تمام کنيد.


اضطراب امتحان
بعضي ها مستعد مضطرب شدن در موقعيت امتحان هستند. اگر مي خواهيد بدانيد که شما هم جزو اين دسته ايد يا نه امتحان هايي که تا به حال داده ايد و احوال کلي تان موقع امتحان را مرور کنيد. آيا دست هايتان لرزيده اند؟ آيا عرق کرده ايد؟ آيا حالت تهوع داشته ايد؟ آيا تمرکزتان از بين رفته است؟ آيا با وجود خواندن منابع، ذهن تان قفل شده و هيچ چيز از آن ها يادتان نمانده است؟ اگر اين نشانه ها را در بيشتر امتحان ها، حتي امتحان هايي که کمابيش منابع آن را خوانده بوديد و به آن مسلط بوديد داشتيد، يعني اين که شما اضطراب امتحان داريد.


چطور غلبه کنيم؟
براي غلبه بر اضطراب امتحان توصيه هاي زير به کارتان مي آيد.

۱ - امتحان را فاجعه نکنيد:کنکور هم يک بخش از زندگي است. آن را در ذهن تان به يک موقعيت فاجعه بار تبديل نکنيد.

2 - خودگويي مثبت داشته باشيد: اين که ما يک موقعيت را استرس آور بدانيم يا نه به ذهن خودمان بستگي دارد. اگر کنکور ارشد اين قدر استرس آور بود، همه کساني که در جلسه نشسته اند بايد نشانه هاي اضطراب را نشان مي دادند. اگر نشانه هاي اضطراب را ديديد، با خودتان بگوييد: «اين فقط يک امتحان است و من به اندازه چيزي که خوانده ام مي توانم از پسش بربيايم.»

ترس از شکست
بعضي ها از شکست در کنکور ارشد مي ترسند. آن ها چند دسته اند.

يک دسته  آن ها که همه زندگي شان را منوط به موفق شدن در کنکور ارشد کرده اند.

دسته دوم کساني هستند که ارزشمندي خودشان را به قبول شدن در ارشد ربط مي دهند. دسته سوم نيزهمان کمال گراها هستند. براي کمال گراها دايره شکست بسيار وسيع تر از ديگران است. آن ها فقط دانشگاه هاي روزانه پايتخت را قبول دارند و لاغير. براي آن ها حتي قبول شدن در کنکور اما نه در دانشگاه يا گرايش دلخواه مي تواند مساوي با شکست باشد.


چطور غلبه کنيم؟
براي غلبه بر ترس از شکست راهکارهاي زير به دردتان مي خورد.

۱ - براي شکست هم برنامه داشته باشيد: اگر شما فقط براي موفقيت در کنکور برنامه زندگي داشته باشيد، معلوم است که از شکست بسيار خواهيد ترسيد. اما اگر بدانيد در صورت شکست برنامه تان براي زندگي چيست. اين ترس کمرنگ و کمرنگ تر مي شود. آيا مي خواهيد دوباره بخوانيد؟ آيا مي خواهيد برويد سر کار؟ مي خواهيد برويد سربازي؟ مي خواهيد چه کار کنيد؟ تکليف تان را با قبول نشدن از همين الان معلوم کنيد و آن را خالي نگذاريد.

۲ - طيف هدف هايتان را گسترده کنيد: واقع گرا باشيد. اگر از آن دسته افرادي هستيد که احتمال مي دهيد در دانشگاه هاي متوسط قبول  شويد، بهتر است کمال گرايي تان را کنار بگذاريد و به دانشگاه هاي ديگر هم فکر کنيد.

۳ - ارزش خودتان را به کنکور منوط نکنيد: همان طور که گفتيم، کنکور فقط يک بخش از زندگي است. شما به عنوان يک انسان فقط به توانايي هاي تحصيلي محدود نشده ايد. تازه اين در صورتي است که فرض بگيريم کنکور ارشد توانايي هاي تحصيلي شما را مي سنجد. شما توانايي ها و علاقه هاي گسترده اي داريد. دنبال کردن علاقه ها، توانايي هاي شغلي، توانايي ارتباط خوب با ديگران و لذت بردن از تفريح ها، چند مورد از بخش هاي زندگي هستند که ارزش شما مي تواند به آن ها هم وصل باشد.     خراسان
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

بیتا
Iran, Islamic Republic of
ممنون
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
یک رابطه خوب زمانی است که کسی پذیرای گذشته، پشتیبان امروز و مشوق فردایتان باشد.