چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۲۰ شهريور ۱۳۹۳ / ۱۲:۲۴
کد مطلب: 26862
۰

بيماري‌هايي که فقط دندان پزشکان متوجه مي شوند

بيماري‌هايي که فقط دندان پزشکان متوجه مي شوند
بيماري هاي شايعي که يک دندان پزشک مي تونه رديابي کنه، مختلفه از جمله:

 

بيماري کرون

۲۰درصد از بيماراني که دچار اختلال التهاب روده هستن دچار زخم دهاني ميشن. به گفته دندان پزشکان، برخي از افرادي که به دندانپزشک مراجعه ميکنن لب هاي متورم و زخم هايي به اندازه سکه در داخل لپ ها و لبشون ديده ميشه که توده سفيد با هاله قرمز در اطراف آن تظاهر ميکنه. در صورت مشکوک بودن به بيماري کرون، از لثه ها عکس گرفته ميشه تا از نبود بيماري لثه مطمئن بشن، سپس پزشک درباره سابقه بيماري و مصرف دارو سوال ميکنه و در صورت پيدا نکردن توضيح قانع کننده براي علايم، بيمار رو به پزشک متخصص ارجاع ميده.

 

ديابت

شل بودن، عقب نشيني، خشکي و خون ريزي لثه ها همه علايم شايع بيماري ديابته. به گفته دندان پزشکان، خيلي از اين علايم بر اثر رعايت نکردن بهداشت دندان اتفاق مي افته. به گفته پزشکان سلامتي دهان با کنترل ديابت ارتباط نزديک داره و بيماراني که از دندان و لثه مراقبت مي کنن، مي تونن کنترل بهتر قند خون داشته باشن و بيماراني که کنترل قند خون بهتري دارن کمتر به بيماري لثه مبتلا ميشن.

 

سرطان دهان

در کشور آمريکا، سرطان دهان، در رده ششم از شايع ترين سرطان ها قرار داره و هر سال ۳۰ هزار مورد جديد گزارش ميشه. مراجعه منظم به دندان پزشک مي تونه کمک کنه تا علايم اين سرطان در مراحل اول تشخيص داده بشه. سرطان دهان به شکل زخم هاي سفيد و قرمز اغلب روي زبان، کف دهان و بافت هاي نرم کام در پشت زبان ظاهر ميشه. اين زخم ها اغلب بدون درده و خود بيماران به سختي ميتونن متوجه آن ها بشن. بنابراين از دندان پزشک بخواين هنگام معاينه، براي سرطان دهان نيز بافت دهان رو کنترل کنه به ويژه اگر از دخانيات استفاده مي کنين يا در معرض ويروس HPV (همان ويروس که سرطان دهانه رحم ايجاد مي کند) هستين.

*کم خوني: در صورت کم رنگ بودن جداره داخل دهان دندان پزشک به بيماري کم خوني مشکوک ميشه. علاوه بر آن، زبان ظاهر طبيعي و برآمدگي خود را از دست مي ده و حالت صاف پيدا مي کنه.

 

بيماري ريفلاکس روده و معده

اسيد معده با pH پايين از معده به دهان مياد و مي تونه ميناي دندان رو از بين ببره. در حالي که بيشتر مردم که از اين اختلال رنج مي برند، آن را با علايم ناراحت کننده سوزش سردل اشتباه مي گيرن.

بيماران با مشکل خواب مواجه مي شن و علت بيدار شدن در وسط شب رو نمي دونن. متخصصان قرص هايي مانند نکسيام که توليد اسيد رو کاهش مي ده به بيماران تجويز مي کنن.

 

 استرس شديد

خيلي از مردم در واکنش به استرس دچار دندان قروچه ميشن. اين عادت مي تونه باعث آسيب ديدن دندان بشه. افرادي که اين مشکل رو دارن، بهتره هنگام خواب، از محافظ دندان استفاده کنن.

 

مرجع : روزنامه خراسان
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
نبود اضطراب مسئله ساز است،کمی اضطراب ارزش انطباقی دارد و اضطراب فراوان خرابی به بار می آورد.