جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۵ / ۱۷:۲۳
کد مطلب: 40244
۱
وزير بهداشت: در نظام سلامت باید دوراندیش باشیم

بروز سالانه 100 هزار سکته مغزی در ایران

بروز سالانه 100 هزار سکته مغزی در ایران
میگنا: وزیر بهداشت روز چهارشنبه در نهمین کنگره کشوری و بین المللی سکته مغزی ایران که در محل کتابخانه ملی ایران برگزار شد، ضمن اشاره به لزوم ارتباط مناسب انجمن‌های علمی و وزارت بهداشت گفت: متاسفانه در سی سال گذشته تعامل خوبی بین انجمن‌های علمی و وزارت بهداشت نبوده و تلاش ما در این دوره این بود که رابطه مناسب تری بین این دو برقرار شود.

دكتر هاشمي یکی از دلایل عدم ارتباط مناسب انجمن ها و وزارت بهداشت را سیاست‌زدگی بیش از حد دانست و افزود: البته عدم وجود کار تیمی به ویژه در میان نخبگان و نیز خودبینی و خودمحوری از دلایل دیگر این اتفاق است.

وي با تقدير از همکاری انجمن استروک ایران در همکاری های موجود با وزارت بهداشت، زبان تعامل را زبان مشترک در این حوزه دانست و عنوان کرد: امیدوارم در بقیه موارد هم موفق شویم به همین تعامل برسیم و به جای پرداختن به حاشیه به اصل موضوع که همان خدمت به مردم است بپردازیم.

وزير بهداشت افزود: بسیار مهم است که بتوانیم اقدامات درمانی را برای بیمارانی که دچار سکته مغزی شده‌اند در کمتر از سه ساعت اول آغاز کنیم تا از عوارض بعدی آن پیشگیری شود، چرا که ۷۰ درصد کسانی که دچار سکته‌های مغزی می‌شوند برای همیشه خانه نشین می‌شوند.

هاشمي در ادامه با اشاره به آمارهایی در خصوص سکته های مغزی یادآور شد: بیماری های غیرواگیر دلیل 75 تا 80 درصد مرگ در جهان هستند که در این میان سکته های مغزی از شایع ترین علل مرگ ایرانیان محسوب می شوند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه سالانه 100 هزار سکته مغزی در کشور داریم، گفت: همچنین سالانه مرگ و میر 25 هزار نفر از ایرانیان به دلیل بروز این بیماری است که خوشبختانه توانسته‌ایم خدمات درمانی این بیماری را در 55 مرکز ایجاد کنیم و درمان‌های اولیه سریع را برایشان انجام دهیم.

وی با اشاره به 35 میلیون مرگ در دنیا بر اثر بیمارهای غیرواگیر خاطرنشان کرد: کم تحرکی، مصرف دخانیات و الکل، تغذیه نامناسب و سبک زندگی از مهم ترین دلایل مهم ابتلا به سکته های مغزی است.

هاشمی یکی از دلایل عمده سکته مغزی را لخته شدن خون در رگ‌های مغز دانست و گفت: بر این اساس در این مراکز دارویی را به بیماران می‌دهند تا بتواند دوباره جریان خون را برقرار کند. در عین حال مسئله مهم این است که ناوگان هوایی، زمینی و دریایی اورژانس به روز باشد و خدمات بیمارستانی ویژه‌ای هم به این بیماران ارائه شود. در عین حال امیدواریم تعداد این مراکز در آینده به چهار برابر افزایش یابد.
 
وزير بهداشت تاکید کرد: از طرفی رسانه‌ها هم باید علائم سکته مغزی را به مردم اطلاع رسانی کنند و به ویژه کسانی که ریسک فاکتورهای آن را دارند نکات لازم را رعایت کنند. خوشبختانه در حال حاضر توانسته‌ایم برای هر 3000 نفر یک مراقب سلامت قرار دهیم که به افراد به ویژه سالمندان اعلام می‌کنند که ممکن است در معرض خطر سکته مغزی باشند.
 
هاشمي ضمن اشاره به بازطراحی شبکه پیشگیری که سال‌ها قبل در آذربایجان غربی آغاز شده بود و تعمیم آن به تمام کشور عنوان کرد: متاسفانه این طرح در آن سال‌ها به صورت نیمه تمام رها شد و از سطح روستاها فراتر نرفت اما در حال حاضر ما 18000 خانه بهداشت در کشور داریم و این شبکه را کامل کرده ایم.


وزير بهداشت با ذکر این نکته که شرایط امروز نسبت به گذشته تفاوت عمده ای پیدا کرده و امروز بیشتر از از 80درصد جمعیت کشور در شهرها و حاشیه شهرها زندگی می‌کنند افزود: تلاش همکاران ما در این حوزه موجب شده تا امروز بیش از 65 میلیون نفر از جمعیت کشور دارای پرونده الکترونیک سلامت باشند.

وی افزود: با این روش ایرانیان از نظر ‌فاکتورهای خطر مورد بررسی قرار می‌گیرند تا امیدوار باشیم در سال‌های آینده شاهد کاهش مرگ و میر مردم بر اثر سکته های مغزی و مشکلات قلبی و عروقی باشیم.

هاشمی در بخش دیگری در سخنان خود با اشاره به مشکلات موجود در وضعیت بیمه ها خاطرنشان کرد: بیمه ها اگر عالمانه حمایت کنند، حمایت بیشتر آنها موجب می‌شود تا در طولانی مدت هزینه ها کاهش یابد و افراد کمتری در اثر ابتلا به سکته ‌های مغزی دچار ازکارافتادگی شوند.

وزير بهداشت افزود: در حوزه سلامت فقط نباید جلوی پا را نگاه کرد و باید دوراندیش بود؛ باید از تجربیات موفق دیگران بهره گیری کنیم تا در این مسیر به موفقیت برسیم.

دکتر هاشمی با اشاره به دستاوردهای اخیر در حوزه بهداشت کشور گفت: با وجود تمام مشکلاتی که وجود داشت در این مدت خوب کارشده است ولی امیدوارم حالا که در اول مسیر هستیم، راه را گم نکنیم و بتوانیم همین مسیر درست را ادامه بدهیم.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که نظام سلامت کشور به امر پیشگیری بهای بیشتری دهد و وضعیت درمان در ایران به نحوی باشد که کمترین آسیب در بیماران به جا بماند.
وزير بهداشت در پاسخ به سوالی درباره چرایی تقاضای بیشتر برای داروهای خارجی نسبت به تولید داخل گفت: بخشی از این موضوع ناشی از کم اطلاعی است در عین حال شرکت‌های دارویی هم باید تلاش کنند. بنابراین من دلیل عمده این موضوع را تولید کنندگانی که اکثرا هم دولتی هستند و برایشان فرقی ندارد که در بازار چه سهمی را داشته باشند می‌دانم؛ چرا که برای عرضه خودشان اقدامی انجام نمی‌دهند.

هاشمی افزود: در عین حال جامعه پزشکی همواره ثابت کرده که در صحنه‌های خطر پیش قدم است و در جایی که منافع ملی مطرح باشد مطمئنا گام بر می‌دارد. بنابراین در این حوزه اشکال عمده از سوی تولید کنندگانی است که باید خودشان را عرضه کرده و مطالعات متقن‌شان را نشان دهند و اعلام کند که کیفیت داروهایشان بالا و موثر است. بر این اساس طبیعی است که پزشک ترجیح می‌دهد از داروهای تولید داخل استفاده کند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
هرگز با آدم نادان مجادله نكنيد، تماشاگران ممكن است نتوانند بين شما را تشخيص دهند