جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۲۳ خرداد ۱۳۹۳ / ۰۲:۵۷
کد مطلب: 25359
۱
۲

تفاوت‌های جنسیتی در سردردهای میگرنی

تفاوت‌های جنسیتی در سردردهای میگرنی
تحقیقات ارائه شده در کنگره بین‌المللی سردرد نشان می‌دهد مغز زنان و مردان مبتلا به میگرن متفاوت است. این تفاوت به قدری عمیق است که برخی از دانشمندان اصرار دارند میگرن در زنان و مردان دو اختلال جداگانه و مجزا است.

«نسیم ملکی» فیزیکدان پزشکی در بیمارستان اطفال بوستون و استاد دانشکده پزشکی ‌هاروارد می‌گوید: باید به میگرن به عنوان یک بیماری متفاوت در زنان نسبت به مردان نگاه کرد. یافته‌های دکتر ملکی و همکارانش به توسعه درمان‌های خاص این بیماری جنسیتی اشاره دارد زیرا بهترین داروهای موجود در حال حاضر تنها روی نیمی از افراد مؤثر هستند و نیمی دیگر مجبور به تحمل دردهای مشقت بار هستند و هیچ امیدی برای از بین رفتن دردهای طولانی مدت ندارند.

به گفته دکتر ملکی، تفاوت جنسیتی در بیماری میگرن محققان را باید به فکر تولید داروهای خاص بیندازد. اغلب محققان معتقدند مظنون و مسئول اصلی شیوع بیشتر میگرن در زنان هورمون‌های زنانه است اما آنها هیچ گونه شواهد قطعی برای پشتیبانی از این نظریه ندارند.
نبودن تحقیقات جدی در این زمینه بسیار ناامیدکننده بود تا این که دکتر ملکی و همکارانش تصمیم گرفتند MRI از مغز زنان و مردان مبتلا به میگرن تهیه کنند. نتایج اسکن‌های مغزی در زنان و مردان مبتلا به میگرن محققان را بسیار شگفت‌زده کرد. نتایج نشان می‌داد یکی از جنبه‌های مهم زندگی در ارتباط با میگرن توسط محققان نادیده گرفته شده است و اگر 40 سال پیش به این نتیجه دست می‌یافتند، شاید داروهای بهتری برای زنان مبتلا به میگرن کشف می‌شد. آنها دریافتند ساختارهای مغزی زنان مبتلا به میگرن به طور قابل توجهی نسبت به همتایان مرد یا افرادی که میگرن نداشتند، متفاوت است. به عنوان مثال ماده خاکستری مغز زنان در قسمت خلفی که در پردازش درد نقش دارد تفاوت اساسی با مردان دارد.

همچنین زنانی که دچار میگرن بودند عملکرد مغزشان تفاوت معنی‌داری با مبتلایان مرد یا افراد بدون میگرن داشت. به عبارت دیگر اتصالات بین دو قسمت ماده خاکستری در زنان محکم‌تر از مردان است به همین خاطر آنها پاسخ‌های شدیدتری را در ارتباط با پردازش مسائل عاطفی نسبت به مردان نشان می‌دهند.

در مردان مبتلا به میگرن پاسخ به درد در هسته اکومبنس یا منطقه‌ای از مغز که مدار پاداش در آن گسترده است، دیده می‌شود. این امر نشان می‌دهد در مردان میگرنی مدار پاداش مغز در ابتلا به میگرن نقش دارد. جالب‌ترین بخش از این مطالعه ارتباط بین تفاوت‌های ساختاری در مغز و پاسخ‌های کاربردی آن نسبت به درد بود.

دکتر ملکی می‌گوید: به نظر می‌رسد شبکه‌های مختلفی در ساختار مغز زنان مبتلا به میگرن وجود دارد که در مردان مبتلا به میگرن دیده نمی‌شود. البته تحقیقات بیشتری برای علت این تفاوت‌ها وجود دارد. اما شرکت‌های دارویی باید آزمایش برای تولید داروهای میگرن را در جوندگان نر متوقف کنند و از موش‌های ماده برای این منظور نیز بهره بگیرند زیرا میگرن بیماری‌ای است که در دو جنس دارای دو شکل متفاوت است.
این استاد دانشگاه و همکارانش اظهار امیدواری کردند در آینده نزدیک درمان‌های جدیدی را بر اساس تفاوت‌های مغز کشف کنند.
(ایران)
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

علی
علت بيمار شدن گروه اول:

۱ـ‌ حساس بودن‌, زودرنج شدن و عصبي بودن و پيله كردن:‌

يكي از عمده ترين علت هاي اين بيماري عصبي شدن افراد است كه آن را مورد مطالعه و بررسي قرار ميدهيم. يكي از عمده علتهاي عصبي شدن در واقع كمبود مواد غذايي يا مواد معدني و ويتامين ها در بدن بوده و همچنين مواد زائد در سلولها و بافتها ست.
هرگاه شخص از نظر فيزيولوژي دچار اختلال شود از نظر سيستم عصبي نيز دچار ناراحتي روحي و رواني خواهد شد و با كمترين برخوردي عكس العمل نشان خواهد داد. براي درك بهتر اين مساله مي توانيم (همو ستاز) را مورد بررسي قرار دهيم.
این پژوهش مربوط به دو سال قبله چرا الان منتشر بشه ؟!
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
اندكي غرور به آدم كمك مي كند كه فاصله اش را حفظ كند. آلبر كامو