سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - 16 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱۰ تير ۱۳۹۲ / ۱۲:۵۴
کد مطلب: 18285
۱
۳

آغاز فعاليت رسمي ۲۰۰ مرکز مشاوره ازدواج از مرداد ماه

با صدور مجوزفعاليت اولين گروه از مراکز مشاوره ازدواج و تحکيم خانواده توسط وزارت ورزش و جوانان،بيش از 200مرکز مشاوره ازدواج و تحکيم خانواده از ابتداي مرداد ماه، مشاوره هاي پيش از ازدواج، حين ازدواج و پس از ازدواج رابه جوانان ارائه مي دهند.

به گزارش میگنا علي فخر کندري معاون دفتر ازدواج و تعالي خانواده وزارت ورزش و جوانان در گفت وگو با خراسان درحالي از ثبت نام بيش از 250متقاضي ايجاد مراکز مشاوره ازدواج و تحکيم خانواده در سامانه ثبت نام وزارت ورزش و جوانان خبر داد که براساس استانداردهاي موجود، براي شهري مانند تهران بيش از 600مرکز نياز است.

وي با توجه به زمان تعيين شده براي احراز صلاحيت متقاضيان ايجاد مراکز مشاوره ازدواج و تحکيم خانواده که آخر تيرماه است گفت:تا کنون بيش از 250ثبت نام قطعي در سايت وزارت ورزش و جوانان انجام شده است وتا اين لحظه (ديروز) صلاحيت بيش از 100نفر از متقاضيان توسط وزارت ورزش و جوانان تاييد شده است.

وي خاطرنشان کرد:مدارک متقاضيان بعد از ثبت نام براي انجام استعلام هاي لازم به دبيرخانه کميسيون ماده ۴۳ قانون برنامه پنجم توسعه تحويل و پس از احراز صلاحيت ها، مجوز فعاليت افراد حائز شرايط توسط وزارت ورزش و جوانان صادر مي شود.

وي زمان شروع به کار اولين گروه از مراکز مشاوره ازدواج را ابتداي مرداد ماه اعلام کرد و گفت:سايت ثبت نام از متقاضيان ايجاد مراکز مشاوره ازدواج و تحکيم خانواده هم چنان باز است و مجوزهاي افرادي که تا پايان خرداد ماه ثبت نام خود را تکميل کرده اند، ابتداي مرداد ماه در مراسمي صادر خواهد شد.

وي اظهار اميدواري کرد تعداد بيشتري از افراد داراي شرايط براي ايجاد اين مراکز، در سايت وزارت ورزش و جوانان ثبت نام کنند،چراکه براي شهري مانند تهران به 600مرکز مشاوره نياز است درحالي که آمار کلي ثبت نام کنندگان در سراسر کشور از 250نفر تجاوز نمي کند.

فخر کندري در تشريح فعاليت اين مراکز، محور اصلي مشاوره هاي قابل ارائه در اين مراکز را مربوط به مشکلات و راهکارهاي انتخاب همسر،مشکلات جوانان پيش از ازدواج،مشکلات جوانان در حين ازدواج يعني دوران نامزدي و پيش از شروع زندگي مشترک و دوران پس از ازدواج دانست و گفت:زوج هايي که کمتر از 5سال از زندگي مشترک شان گذشته باشد نيز مي توانند در صورت بروز مشکل درزندگي مشترک شان از راهنمايي و مشاوره هاي کارشناسان اين مراکز بهره مند شوند.

وي تصريح کرد:محتواي آموزشي تدوين شده براي ارائه در مراکز مشاوره ازدواج به 4بخش تقسيم مي شود.اين برنامه هاي آموزشي شامل آموزش و مشاوره حقوق متقابل زن و مرد و فرزندان درخانواده،آموزش و مشاوره پيش از ازدواج و پس از ازدواج به زوجين ،آموزش و مشاوره امور اعتقادي فرهنگي و تربيتي و رفتاري خانواده و آموزش و مشاوره براي توانمندسازي جوانان درامور فردي و اجتماعي است.

مراکز مشاوره درجه بندي مي شود
اين مقام مسئول در وزارت ورزش و جوانان درجه بندي مراکز مشاوره ازدواج و تحکيم خانواده بر اساس مدرک تحصيلي رئيس مرکز،سابقه فعاليت در حوزه جوانان و ازدواج و ديگر ملاک هاي کارشناسي را از برنامه هاي در دست اقدام توسط دفتر ازدواج وتعالي خانواده وزارت ورزش و جوانان دانست و گفت:با شروع به کار مراکز مشاوره ازدواج و تحکيم خانواده، مراکز مذکور بر اساس دستور العمل هاي تدوين شده به مراکز درجه يک،دو يا سه تقسيم بندي خواهد شد.
براين اساس نرخ تعرفه ها در مراکز درجه يک با مراکز درجه دو يا سه متفاوت است و علاوه بر اين مراکز درجه يک پس از سپري شدن مدت زماني مي توانند در بحث همسرگزيني و ايجاد سايت هاي همسرگزيني نيز اقدام کنند.
وي اعلام شرايط اعطاي مجوز ايجاد سايت همسريابي به روساي مراکز مشاوره درجه يک را به مذاکرات کارشناسان وزارت ورزش و جوانان با استادان حوزه جوان وخانواده موکول و تاکيد کرد: تنها اصلي که بر آن تاکيد شده، لزوم نظارت والدين بر روند همسريابي توسط مرکز مشاوره ويا سايت همسريابي است.

وي افزود:پس از ايجاد سايت هاي همسرگزيني درجه يک توسط مراکز مشاوره ازدواج و تحکيم خانواده افرادي که قصد ثبت نام دراين سايت ها را داشته باشند، پس از ثبت نام در سايت توسط مسئولان مرکز مشاوره از دواج و تحکيم خانواده به مرکز فراخوانده مي شوند و موارد ثبت شده اعم از مشخصات فردي،خانوادگي و تحصيلات شان توسط مرکز بررسي مي شود.

پس ازاين مرحله همسر مناسب براي فرد شناسايي و در حضور خانواده ها،دختر و پسر به يکديگر معرفي مي شوند.با اين کار احتمال بروز آسيب هاي احتمالي نيز به حداقل ممکن کاهش خواهد يافت.
وي هم چنين از مذاکرات انجام شده بين وزارت ورزش وجوانان،سازمان نظام روان شناسي و سازمان هاي بيمه گر براي پوشش بيمه اي خدمات مشاوره ازدواج خبر داد و اظهار اميدواري کرد درصورت توافق نهايي با بيمه ها بخش عمده اي از هزينه هاي مشاوره توسط بيمه ها پرداخت شود.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

مهراذر
افرادی که ساکن شهرستان هستندچگونه از طریق ایمیل جهت ثبت نام در دفتر اقدام کنند لطفا ادرس سایت راایمیل کنید.
مریم کریمی
سلام لطفا در مورد شرایط تاسیس این مراکز در شهرستانی مثل تنکابن در استان مازندران توضیح دهید ..ممنون
بهناز
سلام من ساکن بابل هستم میخواستم ادرس این مراکز یا سایتهای مشاوره ازدواج را که در زمینه همسریابی فعالیت دارن بدونم با تشکر
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
هیچوقت برای تبدیل شدن به کسی که میخواستین باشین دیر نیست... فقط کافیست اولین قدم را بردارید.