جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ / ۱۱:۰۳
کد مطلب: 30858
۱
رئیس اداره سلامت نوزادان وزارت بهداشت:

برنامه مراقبت تکاملی نوزادان در کشور اجرا می‌شود

برنامه مراقبت تکاملی نوزادان در کشور اجرا می‌شود
به گزارش وزارت بهداشت، محمد حیدرزاده ضمن اعلام این خبر گفت: برنامه مراقبت تکاملی نوزادان بستری در بیمارستانها ذیل برنامه مشترکی با یونیسف با دعوت از دو استاد بین‌المللی به صورت پروژه ای کشوری اجرا می‌شود.
وی افزود: این برنامه ابتدا در ۳ شهر تبریز، شیراز و تهران (دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی) با همکاری دو استاد آمریکایی و هلندی عضو فدراسیون جهانی برنامه مراقبت تکاملی یگانه نوزادان، به صورت پایلوت اجرا می شود.

وی ادامه داد: این برنامه بین‌المللی ابتدا توسط خانم دکتر als استاد دانشگاه از بوستون آمریکا در جهان پایه گذاری شد که همین استاد با حضور یک هفته ای خود در ایران با همکاری یک استاد دیگر هلندی از شنبه 29 در بیمارستان مهدیه تهران اقدام به برگزاری کلاس هایی در همین خصوص برای 12 استاد ایرانی خواهند کرد.

وی محورهای برنامه متین را چنین تشریح کرد: در برنامه متین به جای توجه صرف به نوزاد و اینکه فقط نوزاد محور مراقبت باشد خانواده محور مراقبت قرار می گیرد. یعنی به ارتباطات عاطفی پرستار و والدین، والدین و نوزاد و همچنین پرستار و نوزاد توجه ویژه می شود.

حیدرزاده خاطرنشان کرد: دکتر als و همکارانش معتقدند خدا به یک نوزاد هرچقدر هم که نارس و قادر به تکلم نباشد زبان ویژه ای برای ایجاد ارتباط و بیان احساساتش اعطا کرده است و این زبان به شکل غریزی در نهاد نوزاد به ودیعه گذاشته شده است.

رئیس اداره سلامت نوزادان وزارت بهداشت تصریح کرد: ارائه دهندگان خدمت قادر به تفسیر رفتار نوزاد بسیار نارس نیستند و این دو استاد می آیند تا این زبان را بیاموزند و نحوه بهتر ارتباط برقرار کردن با این نوزادان را آموزش دهند.

وی افزود: طی سالهای اخیر کارهای خوبی برای ارتقای سلامت نوزادان در کشور انجام شده است از جمله اینکه تخت های مراقبتهای ویژه نوزادان در بیمارستانهای کشور افزایش یافته است. ولی تاکنون اقدام شایانی در جهت ارتقای کیفیت مراقبتها و بهبود تکامل آن نداشته‌ایم، که اجرای برنامه متین به رفع این نقیصه کمک شایانی خواهد کرد. به گفته حیدرزاده تمام کشورهای توسعه یافته یا در حال توسعه برنامه مراقبت تکاملی یگانه نوزادان را در کشورشان اجرا کرده یا درصدد اجرای آن هستند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
اندكي غرور به آدم كمك مي كند كه فاصله اش را حفظ كند. آلبر كامو