شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۳ / ۱۲:۲۲
کد مطلب: 27861
۰
۱

پيش به سوي موفقيت

پيش به سوي موفقيت
بعضي از ما فکر مي کنيم که واژه «شکست» متضاد کلمه «موفقيت» است. به عبارت ديگر «شکست» را به صورت «عدم موفقيت» و پايان تلاش تعريف مي کنيم. اين طرز فکر عوارض جبران ناپذيري دارد. شايد الان که داريد اين نوشته را مي خوانيد به نظرتان بديهي بيايد که شکست يعني قدم اول براي کسب موفقيت، اما بسياري از ما وقتي شکست مي خوريم، نمي توانيم آن را بپذيريم و آن را دست مايه موفقيت هاي بعدي مان کنيم. شايد ديده ايد که پدر و مادر وقتي چيز تازه اي به کودک خود ياد مي دهند با هر بار شکست، سعي مي کنند او را دلگرم کنند. کودک شان را تشويق مي کنند تا دوباره و چند باره آن کار را انجام دهد. آن ها خوب مي دانند که کودک، رفته رفته در مسير موفقيت قرار خواهد گرفت اما آيا همين افراد هنگامي که خودشان هم با شکست مواجه مي شوند، همين رويه را در پيش مي گيرند؟

 

شکست مي تواند پلي به سوي موفقيت باشد

شکست، قدم اول در کسب هر موفقيتي است و اگر چنين باوري نداشته باشيم و آن را به کار نبنديم، خيلي زود دلسرد مي شويم و هرگز به موفقيت نخواهيم رسيد. بيشتر ما در زندگي روزمره، وقتي با شکست رو به رو مي شويم آن را نوعي درس تلقي نمي کنيم، بلکه آن را به شکل يک اشتباه مي بينيم که مرتکب شده ايم. بعد سرخورده مي شويم و دست از کار مي کشيم. خودمان را سرزنش مي کنيم که من براي اين نوع کارها ساخته نشده ام و به اين ترتيب براي هميشه پرونده آن کار را مي بنديم. با اين حال، راهکارهايي که در ادامه ارائه مي شود، مي تواند به شما کمک کند تا بعد از شکست، راحت تر به سمت موفقيت حرکت کنيد.

 

اشتباهات خود را بپذيريد

بعد از شکست در هر کاري بايد بپذيريد مرتکب اشتباه شده ايد و مسئوليت شکست تان را قبول کنيد. مقصر دانستن همه به غير از خودتان، به شما هيچ کمکي نخواهد کرد و باعث خواهد شد که حتي نتوانيد دليل پيش آمدن آن اشتباه را بفهميد تا از تکرار آن جلوگيري کنيد. بنابراين قبول کنيد که اشتباه کرده ايد تا بتوانيد به حل مشکل فکر کنيد.

 

نيروي عظيم شکست را بشناسيد

هر شکستي حتي بدترين شکست ها، درون خود نيرويي ارزشمند دارد که بايد آن را بشناسيم و براي موفقيت هاي بعدي مان از آن استفاده کنيم. شکست فقط وقتي مفيد است که از آن درس بگيريم. البته درس گرفتن به خودي خود نمي شود بلکه بايد وقت بگذاريم و بفهميم که کجاي راه را اشتباه رفته ايم. با خودتان صادق باشيد و سعي کنيد خيلي دقيق به مسئله نگاه کنيد. مشکلات خود را بشناسيد و مسئوليت آن ها را به عهده بگيريد. با هر شکست، شما صاحب دانشي گران بها مي شويد. دانشي که کمک تان مي کند در آينده به موفقيت برسيد. حالا که فهميده ايد مشکل از کجا بوده است، سعي کنيد ديگر آن اشتباه را مرتکب نشويد. به قسمتي از کار که با موفقيت انجام شده، فکر و سعي کنيد روي آن تمرکز کنيد. انعطاف پذير باشيد. قوا، مهارت ها و استعدادهاي خود را بيشتر بشناسيد و بيشتر از آن ها استفاده کنيد.

 

زود دلسرد نشويد

اين را هميشه به ياد داشته باشيد که موفق ترين ها، هيچ وقت آن هايي نيستند که بي خطرترين و امن ترين راه ها را انتخاب مي کنند. افراد موفق کساني هستند که از اشتباهات شان درس مي گيرند. نااميد شدن اصلي ترين دليلي است که باعث مي شود خيلي ها طعم موفقيت را هرگز نچشند. اگر قرار باشد بعد از اولين شکست، دلسرد شويد و دست از تلاش برداريد به احتمال زياد هيچ توصيه و نکته اي در دنيا وجود نخواهد داشت که شما را در رسيدن به هدف تان ياري کند. هرچند ادامه دادن يک فعاليت بعد از شکست و دلسرد نشدن، کار آساني نيست، اما تنها راه موفقيت است.

 

ذهن انعطاف پذيرتري داشته باشيم

وقتي در پي اين هستيم که برنامه اي را دنبال کنيم يا به هدفي برسيم، اما شکست مي خوريم، احساس نااميدي مي کنيم و به نظرمان مي رسد که همه چيز از توان مان خارج شده است، اما اگر ذهني انعطاف پذيرتر داشته باشيم و به اين فکر کنيم که «شايد به نتيجه نرسيدم ولي تجربيات خوبي کسب کردم!» ديگر شکست خيلي فاجعه بار به نظرتان نمي آيد. بنابراين کمي مثبت انديشانه تر فکر کنيد تا موفقيت هم به سمت شما بيايد.

 

از تجربيات تان درس بگيريد

بايد حواس تان باشد که اگر اتفاق ناگواري افتاد و در انجام کاري شکست خورديد، بتوانيد همه فاکتورها و عوامل غلط را بررسي کنيد و بفهميد که کدام قسمت ها را بايد تغيير دهيد. از اشتباهات تان درس بگيريد و آن را فرصتي براي اصلاح خود و آينده کاريتان بدانيد. از اين فرصت استفاده کنيد تا بتوانيد همه چيز را دوباره رو به راه کنيد.

 

از شکست هاي بزرگ تر جلوگيري کنيد

هميشه به عواقب و نتايج کارهاي تان فکر کنيد. ممکن است انجام کاري برايتان دشوار باشد، اما به اين فکر کنيد که اگر آن کار را انجام ندهيد چه عواقب و شکست هاي بزرگ تري در انتظارتان خواهد بود؛ بنابراين بعد از اطمينان از درست بودن تصميم تان، با پشتکار براي رسيدن به موفقيت دوباره و دوباره تلاش کنيد. در ضمن بعد از شکست در انجام کاري، بدون پي بردن به اشتباهات تان دوباره تلاش نکنيد؛ چراکه ممکن است شکست هاي بدتري در انتظارتان باشد.

 
عليرضا عبدي، کارشناس ارشد روان شناسي-
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

sani
Iran, Islamic Republic of
very good
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
در نهان به آنان دل می بندیم ؛ که دوستمان ندارند و در آشکار از آنان که دوستمان دارند غافلیم شاید این است دلیل تنهایی ما... دکتر علی شریعتی