چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۱ / ۱۱:۲۹
کد مطلب: 11787
۱

برنده نوبل شيمي2003 استاد افتخاري دانشگاه علوم پزشكي تهران شد +عكس

پروفسور آگره، برنده جايزه نوبل شيمي 2003 در ادامه بازديدهاي خود از دانشگاه‌هاي كشور با حضور در دانشگاه علوم پزشكي تهران عنوان استاد افتخاري اين دانشگاه را دريافت كرد.

به گزارش ايسنا، پروفسور پيتر آگره (Peter Agre)با اشاره به سفر 42 سال پيش خود به ايران اظهار كرد: در اين سالها ايران گام‌هاي بسيار بزرگي را در عرصه پيشرفت پزشكي برداشته و ادامه و گسترش همكاري علمي ايرانيان و آمريكايي‌ها باعث خوشحالي و خرسندي ماست.

وي افزود: طي چند روزي كه در ايران حضور داشتم و از دانشگاه‌هاي مختلف بازديد كردم شاهد استقبال پرشور ايرانيان بودم كه اين حس را به من مي‌داد كه عضوي از خانواده آنان هستم.

برنده جايزه نوبل شيمي سال 2003 گفت: آنچه كه اهميت دارد كشفي است كه بتواند در دنياي انسان‌ها تغيير ايجاد كند نه جايزه نوبلي كه دريافت مي‌كنيم و چنين موفقيتهايي تنها در دنياي علم و فناوري حاصل مي‌شود.

آگره در ادامه خاطرنشان كرد: در آينده مجددا به ايران بازخواهم گشت و خانواده و دوستانم را نيز با خودم همراه مي‌كنم گر چه مادر من پير است و قادر به سفر كردن نيست اما هميشه به من متذكر مي‌شود كه هر جايي كه سفر مي‌كني، سعي كن مفيد باشي. همچنين از ايرانيان كه در طول سفر هيچ چيز جز عاطفه و احساس خوب از آنها نديدم تشكر و قدرداني مي‌كنم.

وي در خصوص نوع نگاه خود به دنيا تصريح كرد: گمان نمي‌كنم كه چون برنده جايزه نوبل شده‌ام داراي جهان بيني متفاوتي شده باشم، بسياري از سوالات از من مي‌شود كه بعضا براي آنها پاسخي ندارم، بعضي مسائل تنها يك پيش‌بيني به حساب مي‌آيد مانند نتيجه فوتبال ايران و قطر كه اگر كسي نتيجه اين بازي را از من بپرسد، قطعا خواهم گفت كه ايران برنده اين بازي است. اعطای استادی افتخاری دانشگاه علوم پزشكي تهران به پیتر آگرا برنده نوبل شیمی سال ۲۰۰۳

استاد دانشگاه جان هاپكينز در ادامه در خصوص وضعيت تحقيقات پزشكي در ايران، عنوان كرد: مسلما ايران در اين عرصه به پيشرفت‌هاي خوبي دست پيدا كرده است و گر چه مي‌دانم ايرانيان دوران سختي را با وجود تحريم‌هاي متعدد سپري كرده‌اند اما بدانيد كه اين مسائل موقتي است اما آنچه كه شما بايد ارزش آن را بدانيد و به عنوان يكي از اولويت‌هاي ملي تلقي كنيد، توجه كردن به نيروها و پژوهشگران جوان است تا بتوانند تغييري را در كشورتان ايجاد كنند.

وي در ادامه اظهار كرد: در كنار ماهيت و جايگاه علم و فناوري و پيشرفت‌هاي اين عرصه چيزي كه اهميت دارد نيازهاي انسان‌ها و انسانيت است. وقتي فقر در دنيا وجود دارد و مشاهده مي‌كنيم كه انسان‌هاي ديگر با مشكلات بسياري زندگي مي‌كنند نمي‌توانيم خودمان را موفق بشماريم و به نظر من مبارزه با فقر از گرفتن جايزه نوبل هم باارزش‌تر است و هيچ كس همانند من در 90 سالگي چه جايزه نوبل را از آن خود كرده باشد يا نه، آرزويش اين نيست كه اي كاش مقالات بيشتري چاپ مي‌كردم بلكه آرزويش همانند من اين است كه بايد بيشتر به انسانيت خدمت مي‌كردم.

آگره در خصوص تحريم‌هايي كه عليه دانشمندان ايراني اعمال مي‌شود، خاطرنشان كرد:‌دانش يك مقوله تعاملي و بين‌المللي است كه مرزي نمي‌شناسد و من از آنجا كه سياستمدار نيستم،‌نمي‌توانم به سوالهاي سياسي پاسخ دهم اما مي‌دانم مهمترين مساله‌اي كه وجود دارد تقويت انسانيت و پيوندهاي انساني است.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
اعتماد به نفس ضرورتاً تضمین کننده موفقیت نیست ولی عدم اعتماد به نفس مطمئناً باعث شکست می‌شود./ آلبرت بندورا