چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۰ / ۱۰:۳۳
کد مطلب: 9328
۰

والدين در صورت مشاهده تيك هاي عصبي، كودك را تنبيه نكنند

دبير انجمن مغز واعصاب كودكان، استرس، فشارهاي عصبي و خستگي را در تشديد تيك‌هاي عصبي موثر دانست و اظهار كرد: والدين در صورت مشاهده تيك‌هاي عصبي در كودكان، آن‌ها را تنبيه نكنند و هرچه سريعتر براي درمان وي اقدام كنند.

دكتر سيد حسين حسن‌پور در گفت‌ وگو با ايسنا، با بيان اين‌ كه تيك ‌عصبي به عنوان يك بيماري حركتي در كودكان لقب گرفته است، اظهار كرد: تظاهرات اين بيماري به صورت حركات غيرارادي در قسمت‌هاي مختلف بدن بروز مي‌يابد و با حركاتي چون تشنج شباهت دارد.

وي درباره تفاوت تيك‌هاي حركتي با تشنج گفت: تيك‌هاي حركتي اغلب شب‌ها از بين مي‌روند در حالي كه ممكن است تشنج در حين خواب كودك نيز رخ دهد.

اين فوق تخصص مغز و اعصاب با بيان اين كه تيك‌هاي عصبي به طور ناخودآگاه و غيرارادي رخ مي‌دهند، عنوان كرد: البته در فرم‌هاي خفيف، فرد مي‌تواند تيك‌هاي عصبي را تا حدودي كنترل كند.

وي افزود: تيك‌هاي عصبي نظير به زبان آوردن الفاظ ركيك و يا اصوات ناهنجار، هم براي خود فرد و هم براي اطرافيانش ناراحت كننده است و ممكن است مورد تمسخر همكلاسي‌هايش قرار بگيرد.

حسن‌پور درباره علت بروز تيك‌هاي عصبي بيان كرد: منشاء و علت اصلي بروز تيك‌هاي عصبي هنوز ناشناخته است. اما مي توان گفت اختلالاتي كه در قسمت‌هاي غير كورتكسي مغز ايجاد مي‌شوند، از جمله علل بروز تيك‌هاي عصبي‌اند.

دبير انجمن مغز واعصاب كودكان استرس، فشارهاي عصبي و خستگي را در تشديد تيك‌هاي عصبي موثر عنوان و گفت: اين افراد اغلب با آرامش و استراحت بهبود مي‌يابند.

وي ضمن بيان اين ‌كه تيك‌هاي عصبي لزوما در كودكان مشاهده نشده و در بزرگسالان هم تظاهر مي‌يابند، گفت: درمان تيك‌هاي عصبي در مرحله اول و پس از بررسي نقص‌هاي احتمالي با داروهاي ويژه‌اي صورت مي‌پذيرد. اكثر مبتلايان به كمك دارو درماني و رفتار درماني بهبود مي‌يابند.

اين فوق تخصص مغز و اعصاب با اشاره به اين كه اگر اختلالات سايكولوژيك با تيك‌هاي عصبي همراه شوند، درمان اختلالات سايكولوژيك در كنار درمان دارويي تيك‌هاي عصبي ضروري است.

حسن پور ادامه داد: شيوع تيك‌هاي عصبي در ميان كودكان ايراني چندان بالا نيست.

وي در پايان توصيه كرد: والدين در صورت مشاهده تيك‌هاي عصبي در كودكان، آن‌ها را تنبيه نكنند و هرچه سريعتربراي درمان وي اقدام كنند.

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
ميزان هوش، با توانايى تغيير كردن، اندازه گيرى ميشود. آلبرت انشتين