پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۲۸ فروردين ۱۳۹۵ / ۱۵:۳۶
کد مطلب: 36590
۰
۲

موبایل یک اتاق شیشه ای است

موبایل یک اتاق شیشه ای است
به گزارش میگنا برنامه "گفت‌وگوی اجتماعی" با موضوع آسیب شناسی خانواده موبایل محور در راديو گفتگو با حضور غلامحسین اسلامی فرد مدرس ارتباطات، دکتر احمد یحیایی ایله ای دکترای ارتباطات و مدرس و محقق ارتباطات و دکتر جلیلی کارشناس حوزه ارتباطات روانه آنتن شد.

دکتر احمد یحیایی ایله ای با بیان اینکه آسیب های مربوط به موبایل و رسانه های ارتباطی در کشورهای در حال توسعه بیشتر از کشورهای توسعه یافته است، اظهار داشت: اساساً تکنولوژی ها با خودشان فرهنگ خاص خودشان را می آوردند، بنابراین بهتر است که فرهنگ آنها را بشناسیم و به درستی از آنها استفاده کنیم.

در ادامه غلامحسین اسلامی فرد تلفن همراه را یکی از مظاهر ارتباط نوین عنوان کرد و بیان داشت: استفاده از این پدیده آداب و شرایطی دارد که باید از آن اطلاع داشته باشیم تا جایی که ممکن است آثار منفی آن را کاهش دهیم.

یحیایی ایله ای همه فناوری های بشر را مفید دانست و عنوان داشت: فناوری رباطی در این قرن موثرترین تکنولوژی در زندگی بشر است. موضوعی که مطرح می شود این است که تکنولوژی ارتباطی آیا توسعه بخش است یا سلطه بخش است؟ در واقع داریم درباره مزایا و معایب تکنولوژی ارتباطی صحبت می کنیم. آیا رسانه های ارتباطی به توسعه فرهنگی، اجتماعی و سیاسی کمک می کند یا مانع آن است و البته باید در زندگی خانوادگی مان به آن حساسیت بیشتری داشته باشیم.

در ادامه اسلامی فرد با اشاره به حضور شرکت های مختلف در حوزه تولید موبایل، بیان داشت: آنها برای اینکه جاذبه ایجاد کنند، هر روز و ساعت و لحظه از تیم ها و مهندسان خودشان برای ایجاد یک فناوری و گزینه بیشتر استفاده می کنند تا فروش بیشتری داشته باشند.

وی افزود: در واقع آنها به دنبال این هستند که امکانات جدیدی را برای ابزارشان ایجاد کنند. موبایل نسل اول وقتی وارد بازار شد حتی نمی شد با آن عکس گرفت و تنها یک تلفن بود اما بعد در ادامه امکانات جدیدی اضافه شد که در نهایت به تلفن های هوشمند رسید و خیلی ها برای اینکه از این عرصه عقب نمانند، باید تلفن هوشمند داشته باشند. اما به دنبال ایجاد امکانات جدید، حتما آسیب های بیشتری نیز خواهیم داشت.

این مدرس دانشگاه به امکان ارسال فایل و فیلم به شبکه های اجتماعی اشاره کرد و ادامه داد: باید این نکته را به یاد داشته باشیم که این یک ابزار دو سویه است یعنی فقط ما به آن دسترسی نداریم بلکه سازنده آن نرم افزار با ورود ما اجازه دارد، او هم از ما به عنوان یک مهره استفاده کند.

وی استفاده از تلفن همراه را استفاده از یک اتاق شیشه ای دانست و اظهار داشت: اگر عکس و مطلبی داریم که نمی خواهیم کسی از آن اطلاع یابد، نباید در اتاق شیشه ای بگذاریم و به همین دلیل توصیه می شود، اگر قرار است در این شبکه ها حضور داشته باشیم، بهتر از دو موبایل استفاده کنیم؛ یک موبایل برای ارتباط و یک موبایل برای دسترسی به آن شبکه ها.

وی با توصیه به صاحبان موبایل ها گفت: اگر از نرم افزاری در این موبایل استفاده می کنیم حتما بدانیم پشت صحنه تولید این چه کسانی هستند و استفاده ما از این شبکه ها با علم به آگاهی و دانستن از این شبکه باشد.

در ادامه یحیایی ایله ای با بیان اینکه آسیب شناسی به معنای این نیست که نکات منفی را فقط ببینیم، اظهار داشت: موبایل از یک رسانه خصوصی به یک رسانه اجتماعی تبدیل شده است و در واقع تحولی در سیستم موبایل به عنوان یک فناوری ایجاد شده است؛ ما موبایل را از حد یک تلفن خارج کرده ایم و یک رسانه شخصی به یک رسانه اجتماعی تبدیل شده است.

دکترای ارتباطات و مدرس و محقق ارتباطات در بیان آسیب های موبایل ابراز داشت: نخستین آسیب موبایل، آسیب روحی است که به خود شخص وارد می کند. آسیب بعدی، آسیب اجتماعی است که وارد می کند یعنی با موبایلم می توانم به جامعه و اقشار اجتماع صدمه بزنم. همچنین ممکن است به حریم شخصی و خصوصی ام لطمه وارد شود که به خودم آسیب زده ام. بنابراین آسیب های موبایل به دو دسته آسیب های شخصی و اجتماعی تبدیل می شود.

وی درباره کارکردهای موبایل نیز گفت: با موبایل می توانیم ارتباط برقرار کنیم، تبلیغات کنیم و همچنین اطلاع رسانی نیز انجام دهیم. در ادامه دکتر جلیلی با تصریح بر اینکه نباید موبایل را بزرگتر و کوچکتر از آن چیزی که است، دید، اظهار داشت: متاسفانه یک نوع فوبیا نسبت به هر نوع رسانه ای در بین مردم وجود دارد و مردم از تکنولوژی های جدید و رسانه های جدید که می آید، ترس دارند زیرا کلا پیش از اینکه کارکردهای آنها مطرح شود، آسیب های آنها مطرح می شود.

وی موضوع موبایل و خانواده ایرانی را نیز از این قاعده مستثنی ندانست و عنوان داشت: قبل از اینکه بخواهیم درباره موبایل و آسیب های آن صحبت کنیم، باید درباره آسیب های خانواده ایرانی سخن بگوییم و از آنجا وارد این مبحث شویم که حالا ورود موبایل چه تاثیری گذاشته است. اگر موبایل وارد نمی شد، آیا شکل روابط خانواده های ایرانی به همان شکل گذشته بود یعنی خانواده ها، خانواده های متمرکز یا هسته ای بودند؟

کارشناس حوزه ارتباطات به رسانه رادیو و تلویزیون اشاره کرد و بیان داشت: این رسانه سال ها محور بوده است و دایره گستردگی آن بسیار بزرگ بوده است، ولی حالا با نوع جدیدی از رسانه ها روبرو هستیم که توان باور نفوذ این رسانه ها را نداریم زیرا آنها را کوچک می دیدیم ولی حالا که آنها را بزرگ می بینیم، احساس می کنیم بیشتر از آن چیزی که باید باشند، ظاهر شده اند در حالی که حقیقت این است که خانواده های ایرانی، از چارچوب های محکمی برخوردار است.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

عسلو
Iran, Islamic Republic of
روانپزشک و روانشناس بالینی و مددکار اجتماعی باید در مرکز شهرستانها مستقر شوند تا در همه شرایط اماده خدمت باشند باید سازمانی جهت مبارزه با بیماری های روحی و روانی تشکیل شود /
عسلویه به مرکز روانپزشکی نیاز دارد کارمندان و کارگران پارس جنوبی در عسلویه که به علت گرما و دوری از خانواده و زندگی در کمپ و تبعیض حقوقی و کار در صنعت به افسردگی مبتلا شده اند
استرس و افسردگی پایه گذار خیلی بیماری است
Iran, Islamic Republic of
با سلام ممنون از مطالب مفیدتون
اگه ممکنه فونت نوشته ها را بزرگتر کنید تا خوندنشون راحت تره بشه.
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
سلامتي هميشه با دارو بدست نمياد بيشتر اوقات از آرامش خيال آرامش قلب و روح مياد سلامتي با خنده و عشق مياد