جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۲ / ۱۴:۲۰
کد مطلب: 18770
۱
گروه آزمايشي رياضي و فني

آشنايي با رشته: فيزيك دريا

مقدمه
علم اقیانوس شناسی به شاخه های مختلفی نظیر فیزیک دریا ، شیمی دریا ، زمین شناسی دریا ، زیست شناسی دریا و الودگی دریا تقسیم بندی می گردد. فیزیک دریا شاخه ای از اقیانوس شناسی است که یه شناخت پدیده ها و رویدادهای درون دریا و محیط اطراف آن می پردازد . با توجه به وسعت حدود 300 کیلومتری مرزهای دریایی ایران و اهمیت فعالیتهای اقتصادی ، صنعتی و امور دفاعی ، اهمیت توجه بیشتر به علم اقیانوس شناسی و به خصوص رشته فیزیک دریا در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا به بیش از پیش احساس می گردد.

هدف 
بر اساس برنامه ریزی در مقطع کارشناسی ارشد فیزیک دریا دانش آموختگان این رشته قادر خواهند بود مهارت های علمی و عملی لازم را به گونه ای کسب نمایند که علاوه بر آمادگی برای تحصیلات در مقطع دکترا برای حل مسائل مطرح در فیزیک دریا به پژوهش و مطالعه بپردازند. نتایج این پزوهش ها می تواند کاربردهای مهمی نظیر پیش بینی امواح دریا و جذر و مد ، پیش بینی جریانهای دریایی و گردش ترموهالاین ، پیش بینی جریانهای ساحلی برای استفاده در طراحی موج شکن ها و سکوهای دریایی ، توسعه فناوری های کلیدی در زمینه سونار، توسعه فناوریهای کلیدی در زمینه پایگاهای ثابت و متحرک زیر سطحی ، گرفتن انرژی از دریا و موارد بی شمار دیگری داشته باشد.

ضرورت
  امروزه ، با توجه به کاهش روز افزون ذخایر مناطق خشکی نیاز بشر به محیطهای دریایی روز به روز در حال افزایش است . کشور ایران با توجه به مرزهای گسترده ابی در شمال و جنوب دارد و لزوم بهره برداری از منابعی که در محیطهای آبی وجود دارد،نیازمند به بهره گیری از علم نوین فیزیک دریا می باشد.

توانایی دانش آموختگان
فارغ التحصیلان دوره کارشناسی ارشد فیزیک دریا می توانند در مراکز پژوهشی و یا ارگانهای مختلف نظیر مرکز ملی اقیانوس شناسی ، اداره کشتیرانی ، اداره سواحل و بنادر ، سازمان محیط زیست ، سازمان شیلات ، وزارت راه و ترابری ،وزارت جهاد کشاورزی ،وزارت دفاع ، سازمان هواشناسی و شرکتهای خدمات مهندسین مشاور فعالیت کنند.
از دیگر توانمندی های این دانش اموختگان می توان به تدریس دروس فیزیک دریا در مقطع کارشناسی ، همکاری در انجام پروژه های مربوط به فیزیک دریا و انتشار مقاله و کتاب در این زمینه می باشد. همچنین این افراد می توانند در زمینه هایی اعم از مدل سازی فیزیکی و عددی یرای پیش بینی پدیده های دریایی ، تفسیر مشاهدات میدانی و تصاویر ماهواره ای محیط های دریایی و بررسی الودگی های موجود در محیطهای دریایی فعالیت نمایند. دانشجویانی که در این رشته ثبت نام می کنند معمولا دانشجویان کارشناسی رشته های علوم پایه : فیزیک ، ریاضی وهواشناسی و در علوم مهندسی : همران ، مکانیک و کامپیوتر می باشند . دروس طرح شده در ازمون کارشناسی ارشد عبارتند از :
ا- فیزیک پایه با ضریب 3
2- ریاضی و معادلات دیفرانسیل با ضریب 2
3- مکانیک سیالات با ضریب 1 زبان با ضریب 1 این رشته هم اکنون در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاههای تربیت مدرس ( نور) دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی ، دانشگاه شهید چمران اهواز ، دانشگاه آزاد اسلامی در واحدهای علوم و تحقیقات تهران و تهران شمال تدریس می گردد.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
هر وقت احساس حسادت کردیم ، یادمان باشد ، خاموش کردن شمع دیگری ، باعث نمیشود ، شمع ما درخشان تر نور افشانی کند