پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 18 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۲ / ۰۸:۵۵
کد مطلب: 21901
۱

خطراتي که سلامت هواداران تيم هاي ورزشي را تهديد مي کند

خطراتي که سلامت هواداران تيم هاي ورزشي را تهديد مي کند
معمولاً هواداران تيم هاي مختلف ورزشي، تعصب خاصي به تيم مورد علاقه شان دارند و نتايج مسابقات را با حساسيت زيادي دنبال مي کنند که اين امر هيجان تماشاي مسابقات ورزشي را افزايش مي دهد. اما گاهي اين طرفداري جنبه افراطي پيدا مي کند تا حدي که سلامت تماشاچي را به خطر مي اندازد. محققان توصيه مي کنند هنگام تماشاي مسابقات نفس عميق بکشيد و احساسات و هيجانات خود را کنترل کنيد.

به نقل از سايت نيوزويک، خطراتي که سلامت تماشاچيان مسابقات ورزشي را تهديد مي کند به اين قرار است:
حمله قلبي: به دليل ارتباطي که بين حالت عاطفي و سلامت قلب وجود دارد خطر مرگ ناشي از حمله و سکته هاي قلبي هنگام تماشاي مسابقات ورزشي ممکن است افزايش پيدا کند.در سال ۲۰۰۹ پس از برگزاري مسابقه اي در آمريکا تحقيقاتي انجام و مشخص شد تا ۸ روز پس از برپايي مسابقه در منطقه تيم برنده آمار ابتلا به حمله قلبي کاهش يافته است؛ در حالي که در منطقه تيم بازنده آمار مرگ ناشي از حمله طي اين مدت ۲۰درصد افزايش پيدا کرد. به گفته متخصصان براي کاهش خطرات قلبي پس از بازي لازم نيست هواداران از تماشاي مسابقات دست بردارند بلکه بايد هيجانات خود را کنترل کنند.

تصادفات خودرو؛ محققان آمريکايي دريافتند که پس از برد تيم مورد علاقه، ميزان تصادفات افزايش مي يابد. هرچه بازي پرچالش تر باشد، مرگ ناشي از تصادفات با خودرو نيز بيشتر اتفاق مي افتد.يکي از علت هاي وقوع اين تصادفات مي تواند افزايش تستوسترون باشد.

 نااميدي: پس از باخت تيم مورد علاقه، افسردگي در ميان طرفداران آن بيشتر مي شود. باخت يکي از تلخ ترين تجربيات هواداران تيم هاي ورزشي به ويژه در بين جوانان است.اگر اين افسردگي موقتي باشد، جايي براي نگراني نيست اما اگر طولاني مدت باشد، نياز به معالجه دارد.

افزايش هورمون هاي استرس زا: در جام جهاني سال ۲۰۱۰، در اسپانيا محققان، هورمون بزاق دهان ۵۸ هوادار فوتبال را آزمايش کردند. اگرچه اسپانيا برنده شده بود اما تمامي داوطلبان اين آزمايش داراي ميزان بالاي کورتيزول بودند؛ هورموني که مربوط به استرس است. علت بالا بودن ميزان کورتيزول در اين افراد، اين بود که قادر به کنترل عصبانيت خود نبودند. اگرچه افزايش کورتيزول و هورمون هاي ديگر استرس مي تواند عملکرد بدن را با اختلال روبه رو کند اما افزايش تستوسترون پس از برد باعث افزايش انرژي مي شود که چندان هم بد نيست.

 پرخوري: باخت تيم مورد علاقه مي تواند منجربه رفتارهاي ناسالم شود و فرد به خوردن هله هوله رو بياورد. نتايج تحقيقات نشان مي دهد، مصرف چربي هاي اشباع شده پس از باخت تيم مورد علاقه، ۱۶ درصد افزايش پيدا مي کند. پس از برد، مصرف چربي ۹درصد و مصرف کلي کالري نيز ۵ درصد کاهش مي يابد.
نتايج بررسي ها نشان مي دهد، هنگامي که اتفاق خوبي در زندگي مي افتد، فرد بيشتر آينده نگر مي شود و انگيزه اش براي دنبال کردن کارهاي مثبت در زندگي مانند اتخاذ رژيم غذايي سالم، ورزش و... بيشتر مي شود.
باخت تيم مورد علاقه و در پي آن احساس نامطلوبي که به فرد دست مي دهد، بروز رفتارهايي مانند پرخوري را افزايش مي دهد. بنابراين لازم است که هواداران به اين موضوع اهميت بدهند تا بتوانند سلامتي شان را حفظ کنند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
هرگز با آدم نادان مجادله نكنيد، تماشاگران ممكن است نتوانند بين شما را تشخيص دهند