جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۲۰ شهريور ۱۳۹۳ / ۱۲:۰۴
کد مطلب: 26861
۰
۲

شکست در کنکور پايان راه نيست

نويسنده: منيژه مسگري
شکست در کنکور پايان راه نيست
 

هرچند امروزه همه داوطلبان کنکور، شانس قبولي در کنکور را دارند اما همچنان عواقب منفي روحي- رواني به دليل قبول نشدن تعدادي از داوطلبان در رشته و شهر مورد نظرشان گريبانگير کنکوري ها مي شود. استرس هاي ناشي از کنکور در برخي از خانواده ها از سال اول دبيرستان شروع شده و همين تب کنکور، ارتباطات اجتماعي و روابط بين والدين و فرزندان را تحت تاثير قرار داده و در صورت نرسيدن فرزند به نتيجه مطلوب در کنکور، ميزان تنش و استرس در محيط خانواده ها زياد مي شود. بنابراين لازم است والديني که فرزند کنکوري داشته اند و فرزندشان نتيجه لازم را کسب نکرده به نکاتي که در ادامه مطلب خواهد آمد، توجه داشته باشند:

5 نکته که بايد والدين بخوانند

بعضي از جوانان فکر مي کنند به اين دليل که در کنکور به نتيجه دلخواه نرسيده اند، پدر و مادرشان آن ها را مانند قبل دوست نخواهند داشت بنابراين والديني که فرزندشان نتيجه مورد نظرشان را در کنکور کسب نکرده است بايد با رفتار و گفتارشان اين اطمينان را به فرزندشان بدهند که آنان را چون گذشته دوست دارند.

والدين بايد به فرزندان خود بياموزند که شکست را بپذيرند و با آن کنار بيايند. اگرچه شکست موجب ناراحتي و ناکامي مي شود اما مي توان از آن به عنوان پلي براي موفقيت استفاده کرد.

از فرزندان خود انتظار نداشته باشيد که فقط براي تحقق آرزوهاي شما، تلاش کنند. اگر شما نتوانسته ايد در فلان رشته و فلان دانشگاه تحصيل کنيد، نبايد از فرزندان تان انتظار داشته باشيد که از علايق واقعي  خود دور شوند.

علت ناکامي در کنکور را به بي کفايتي فرزندتان نسبت ندهيد.

علت هاي شکست را با فرزند خود بازبيني کنيد و ناراحتي هاي او را به حداقل برسانيد. راهکارهاي مختلف را با توجه به استعداد، توانايي و علايق فرزند جلوي پاي او بگذاريد.

5 نکته که بايد کنکوري ها بخوانند

هر يک از ما ممکن است زماني دچار افت روحي شويم شايد گاهي از اين که شرايط بر وفق مراد ما نيست، نااميد و سرخورده شويم. اين شرايط معمولا بسيار دشوار يا حتي غير قابل تغيير به نظر مي رسد. افراد در چنين مواقعي نسبت به آينده خود، افکاري منفي دارند. اگر شما نيز اين روزها در حال تجربه چنين احساساتي هستيد با راهکارهاي زير مي توانيد به خود کمک کنيد:

به خداوند توکل کنيد و بدانيد که سرنوشت همه را، او رقم مي زند و بر خير و شر ما از ما آگاه تر است. پس با ياد او، خود را آرام و اميدوار کنيد.

هر رقابتي که برنده دارد، طبعا بازنده هايي نيز به همراه خواهد داشت. زندگي فقط برنده شدن نيست پس سعي کنيد از شکست ها و تجارب خود برداشت درستي داشته باشيد و براي جبران آن برنامه ريزي کنيد.

هر پايان سر آغاز شروعي ديگر است. امروز يک شروع تازه است پس دست از فکر کردن به اين که چه خواهد شد، برداريد .

آرزوهاي دور از دسترس و برنامه هاي غير قابل اجرا نداشته باشيد. سعي کنيد واقعيت را ببينيد تا به هدف هايتان دست پيدا کنيد و از مقايسه خود با ديگران بپرهيزيد و به هيچ وجه خودتان را سرزنش نکنيد.

آغوش تان را به سوي والدين و افرادي که به آن ها اعتماد داريد، باز کنيد و بدانيد شما تنها نيستيد. اگر چه نبايد توقع داشته باشيد که اين فرد مشکلات شما را حل کند اما مي توانيد اجازه دهيد در کنار شما باشد و صادقانه در خصوص احساس هاي تان با او صحبت کنيد.

 
مرجع : روزنامه خراسان
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

عظیمه
Iran, Islamic Republic of
سلام من میخوام دانشگاه فرهنگیان قبول شم اما نمی دونم باید چه کار کنم ؟معدل کتبی ام چهارده و نود و هفت آیا قبول میشم با تلاش زیاد
Spain
سلام.چرا که نه
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
چرا همیشه بدنبال این هستیم که بدانیم چرا گل خار دارد؟ بیایید گاهی بدنبال آن باشیم که بدانیم چرا خار گل دارد؟