جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۲ مرداد ۱۳۹۴ / ۲۰:۲۰
کد مطلب: 32215
۰
۱
صدای منفی انسان را می‌ترساند

صدای مثبت، مطمئن و ناراحت چگونه بر ما اثر می‌گذارد

صدای مثبت، مطمئن و ناراحت چگونه بر ما اثر می‌گذارد
روانشناس تغییر و تحول با بیان اینکه برخی افکار حقیقی و برخی غیر حقیقی است، گفت: همه افراد در درون خود صداهای مثبت، مطمئن و ناراحت را تجربه می‌کنند، صدای مثبت در طی خوشحالی ایجاد می‌شود، با صدای مطمئن می‌توان دست به کارهای تازه زد و صدای ناراحت فرد را می‌ترساند و حال او را بدتر می‌کند.

دلبر نیروشک در گفت‌وگو با فارس، درباره اهمیت پرداختن به افکار و صدای درون اظهارداشت: گاهی افکار به ما درباره خودمان و دیگران چیزهایی می‌گوید مثلاً اینکه آیا ما افراد موفقی هستیم یا خیر یا اینکه دیگران نمی‌خواهند با ما رابطه دوستانه‌ای برقرار کنند. حتی ممکن است افکار به ما بگوید که فردا قرار است چه اتفاقی بیفتد.

وی افزود: برخی افکار ممکن است حقیقی باشند اما بقیه آنها مطمئناً حقیقی نیستند، آموختن اینکه افکار خود را درک کنیم و صدای درونمان را آموزش دهیم به ما احساس نیرومندی و اعتماد به نفس می‌دهد، همچنین موجب می‌شود مراحل دشوار زندگی را ماهرانه پشت سر بگذاریم.

این متخصص حوزه بهداشت روان گفت: به طور معمول صدای درون ما به شکلی آرام و زیبا پچ پچ می‌کند فقط زمانهایی که ناراحت باشیم افکارمان بیشتر هیجانی می‌شود و مسائل را از آنچه هست بدتر نشان می‌دهد.

وی با توضیح درباره 3 صدای مثبت، مطمئن و ناراحت تصریح کرد: زمانهایی که خوشحال،  برانگیخته یا خشنود هستیم پیام هایی را به خود می دهیم که به طور معمول مثبت هستند، هر زمان که احساس خوبی داریم و در موقعیت خوبی قرار گرفته‌ایم صدای درونمان حرف‌هایی را که دوست داریم درباره خودمان گفته شود یا تعریف‌هایی را که دیگران از ما کرده‌اند به یادمان می‌آورد، این افکار به ما اطمینان می‌دهد که ما می‌توانیم به کارهای تازه دست بزنیم همچنین کمک می کند تا حال خوبی داشته باشیم و با اعتماد بنفس کارهایمان را انجام دهیم و زمانی که به خاطر موضوع یا اتفاقی غمگین و ناامید هستیم ممکن است افکارمان کمی از کنترل خارج شود و شاید حتی حال ما را بدتر کند.

وی افزود: وقتی ناراحت هستیم ممکن است افکارمان منفی شود و ترس‌هایمان بیشتر از انچه هست خود را نشان دهد، اگر در امتحان جغرافیا نمره خوبی به دست نیاورده ایم به معنی این نیست که کودن هستیم شاید دلیل آن عدم استراحت کافی باشد و ما را دچار گیجی و حواس پرتی کرده باشد. بجای سرزنش خود باید راهی برای مطالعه کردن پیدا کنیم و با برنامه‌ریزی مناسب در امتحاناتمان موفق شویم.

این روانشناس تغییر و تحول خاطرنشان کرد: زمانی که نگران و خشمگین هستیم ممکن است صدای درونمان حقیقت را به ما نگوید این صدا می تواند به نام‌های دیگری ما را صدا بزند حتی ما را سرزنش کرده و به ما دروغ بگوید، پیش از اینکه عجولانه نتیجه گیری کنیم به یاد بیاوریم که صدای منفی ما ممکن است سراغ ترس‌هایمان برود و حالمان را از اینکه هست بدتر کند.

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

salah
Iran, Islamic Republic of
كاملا درسته من خيلي دچار اين حس شدم وقتي خوشحالم هميشه يه چيزي از درونم ميگه اي ول تو چقد باحالي و همش حرفاي مطمعن و اميد دهنده مياد سراغم هر وموقع م داغونم يا عصباني كه دچار خود تخريبي ميشم شديد همش حرفاي ناميد كننده مياد سراغم
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
آنكه مدام از كمبودها و ناراستي هاي زندگي خويش سخن مي گويد دوست خوبي براي تو نخواهد بود .