جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۲۵ مرداد ۱۳۹۲ / ۲۳:۳۱
کد مطلب: 18969
۳
۱
صدور مجوز مراکز مشاوره از سوی بهزیستی و وزارت ورزش و جوانان لغو شد

یکه‌تازی سازمان نظام روانشناسی در صدور مجوز مراکز مشاوره

یکه‌تازی سازمان نظام روانشناسی در صدور مجوز مراکز مشاوره
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور صبح امروز از لغو مسئولیت صدور مجوز مراکز مشاوره توسط وزارت ورزش و جوانان و سازمان بهزیستی خبر داد و این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که فقط یک هفته تا مراسم تحلیف و صدور مجوز اولین گروه از مراکز مشاوره باقی مانده و مجوز 40 مرکز مشاوره آماده ارائه بود.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در در این خصوص می‌گوید: از ابتدای سال 82 وظیفه صدور مجوز و نظارت بر مراکز مشاوره همانند سایر نقاط دنیا برعهده سازمان نظام روانشناسی بوده است؛ اما دولت یک برداشت غلطی از ماده 43 قانون برنامه توسعه داشته است و بخشی از این مسئولیت را به عهده سازمان بهزیستی و وزارت ورزش و جوانان داد که در هفته گذشته هیئت تطبیق مصوبات مجلس شورای اسلامی این مصوبه دولت را لغو کرده است.
وی اظهار می‌دارد: از این پس پروانه اشتغال فردی و گروهی کسانی که حداقل مدرک کارشناسی ارشد روانشناسی و مشاوره دارند از سوی سازمان روانشناسی و مشاوره صادر خواهد شد و بر همین اساس نظارت بر این مراکز نیز برعهده این سازمان خواهد بود؛ چراکه تمام متخصصین و مشاوران در این سازمان مشغول هستند و از لحاظ سیاست‌گذاری نیز تمرکز امور در یک نهاد مناسب‌تر خواهد بود.

اللهیاری با اشاره به افرادی که در سامانه صدور مجوز مراکز مشاوره وزارت ورزش و جوانان ثبت‌نام کرده‌اند، ادامه می‌دهد: نیازی به ثبت‌نام مجدد این افراد نیست و مدارک آنها از وزارت ورزش و جوانان اخذ خواهد شد و مطابق قوانین و ضوابط سازمان نظام روانشناسی و مشاوره بررسی و مجوزها صادر خواهد شد.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در مورد زمان صدور مجوزها تأکید می‌کند: به محض آنکه مدارک از وزارت ورزش و جوانان دریافت شود و یا افراد درخواست مجوز دهند، کمیسیون‌های مربوط در سازمان نظام روانشناسی و مشاوره اقدام به بررسی و صدور پروانه خواهند کرد.

چه شد که وزارت ورزش و جوانان و سازمان بهزیستی احساس تکلیف کردند؟

وزارت ورزش و جوانان در اواخر سال گذشته و در راستای عملیاتی شدن ماده 43 برنامه پنجم توسعه به موضوع صدور مجوز به مراکز مشاوره ورود پیدا کرد. بر طبق ماده 43 کلیه مراکز دولتی اعم از وزارتخانه‌هایی که مرتبط با امور جوانان هستند مانند وزارت علوم، وزارت بهداشت، بنیاد شهید، کمیته امداد امام خمینی(ره)، دانشگاه‌های خصوصی و مؤسسات و شخصیت‌های حقوقی که شناسه ملی دارند و شخصیت‌های حقوقی خصوصی شامل شرکت‌ها، انجمن‌های مردم‌نهاد که از دستگاه متبوع خود کد ثبت دارند و در شرح وظایفشان موضوع ازدواج و خانواده است، طبق بند ۳ ماده ۴۳ هرکسی که می خواهد کار در حوزه مشاوره ازدواج و خانواده انجام دهد باید از وزارت ورزش و جوانان مجوز دریافت نماید و کلیه مراکز حقوقی بایستی مدیر فنی که حداقل کارشناسی ارشد در رشته مشاوره و روانشناسی و دارای پروانه از سازمان نظام مشاوره و روانشناسی باشد را معرفی نمایند.
همین امر موجب شد تا وزارت ورزش و جوانان کمیسیون ماده 43 را تشکیل داده و سامانه‌ای برای ثبت نام متقاضیان ایجاد نماید که 400 نفر نیز در این سامانه ثبت‌نام کردند و قرار شد پس از صدور مجوز، این وزارتخانه با همکاری پلیس فتا با مراکز غیرقانونی مشاوره برخورد کند.
مسعود امینی مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان اردیبهشت ماه امسال در این خصوص می‌گوید: ارائه مجوز به ۶۰۰ متقاضی راه‌اندازی مراکز مشاوره ازدواج و خانواده، از ابتدای مهرماه به صورت ویژه برای برخورد با مراکز غیرقانونی مشاوره ازدواج و خانواده صورت می‌گیرد؛ به طوری که اسامی مراکز مشاوره ازدواج و خانواده غیرمجاز به پلیس فتا اعلام شده و آنان می‌توانند در این زمینه ورود پیدا کنند.
ضمن آنکه چنانچه خود پلیس فتا نیز از وجود چنین مراکز غیرمجازی مطلع باشد، می‌تواند برای برخورد قانونی اقدام کند.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه از تمام ظرفیت‌ها برای شناسایی مراکز غیرقانونی مشاوره ازدواج و خانواده استفاده خواهیم کرد، خاطرنشان می‌کند: وزارت ورزش و جوانان از مهرماه به طور جدی مراکز مشاوره ازدواج و خانواده را شناسایی و رسانه‌ای خواهد کرد. بنابراین تکلیف ۹۰ درصد مراکز مشاوره ازدواج و خانواده در کشور مشخص شده و خانواده‌ها می‌توانند در این زمینه اطلاعات لازم را دریافت کنند؛ ضمن آنکه شهروندان نیز می‌توانند همگام با وزارت ورزش و جوانان و پلیس فتا چنانچه از فعالیت مراکز مشاوره ازدواج و خانواده‌ای که غیرمجاز هستند باخبر شوند، مراتب را به وزارتخانه و یا پلیس فتا اعلام کنند.

سازمان بهزیستی نیز که از مدت‌ها قبل مجوز مراکز مشاوره را صادر می‌کرد، اقدامات خوبی را در این زمینه انجام می‌دهد و گام‌های مثبتی در زمینه کاهش طلاق بر می‌دارد. با روند فعلی سرنوشت مراکز مشاوره‌ای که از این دو نهاد مجوز گرفته‌اند چه می‌شود؟
باید دید با روند فعلی سرنوشت مراکز مشاوره‌ای که از این دو نهاد مجوز گرفته‌اند چه می‌شود و آیا لغو صدور مجوز مرکز مشاوره از این دو نهاد به معنای عدم ورود وزارت ورزش و جوانان و بهزیستی به این مباحث است؟ محمد حاتمی معاون سازمان نظام روانشناسی در پاسخ به این سؤالات با انتقاد از نادیده گرفتن نقش سازمان نظام روانشناسی در تدوین آیین‌نامه دولت دهم اظهار می‌دارد: یکی از وظایف سازمان، صدور پروانه اشتغال برای فارغ التحصیلان ارشد مشاوره و روانشناسی بود، در سال گذشته نامه‌ای از سوی سازمان به محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس‌جمهور وقت نوشته و با بیان توضیحاتی، قرار شد که آیین‌نامه اصلاح و مجوزهای مراکز مشاوره با امضای سازمان نظام روانشناسی و وزارت جوانان یا سازمان بهزیستی صادر شود، اما این نظر سازمان را تأمین نکرد.
به گفته معاون سازمان نظام روانشناسی، در نهایت آیین‌نامه در هیئت تطبیق مجلس مورد بررسی قرار گرفت و اعضای هیئت اعلام کردند که آیین‌نامه با قانون تشکیل سازمان نظام مشاوره مغایرت دارد و این موضوع را به دولت ابلاغ کردند. وی تصریح می‌کند: البته این به معنای عدم همکاری سازمان با وزارت جوانان و سازمان بهزیستی نبوده و این دو نهاد می‌توانند مجوز مراکز مشاوره را با ساز و کارهای تعیین‌شده از سوی سازمان نظام مشاوره صادر کنند.

هیچ مشکلی برای برگزاری مراسم تحلیف وجود ندارد
حاتمی درباره اینکه تاکنون 400 متقاضی راه‌اندازی مراکز در سایت وزارت جوانان ثبت نام کرده‌اند و قرار است مراسم تحلیف و تحویل مجوزهای 40 نفر از آنها در هفته آینده برگزار شود، توضیح می‌دهد: هیچ مشکلی برای برگزاری این مراسم وجود ندارد و 40 متقاضی مجوزهای خود را در این مراسم دریافت می‌کنند. ضمن آنکه تا زمان ابلاغ آیین‌نامه دولت هیچ مشکلی برای ثبت‌نام متقاضیان وجود ندارد و در سایت وزارت جوانان انجام می‌شود. ما نیز توافقات کامل را با وزارت جوانان انجام داده‌ایم.

قرار نیست همکاری ما با سازمان بهزیستی و وزارت جوانان قطع شود
معاون سازمان نظام روانشناسی و مشاوره درباره اینکه پیش از اصلاح آیین‌نامه در مجلس آیا نماینده سازمان نظام مشاوره در جلسات تأیید صلاحیت و صدور مجوز در وزارت جوانان حضور داشتند، گفت: بله وزارت جوانان و سازمان بهزیستی به نقش نظارتی ما اذعان داشته و نماینده این سازمان در جلسات آنها حضور داشتند.
در حال حاضر پس از ابلاغ آیین‌نامه جدید دولت نیز قرار نیست همکاری ما با سازمان بهزیستی و وزارت جوانان قطع شود و قطعاً مجوز مراکز مشاوره با هماهنگی آنها صادر می‌شود. امید است با این روند خللی در فعالیت مراکز مشاوره وارد نشده و این مراکز بتوانند به صورت تخصصی تر به مشاوره در زمینه‌های مختلف بپردازند./مهرخانه
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

خدیچه عباسیان
با سلام . مهم نیست چه سازمانی مجوز می دهد مهم این است که سازمان نظام روانشناسی نظارت اجرایی داشته باشد زیرا به حدی آسیب وچود دارد که اگر در هر خیابان یک مرکز باشد باز هم نیاز به فرهنگ سازیست . با تشکر
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
خدايا،ميشه چند لحظه وقتتو بگيرم! اين دفعه چيزي ازت نمي خوام! فقط مي خوام  خيلي ساده بگم: ممنون براي همه چيز...