پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 18 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۵ مرداد ۱۳۹۵ / ۱۶:۳۱
کد مطلب: 37779
۰

سیگار و غذاهای چرب زمینه ساز ابتلا به سرطان لوزالمعده هستند

دکتر امیر صادقی در گفت و گو با ایرنا، سرطان پانکراس (لوزالمعده) را چهارمین علت مرگ و میر ناشی از ابتلای مردم جهان به انواع سرطان برشمرد و گفت: این بیماری روند درمانی دشواری دارد و طول عمر اغلب مبتلایان کمتر از دو سال است. وی توصیه کرد که افراد از مصرف سیگار و غذاهای آماده و چرب به شدت خودداری کنند تا احتمال ابتلا به این بیماری را کاهش دهند. دکتر صادقی بی تحرکی و چاقی را از دیگر عوامل ایجاد این بیماری اعلام کرد و گفت: سن، عوامل محیطی و ژنتیکی در ایجاد این سرطان نقش بسیار مهمی دارند. افرادی که در دوران کودکی مبتلا به التهاب مزمن پانکراس شده اند، ممکن است دچار سرطان لوزالمعده شوند. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ورزش، جلوگیری از افزایش وزن و مصرف غذای پرفیبر می تواند در پیشگیری از این بیماری نقش موثر داشته باشند و به همین دلیل به مردم توصیه می شود که به طور خاص ورزش را جدی بگیرند .
وی اظهار کرد: در صورتی که این بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شود، عمل جراجی می تواند بیمار را به درمان قطعی نزدیک کند . به گفته صادقی، تعداد بیماران در مراحل پیشرفته که بیشتر از پنج سال بعد از جراحی زنده می مانند، قابل توجه نیست و این وضعیت در همه دنیا وجود دارد. وی با اشاره به اینکه درمان های امروزی و داروهای شیمی درمانی تاثیر چندانی در کند کردن روند بیماری در مرحله پیشرفته ندارند، اظهار کرد: هرچند شیمی درمانی طول عمر بیمار را مقداری افزایش می دهد اما علاج قطعی برای این بیماری نیست. صادقی بیان کرد: سرطان لوزالمعده معمولا در بالای 40 سال اتفاق می افتد و در سنین کمتر از 45 سال به ندرت ابتلا به این بیماری را می توان مشاهده کرد و به همین دلیل به افراد بالای 50 سال توصیه می شود که احتمال ابتلا به این بیماری را جدی بگیرند.
وی با اشاره به اینکه علائم این بیماری گنگ و مبهم است، گفت: معمولا اولین علامت این بیماری در افراد مسنی که سابقه مصرف سیگار دارند، درد در ناحیه معده و کاهش وزن است. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: علائم دیگر این بیماری می تواند شامل زردی، تهوع، کاهش اشتها، خستگی، ضعف و بیحالی باشد. وی به برگرازی سمینار یک روزه کانسر پانکراس ( سرطان لوزالمعده ) در پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اشاره کرد و گفت: این سمینار با حضور استادان، هفتم مرداد ماه در سالن آمفی تئاتر پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی برگزار می شود. صادقی، بیان آخرین دستاوردهای علمی، ارائه تجربیات استادان برجسته را از مهترین اهداف این سمینار اعلام کرد.
لوزالمعده یا پانکراس Pancreas لوزالمعده غده ای پهن و دراز در قسمت فوقانی شکم و پشت معده، از سه قسمت سر، تنه و دم تشکیل شده است. قسمت سر آن در قوسی از اثنی عشر (دوازدهه) قرار دارد. تنه لوزالمعده در پشت معده است و دم آن تا نزدیک طحال امتداد دارد. وزن پانکراس حدود صد گرم است. لوزالمعده هم یک غده درون ریز (غده ای که ترشحات آن با نام هورمون وارد جریان خون می شوند) و هم یک غده برون ریز (غده ای که ترشحات آن به خارج از بدن هدایت می شود) است که آنزیم ها و مواد دیگری نیز ترشح می کند که مستقیماً وارد محیط روده شده و به هضم پروتئین، چربی و کربوهیدرات کمک می کنند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
هم اکنون که در حال نفس کشیدن هستید، کس دیگری دارد نفس های آخرش را می کشد. پس دست از گله و شکایت بردارید و بیاموزید چگونه با داشته هایتان زندگی کنید.