شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۱۰ آبان ۱۳۹۲ / ۲۱:۱۰
کد مطلب: 20227
۹
۳

سنجش دروغگويي و راستگويي با ۱۵ سوال

سنجش دروغگويي و راستگويي با ۱۵ سوال
بعضي ها اسمش را مي گذارند «خالي بندي» يا اضافه کردن مقدار کمي پياز داغ به اصل ماجرا، اما اگر با خودمان صادق باشيم بايد بپذيريم که دروغ، دروغ است، حالا چه درباره قيمت لباس مان يا صفرهاي فيش حقوقي مان دروغ بگوييم، چه در جلسه خواستگاري به دروغ چهره ديگري از خودمان به نمايش بگذاريم، يا به دروغ گنجشک رنگي را به جاي قناري بفروشيم! البته تأثير اين دروغ ها با يکديگر قابل مقايسه نيست، بعضي از دروغ ها که در عرف بيشتر به خالي بندي مشهورند فقط آبروي ما را جلوي دوستان و اقوام مي برند چون بالاخره روزي برملا مي شوند اما برخي از دروغ ها مي تواند زندگي چندين خانواده را نابود کند.
دروغ به عاملی روانی گفته میشود که فردی را وادار به بیان مطالبی خلاف واقعیت ها میکند. آدم دروغگو در اصل بیماری است که به دلیل مشکلات تربیتی، به ویژه در حریم خانواده خویش در آغاز رشد و سنین کودکی بدین حالت گرفتار شده است. انسانها ذاتا «دروغگو به دنیا نمی آیند، بلکه عوامل محیطی است که سرانجام، آدمیزاد را به موجودی صادق یا دروغگو تبدیل میکنند، اینکه افراد دروغگو به چند دسته تقسیم میشوند و چگونه میتوان به نشانگان دروغ در آن ها پی برد، بحث جالب وجذابی است. گاهی انسانها اتفاقی و از سر ناچاری دروغ میگویند و معمولا چنین دروغگویانی هنگام بیان مطالب غیرواقع، دستپاچه شده و نشانه های فیزیکی آشکاری را بروز میدهند.
مواقعی هست که آدمیزاد، بنا بر عادتهای نادرست دروغ میگوید و هر چند چنین افرادی از سر عادت و روزمرگی دروغ میگویند، با بررسی تناقض کلامی آنان، به راحتی میشود به دروغ شان پی برد. زمان هایی هست که برخی افراد، از روی تعمد و سوابق دروغ به گونهای ماهرانه و حرفهای دروغ میگویند. این افراد به دلیل تکرار دروغ، در اصل مهارت شبیه سازی حق و باطل یا به عبارتی ترکیب واقعیت های غیرمرتبط با باطل مدنظر خویش را پیدا میکنند. دروغگویان حرف های و باسابقه، نهایت تلاش خویش را میکنند تا باکمترین نشانه های فیزیکی، بیان غیرواقعی خویش را مطرح کنند؛ بنابراین، چنین دروغگویانی در نگاه اول، خونسرد به نظر آمده و با اعتماد به نفس خاصی، مطالب دروغ خویش را بیان میکنند. هرچند دروغگویان حرفهای و باسابقه، تلاش میکنند، هنگام طرح مطالب غیرواقعی خود را خونسرد نشان دهند، ولی با تداوم رفتارهای اجتماعی متفاوت از طرف آن ها و دقت در حرکات ماهیچه ای صورت آنها و خنده های تقلبیشان، به راحتی قابل تشخیص برای کارشناسان و افراد آگاه در حوزه رواشناسی خواهند بود.
در میان تیپ های گوناگون دروغگو، دروغگویان حرفهای، بیشترین لطمات را بر محیط اجتماعی وارد آورده و به دلیل خصلت تعمد در بیان ماهرانه مطالب غیر واقع، صدمات جبران ناپذیری بر اجتماع وارد میکنند. دروغگویان حرفهای، تصورشان این است که با تکرار ماهرانه مطالب غیر واقعی، امکانی برای خودنمایی و جلب توجه خواهند یافت، به گونهای که با خرید زمان از فرصتهای ممکن در راستای توجیه افکار عمومی بهره برداری کرده و در نتیجه به خواسته درونی خویش خواهند رسید. چون عاملی روانی یا اجتماعی مهمی، نگرش دروغگویان حرفهای را نادرست کرده است، پس قدرت بازدارندگی اخلاقی که در روانشناسی از آن به عنوان سوپر ایگو یا وجدان یاد میشود، در چنین افرادی ضعیف و بیمار پرورش مییابد؛ یعنی دروغگویان حرفهای در اصل باوری به حساب و کتاب فرادنیوی نداشته و همه تلاششان را معطوف به اهداف مادی میکنند.
دروغگویان حرفه ای به دلیل خلأهای روانی و اجتماعی مهمی که داشته اند، از هوش و تخصص خویش تنها و تنها در راستای عوام فریبی و در نتیجه جلب توجه دیگران بهره برداری میکنند و به دلیل همین انگیزه سیر ناشدنی، برای تظاهرسازیهای مشابه با حق مهارتهای بالایی به دست میآورند؛ بنابراین، اگر چنین دروغگویانی بر سرنوشت دیگران چیره شوند، مسیر رشد اخلاقی آنها را نیز به بیراهه هدایت میکنند.


البته در اين مطلب قصد نداريم به آثار دروغگويي اشاره کنيم بلکه فقط با طرح ۱۵ سوال مي خواهيم به شما کمک کنيم که ميزان راستگويي و صداقت خود را بسنجيد تا اگر اين رفتار پسنديده در شما کمرنگ است، انگيزه اي براي تقويت آن ايجاد شود.

شما جزو کدام گروه هستيد؟
مي دانيم که انسان ذاتاً دروغ گو به دنيا نمي آيد بلکه اين خود اوست که در مواجهه با عوامل محيطي انتخاب مي کند که راست بگويد يا خير! دروغگوها تيپ هاي گوناگوني دارند، عده اي وقتي دروغ مي گويند به شدت دستپاچه مي شوند و هر کسي با هر ضريب هوشي متوجه دروغ گفتن آن ها مي شود فقط کافيست چشم هايش ضعيف نباشد و کوررنگي نداشته باشد تا بتواند عرق روي پيشاني و سرخي گوش هاي آدم دروغگو را ببيند، اما در مقابل دروغگوهاي حرفه اي هم داريم. آدم هايي که آن چنان با مهارت، يک مسئله غيرواقعي را واقعي جلوه مي دهند که نه تنها دستگاه هاي دروغ سنج پيش آن ها لنگ مي اندازد بلکه خودشان هم دروغ خود را باور مي کنند! و صد البته در ميان ما افرادي هستند که به شدت درستکار، صادق و شريف هستند که حاضرند منافع خود را فداي راستگويي کنند.

حالا اگر دوست داريد بدانيد جزو کدام دسته از اين گروه‌ها هستيد لطفاً صادقانه به اين ۱۵ سوال پاسخ دهيد:
عبارت: بلي  خير  نمي دانم
۱) آيا گاه و بيگاه دروغ مصلحتي مي گوييد؟
۲) آيا تا به حال چيزي کش رفته ايد؟
۳) آيا تا به حال خودتان را به تمارض زده و مرخصي استعلاجي گرفته ايد؟
۴) آيا تا به حال براي بالا بردن فروش توليدات محل کارتان ، به دروغگويي متوسل شده ايد؟
۵) آيا طوري رفتار مي کنيد که ديگران شما را ثروتمندتر از آنچه هستيد، در نظر بگيرند؟
۶) اگر بدانيد که يکي از دوستان تان دروغ مي گويد، آيا از او حمايت مي کنيد؟
۷) آيا حاضريد دوست تان بابت کار خلافي که شما مرتکب شده ايد، اشتباهاً مورد تنبيه و مجازات قرار گيرد؟
۸) اگر در پارکينگ عمومي ، به طور کاملاً اتفاقي به خودرويي خسارت وارد کرديد، آيا بدون پرداخت خسارت محل را ترک مي کنيد؟
۹) اگر در خيابان يا اماکن عمومي ، کيفي پر از پول پيدا کنيد، آيا از تحويل آن به کلانتري يا ماموران پليس خودداري مي کنيد (کيف را براي خودتان برمي داريد؟)
۱۰) اگر کارمند بانک ، اشتباهاً پولي را به حساب شما واريز کند، آيا آن را نگه مي داريد و پس نمي دهيد؟
۱۱) آيا تاکنون از پرداخت هرگونه مالياتي در رفته ايد؟
۱۲) اگر در محل کارتان ، متوجه شويد که يکي از همکاران به نوعي اختلاس يا کم کاري مي کند، آيا از در جريان گذاشتن مافوق تان خودداري مي کنيد؟
۱۳) اگر مغازه داري ، هنگام پس دادن پول تان ، زيادي برگرداند، آيا مبلغ اضافي را براي خودتان برمي داريد؟
۱۴) اگر شيشه اي را بشکنيد، آيا از پرداخت خسارت آن خودداري مي کنيد؟
۱۵) آيا از کنار تابلوها و علائم هشداردهنده در اماکن عمومي ، مثل «وارد محوطه چمن نشويد»، بي اعتنا عبور مي کنيد؟

نحوه محاسبه امتياز آزمون:
به ازاي هر پاسخ «خير» ۲ امتياز و به ازاي هر پاسخ «نمي دانم» يک امتياز براي خود در نظر بگيريد. توجه داشته باشيد که پاسخ «بلي» امتيازي ندارد. حالا کافيست مجموع امتيازات خود را که عددي بين صفر و ۳۰ خواهد بود به دست آوريد:
-امتیاز بین ۲۶ تا ۳۰: نمایانگر آن است که فردی به شدت و به حد افراط درستکار، صادق، شریف، روراست و راستگو و پاکدست هستید.
- امتیاز بین ۲۲ تا ۲۵: نمایانگر آن است که فردی کاملا درستکار، صادق، شریف، روراست و راستگو هستید.
- امتیاز بین ۱۸ تا ۲۱: نمایانگر آن است که فردی بالای متوسط هستید.
- امتیاز بین ۱۳ تا ۱۷: نمایانگر آن است که فردی میانه حال و متوسط هستید.
- امتیاز بین ۹ تا ۱۲: نمایانگر آن است که فردی هستید تا حدی حقه باز متقلب و فریبکار.
- امتیاز بین ۵ تا ۸: نمایانگر آن است که فردی حقه باز، متقلب و فریبکار هستید.
- امتیاز بین ۰ تا ۴: نمایانگر آن است که فردی به شدت حقه باز، متقلب و فریبکار هستید.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

محمد
اینا همش چرت
Iran, Islamic Republic of
اگه کسی دوست نداشت نگه چرت زشته
Iran, Islamic Republic of
لطفا شماره و الان مینه سوتا mmpi رو قرار دهید
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
قلب فقط کارش خونرسانی نیست؛ رزق و روزیتون رو هم میرسونه! خوش قلب باشید