جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۱ / ۲۰:۴۴
کد مطلب: 16367
۱
۱

چقدر عزت نفس دارم؟

چقدر عزت نفس دارم؟
يکي از اين پرسش نامه ها که مي  تواند تنها با ۱۰ عبارت، برآوردي تقريبي از ميزان عزت نفس فرد بدهد مقياس عزت نفس روزنبرگ است که در اين بخش به معرفي آن مي پردازيم. اگر بخواهيم يک تعريف کلي از عزت نفس ارائه دهيم، مي توان گفت عزت نفس نظر شخص درباره خودش است اين نظر شخصي از طريق ارزيابي شخص از رفتارها، هوش، موقعيت اجتماعي خود و همچنين از طريق ارزيابي ديگران از آنها رشد مي کند.

بنابراين، عقيده فرد درباره خوبي يا بدي رفتارها، زشتي يا زيبايي قيافه، کمي يا زيادي هوش و موفقيت ها يا شکست هاي اجتماعي با عقيده اي که ديگران در اين موارد بيان مي کنند کنش متقابل پيدا مي کند و عزت نفس فرد را تشکيل مي دهند.

مقیاس عزت نفس روزنبرگ (۱۹۶۵) عزت نفس کلی و ارزش شخصی را اندازه می گیرد. این مقیاس شامل ۱۰ عبارت کلی است که میزان رضایت از زندگی و داشتن احساس خوب در مورد خود را می سنجد.

به نظر بورنت و رایت (۲۰۰۲) مقیاس عزت نفس روزنبرگ (SES) یکی از رایج ترین مقیاس های اندازه گیری عزت نفس بوده و مقیاس معتبری در نظر گرفته می شود زیرا برای عزت نفس از مفهومی مشابه با مفهوم ارائه شده در نظریه های روان شناختی درباره «خود» استفاده می کند.

SESبه منظور ارائه یک تصویر کلی از نگرش های مثبت و منفی درباره خود به وجود آمده است (روزنبرگ، ۱۹۷۹؛ به نقل از بورنت و رایت، ۲۰۰۲).این مقیاس ضریب همبستگی بالاتری نسبت به پرسشنامه عزت نفس کوپراسمیت (SEI) دارد و در سنجش سطوح عزت نفس روایی بالاتری دارد.


اعتبار و روایی پرسشنامه عزت نفس روزنبرگ روزنبرگ
باز پدیدآوری مقیاس را ۹/۰ ومقیاس پذیری آن را ۷/۰ گزارش کرده است. ضرایب آالفای کرونباخ برای این مقیاس در نوبت اول ۸۷/۰ برای مردان و ۸۶/۰ برای زنان و در نوبت دوم ۸۸/۰ برای مردان و ۸۷/۰ برای زنان محاسبه شده است (ماکیکانگاس و همکاران، ۲۰۰۴). همبستگی آزمون مجدد در دامنه ۸۸/۰-۸۲/۰ و ضریب همسانی درونی یا آلفای کرونباخ در دامنه ۸۸/۰-۷۷/۰ قرار دارد. این مقیاس از روایی رضایت بخشی (۷۷/۰) برخوردار است. همچنین همبستگی بالایی با پرسشنامه ملی نیویورک و گاتمن در سنجش عزت نفس دارد، لذا روایی محتوای آن نیز مورد تأیید است.

پرسش نامه
هر يک از عبارت هاي زير را با دقت بخوانيد. سپس نظر موافق يا مخالف خود را اعلام کنيد:


عبارات موافق مخالف

1 احساس مي‌کنم انسان باارزشي هستم، حداقل مساوي با ديگران

2 احساس مي کنم چند ويژگي خوب دارم

3 مانندبيشترمردم مي‌توانم‌کارها رابه خوبي‌انجام دهم

4 درباره خود نگرش مثبتي دارم

5 به طور کلي از خودم راضي هستم

6 احساس مي‌کنم چيز زيادي ندارم که به آنها افتخارکنم

7 با در نظر گرفتن همه چيز، معمولا فکر مي‌کنم شکست خورده ام

8 اي کاش مي توانستم احترام بيشتري براي خودم قائل شوم

9 گاهي احساس مي کنم بي فايده هستم

10 گاهي فکر مي کنم اصلا نمي توانم کاري انجام دهم


نمره گذاري
براي پاسخ موافق به هر يک از عبارات يک تا ۵، يک امتياز مثبت و براي پاسخ مخالف به هر يک از عبارات يک تا ۵ يک امتياز منفي بدهيد. همچنين براي پاسخ موافق به هر يک از عبارات ۶ تا ۱۰، يک امتياز منفي وبراي پاسخ مخالف به هر يک از عبارات ۶ تا ۱۰، يک امتياز مثبت در نظر بگيريد.


تفسير نتايج
بعد از اين که جمع کل نمره ها به دست آمد اگر نمره فرد بالاتر از صفر باشد، نشان دهنده عزت نفس بالا و اگر نمره او پايين تر از صفر باشد، نشان دهنده عزت نفس پايين است. البته لازم به ذکر است که گستره نمره هاي اين پرسش نامه از ۱۰- تا ۱۰+ است و اين مقادير به ترتيب پايين ترين و بالاترين سطوح عزت نفس را نشان مي دهند. به عبارت ديگر هرچه نمره فرد بالاتر باشد عزت نفس او بالاتر است و هرچه نمره او پايين تر باشد نشان دهنده عزت نفس پايين تر اوست.  


 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

مهیار
سلام مرسی ولی چطور باید جمع یا کم کرد مثلا من از 1 تا 5 3 تا موافق و 2 تا مخالف شدن و از 6 تا 10 4 تا موافق و 1 مثبت شدم حالا چکار باید بکنم خواهشن برام توضیح بدین
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
تا حالا هيچ آدم قوى اى كه گذشته آسونى داشته باشه نديدم .