جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۴ / ۱۰:۵۷
کد مطلب: 33412
۰

مصرف خودسرانه متادون؛ خطری تازه برای معتادان

دکتر سعید رضا جوهری در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: متادون یکی از داروهایی است که امروزه در درمان اعتیاد مورد استفاده قرار می‌گیرد ولی مصرف بی‌رویه و خودسرانه آن بسیار مشکل‌سازتر از مواد مخدر است.

وی بابیان اینکه متادون در خلال جنگ جهانی دوم توسط شیمیدان‌های آلمانی ساخته شد، افزود: امروزه اکثر قریب به‌اتفاق معتادان به مواد مخدر متادون را می‌شناسند ولی اکثر آن‌ها از خطرات جدی مصرف خودسرانه آن بی‌اطلاع هستند و یا اینکه این خطرات را جدی نمی‌گیرند.

جوهری با تأکید بر اینکه مصرف بی‌رویه و خودسرانه متادون بسیار مشکل‌سازتر از مواد مخدر مصرفی در فرد است و باید درمان با روش صحیح انجام شود، خاطرنشان کرد: در صورت تجویز سهل‌انگارانه و غیرمسئولانه ممکن است مخاطراتی جدی برای فردی که برای رهایی از دام اعتیاد به مراکز درمانی پناه آورده‌اند فراهم کند.

وی تصریح کرد: مصرف متادون همزمان با مواد و سایر داروها خطرات بالقوه زیادی به همراه دارد لذا تجویز و ارائه آن باید با دقت و احتیاط بسیار انجام شود. این پزشک با تأکید بر درمان اعتیاد طبق اصول علمی، تصریح کرد: گاهی رفتارهای غیراصولی علاوه بر اینکه به درمان کمک نمی‌کند به اعتیاد بیشتر فرد هم دامن می‌زند.

جوهری گفت: بسیاری از جوانان به علل مختلف و ازجمله لذتی که در مصرف مواد مخدر می‌برند به‌طرف آن سوق پیدا می‌کنند لذا ما برای جلوگیری از سوق پیدا کردن جوانان و نوجوانان به دامن اعتیاد باید به فکر جایگزین مانند ایجاد مراکز تفریحی، فرهنگی و ورزشی برای بانشاط کردن جوانان باشیم.
وی ادامه داد: درمان اعتیاد یک پروسه طولانی و در برگیرنده‌ بخش دارو درمانی و بخش روان‌درمانی و مشاوره است و درصورتی‌که به بخش دوم یعنی رفتاردرمانی، گروه‌درمانی اتفاق می‌افتد و درمان حاصل نمی‌شود.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
از آدمهای حسود؛ متنفر نباشید، دلیل حسادت آنها این است که فکر می کنند شما از آنها بهتر هستید... پائولو کوئلیو