پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 18 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۲ / ۱۱:۳۰
کد مطلب: 22946
۱
مهر «کلیشه جنسیتی» محققان بر تفاوت مغز زنان و مردان

«مردان مریخی، زنان ونوسی» پایه علمی ندارد

«مردان مریخی، زنان ونوسی» پایه علمی ندارد
به گزارش ایسنا، نتایج تحقیقات صورت گرفته توسط محققان دانشگاه پنسیلوانیا در ماه دسامبر 2013 که در پی اسکن مغزی 1000 مرد، زن، دختر و پسر بدست آمده بود، نشان داد ساختاربندی مغز زنان و مردان برای انجام مسئولیت‌های مختلف متفاوت است.

بر اساس نتایج این تحقیق، زنان دارای اتصالات بسیار بهتری بین سمت راست و چپ مغزشان هستند، در حالی که فعالیت شدیدتری در درون بخش‌های منفرد مغز و به ویژه مخچه مغز مردان مشاهده می‌شود.

این نتایج با ادعای مطرح شده در کتاب «مردان مریخی، زنان ونوسی» مطابقت دارد که مدعی است، زنان و مردان مانند نژادهای بیگانه، متفاوت هستند.

با این حال پروفسور «گینا ریپون» از متخصصان علوم اعصاب دانشگاه آشتون، نظر کاملا متفاوتی داشته و معتقد است که مغز زنان و مردان کاملا یکسان بوده و تنها کلیشه‌های جنسیتی باعث تفاوت بین این دو جنسیت می‌شوند؛ بر این اساس، «مردان مریخی، زنان ونوسی» به هیچ عنوان پایه علمی ندارد.

به گفته «ریپون»، نمی‌توان مانند تفاوت اسکلتی مردان و زنان، یک مغز را بررسی کرد و مدعی شد که این مغز متعلق به یک دختر یا یک پسر است، چراکه مغز هر دو یکسان هستند. ناهمسانی مردان و زنان تنها بدلیل نقش‌هایی است که در جامعه مجبور به ایفای آنها هستند و کلیشه‌هایی مانند ناتوانی زنان در خواندن نقشه یا ناتوانی مردان در انجام چند کار بصورت همزمان اساسا مبنای علمی ندارد.

تمایر قائل شدن بین کودکان و انتخاب اسباب‌بازی بر اساس جنسیت کودک، باعث ایجاد تفاوت جنسیتی در مغز می‌شود؛ بطور مثال زمانی که دختربچه‌ها به جای قطار با عروسک بازی می‌کنند، مغز آنها بیشتر به سمت زنانگی سوق پیدا می‌کند.
«ریپون» معتقد است باید این حقیقت در نظر گرفته شود که مغز یک عضله بوده و با تمرین دادن، برای کار آینده پرورش پیدا می‌کند؛ مثلا مغز زنان در طول زمان با انجام کارهای مختلف، مستعد انجام همزمان چند کار می‌شود.

نظرات استاد علوم اعصاب دانشگاه آشتون در تناقض آشکار با نتایج تحقیقات صورت گرفته توسط محققان دانشگاه پنسیلوانیا است.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
تونل هابه ما آموختند که حتی دردل سنگ هم راهی برای عبور هست، تونل ها راست میگویند ؛ راه است ، حتی از دلِ سنگ! " آنجا كه راه نیست ، خداوند راه را می گشاید... "