پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۳ خرداد ۱۳۹۴ / ۱۳:۲۷
کد مطلب: 31108
۰

بيمه ها خدمات روانپزشکي را فراموش کرده اند

بيمه ها خدمات روانپزشکي را فراموش کرده اند
میگنا: در حالي که آخرين آمار موجود از نشانه هاي بيماري‌هاي رواني در کشور حدود 25 درصد است که با وجود اهميت اين موضوع، پوشش بيمه‌اي خدمات مشاوره و روان درماني و به عبارتي توجه به بهداشت روان در کشور مغفول مانده است. اين در حالي است که بيماري‌هاي رواني بعد از بيماري قلب و عروق و تصادفات رانندگي جاده‌اي؛ بيشترين آمار را به خود اختصاص مي‌دهد.


دكترجعفر بوالهري، رئيس دانشکده علوم رفتاري وسلامت روان در گفت‌وگو با روزنامه سپيد بر ضرورت پوشش بيمه‌اي خدمات روان‌شناسي، مشاوره و روان درماني تاکيد کرد و گفت: «در واقع در اين خصوص مي‌توان به پوشش مداخله در بحران و پوشش مداخلات رواني و اجتماعي نيز اشاره کرد. براي اينکه يک نفر از مرگ نجات يابد، به جاي تکيه بر دارو، تجهيزات پزشکي و هزينه‌هاي ميلياردي مي‌توان ازمشاوره استفاده کرد. چرا که مشاوره علاوه بر کاهش ناهنجاري‌ها واتفاقات، باعث کاهش هزينه‌هاي سرسام آور بيمه نيز مي‌شود.»

وي ادامه داد: «تحت پوشش قرار دادن خدمات مشاوره و روان درماني يکي ازضروري‌ترين و عقلاني‌ترين خدمات به‌خصوص براي جلوگيري از کمبود منابع و ورشکستگي بيمه‌ها محسوب مي‌شود، اما متاسفانه تاکنون مدير و سازمان‌هاي بيمه‌اي اين اصل را نپذيرفته‌اند. در صورتي که اين موضوع يک نياز حياتي و مهم براي جامعه محسوب مي‌شود.»

بوالهري در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه بيمه‌ها بر اين موضوع اذعان دارند که برخي خدماتدر حوزه روانپزشکي را تحت پوشش قرار داده‌اند، گفت: «بايد ديد با پوشش‌هاي صورت گرفته، هزينه‌ها کاهش يافته است. يا آمار‌ها اينطور نشان نمي‌دهد يا تحقيقي در اين زمينه صورت نگرفته است. تنها در صورتي که پوشش خدمات موفقيت آميز خواهد بود که براساس مشاوره پيشگيري، حمايتي و مداخله در بحران باشد.»

رئيس دانشکده علوم رفتاري وسلامت روان با تاکيد بر اينکه بايد به سرعت از حضور متخصصاني که رويکرد پيشگيرانه دارند استفاده کرد، افزود: «رويکرد انستيتو روانپزشکي تهران براساس تخصص پيشگيري، مداخله در درمان، ارتقاء سلامت روان و کاهش هزينه‌هاي خدمات است.» وي با اشاره به اينکه حدود 20تا 25 درصد، افراد جامعه روانپزشکي در کشور، به خدمات مشاوره نياز دارند، گفت: «50 تا 75 درصد مردم با مشکلات روانپزشکي، خانوادگي، فرزند پروري، تحصيلي و... مواجه هستند که اين موارد صدمات به فرد و جامعه را در پي دارد که تمامي اين موارد با مشاوره و روان درماني قابل حل است.»

بوالهري ادامه داد: «همچنين برخي بيماري‌ها از جمله بيماري‌هاي روماتولوژي، گوارشي، زنان و قلبي معمولا با استرس همراه است که به مشاوره نياز دارند.»

وي با اشاره به اينکه تمام آسيب‌هاي اجتماعي، منجر به آسيب سلامتي مي‌شود که نياز به پوشش بيمه‌اي دارد گفت:«در حال حاضر خدمات درماني قديمي شده است. بايد خدمات سلامت يعني توجه به پيشگيري، توانبخشي، درمان، مداخله در بحران نيز مورد توجه قرار گيرد، ولي هيچ کدام يا وجود ندارد و يا به طور کامل انجام نمي‌شود.»


وقتي عدم توانايي در پرداخت هزينه‌ها، باعث محروم شدن از خدمات مي‌شود

دكتر مهدي ميرمحمد صادقي، مدير کل دفتر مشاوره مرکز توسعه پيشگيري سازمان بهزيستي کشور در گفت‌وگو با سپيد در اين زمينه گفت: «بهزيستي با همکاري وزارت رفاه، در حوزه بيمه مشاوره و خدمات روان‌شناختي تمام تلاش خود را به منظور همکاري‌هاي بين بخشي انجام مي‌دهد. بايد به اين موضوع توجه داشت که بيمه خدمات روان‌شناسي يکي از اولويت‌هاي جامعه محسوب مي‌شود.» وي ادامه داد: «وقتي در جامعه نزديک به يک ميليون نفر به مراکز مشاوره مراجعه مي‌کنند نشان دهنده اين موضوع است که طيف وسيعي از جامعه براي دريافت اين خدمات هزينه مي‌کنند از طرفي برخي افراد نيز به دليل عدم توانايي در پرداخت هزينه‌ها، ازخدمات محروم مي‌شوند.» به گفته وي، در سال 93، 50 هزار نفر در مراکز دولتي، حدود يک ميليون نفر در مراکز مشاوره‌ غيردولتي و 500 هزار نفر نيز از طريق خط1480خدمات مشاوره‌اي دريافت کرده‌اند.

مير صادقي گفت: «اقداماتي به منظور پوشش خدمات مشاوره و روان‌شناسي در حال انجام است. البته براي اينکه اين اقدامات به نتيجه برسد مستلزم همکاري‌هاي بين بخشي است. به عنوان مثال سازمان تامين اجتماعي برخي خدمات روانپزشکي را به عنوان ضريب K تعريف کرده است.»

وي با تاکيد بر اينکه بيمه خدمتي است که بايد براي مسائل روان‌شناختي و سلامت روان تعريف شود و يک اولويت، ضرورت و نياز جدي براي جامعه محسوب مي‌شود، افزود: «مسلما بهزيستي به تنهايي نمي‌تواند اين اقدام را انجام دهد. البته اين سازمان به افراد تحت پوشش، يارانه‌اي در غالب ياري برگ به منظور استفاده از خدمات مشاوره در مراکز خصوصي ارائه مي‌دهد که هزينه آن را بهزيستي پرداخت مي‌کند.» مدير کل دفتر مشاوره مرکز توسعه پيشگيري سازمان بهزيستي کشور با بيان اينکه سلامت روان در کشور مورد توجه قرارنگرفته است، گفت: «در صورتي که به اين موضوع توجه شود مي‌توان از بسياري از آسيب‌هاي اجتماعي جلوگيري کرد.»

مير‌ صادقي تصريح کرد: «لازم است صندوق بيمه‌اي شکل گيرد تا يارانه‌ها در آن تجميع شوند. در حال حاضر که بيمه‌اي وجود ندارد تنها کاري که ما مي‌توانيم انجام دهيم ارائه ياري برگ و پيگيري موضوع بيمه است.»

 
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
نبود اضطراب مسئله ساز است،کمی اضطراب ارزش انطباقی دارد و اضطراب فراوان خرابی به بار می آورد.