شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۳ / ۰۰:۴۷
کد مطلب: 29958
۰

پسر 17 ساله ام مخفيانه سيگار مي کشد

پسر 17 ساله ام مخفيانه سيگار مي کشد
پاسخ

خواهر گرامي، در توجه به نيازهاي فرزندان بايد حالت اعتدال در پيش گرفت چراکه همان گونه که بي توجهي به تامين نيازهاي ضروري آن ها به سلامت جسم و روان شان لطمه مي زند، توجه بيش از حد و تامين همه خواسته هاي آن ها نيز آسيب هاي جبران ناپذيري به تربيت آن ها وارد مي کند. با اين حال، اميدوارم توصيه هايي که در ادامه مطرح مي شود به شما براي حل مشکل تان کمک کند.

 

فرزندتان را مسئوليت پذير کنيد

در قدم اول شما بايد حس مسئوليت پذيري را در فرزندتان تقويت کنيد و کارهايي را متناسب با سن و سالش به او بسپاريد و نتيجه را نيز از او بخواهيد چراکه فرزندتان در کنار کسب علم و دانش بايد در ميدان عمل و زندگي نيز تلاش و فعاليت داشته باشد تا قدرت مقابله اش با مشکلات زندگي افزايش يابد بنابراين به خاطر ترحم و دلسوزي، او را بي مسئوليت بار نياوريد.

 

روابط عاطفي تان را تقويت کنيد

به احتمال زياد يکي از دلايل گرايش فرزندتان به سيگاري شدن در دوره نوجواني، تلاش براي جلب توجه ديگران است. بنابراين با تعريف هاي به جا از او، اعتماد به نفس اش را بالا ببريد و از برخورد توام با خشونت و مجازات خودداري کنيد چراکه به احتمال زياد نتيجه نخواهد داد. همچنين سعي کنيد خودتان را از لحاظ عاطفي به او نزديک کنيد و با تقويت روابط عاطفي و رواني و برخورد محبت آميز در او تاثير مثبت بگذاريد تا زمينه ترک اين رفتار غلط در او فراهم شود.

 

آگاهي هاي فرزندتان را بيش تر کنيد

با گفت و گو از همسرتان بخواهيد تا در سيستم تربيتي فرزندتان با شما هماهنگ شود و توجه داشته باشيد که برخورد قهر آميز با فرزندتان فقط او را از شما دورتر خواهد کرد و احتمال اصلاح او را کاهش خواهد داد. همچنين اوقات فراغت و بلا تکليفي فرزندتان را با کارهاي فرهنگي، هنري، ورزشي و آموزش مهارت هاي شغلي مناسب پر کنيد. دقايقي از شبانه روز را به همنشيني و گوش دادن به صحبت هاي فرزندتان بگذرانيد و به هر شيوه اي که به شخصيت او توهين نشود، تلاش کنيد تا او را آگاه کنيد تا به اشتباهات خودش پي برده و براي اصلاح آن همت کند و به اهميت کنترل رفتار خود پي ببرد. البته اين که او مخفيانه سيگار مي کشد، نشان مي دهد که از نامناسب بودن رفتارش آگاه است بنابراين براي اصلاح رفتار اشتباه اش به او کمک کنيد. همچنين حتما دوستان فرزندتان را هم بيش تر بشناسيد و در صورت لزوم رفت و آمد او با بعضي دوستانش را محدود کنيد چراکه شايد يکي از دلايل سيگاري شدن او دوستان نامناسبش باشند. در پايان مي توانيد از مشاوران ومتخصصان در حوزه ترک سيگار هم کمک بگيريد.

عباسعلي براتي، کارشناس ارشد روان شناسي

 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
هیچوقت برای تبدیل شدن به کسی که میخواستین باشین دیر نیست... فقط کافیست اولین قدم را بردارید.