جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ / ۱۷:۲۹
کد مطلب: 36923
۰

پیام وزیر علوم به همایش بین المللی استرس و بیماری های روانی+ تصاوير

پیام وزیر علوم به همایش بین المللی استرس و بیماری های روانی+ تصاوير
مراسم افتتاحیه همایش بین‌المللی استرس و بیماری‌های روانی با حضور محققان، صاحب‌نظران داخلی و خارجی و جمعی از دانشجویان طي دو روز 21 و 22 اردیبهشت ماه در دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد.

به گزارش میگنا این همایش با هدف شناسایی علائم و نشانه های ماهیت استرس و بررسی آخرین یافته های استادان و صاحبنظران این حوزه در زمینه مقاوم سازی جامعه در برابر استرس و ارائه راهکارهایی علمی برای مدیرت بهینه آن به خصوص به تصمیم گیران اجتماعی برگزار شد
 
دكتر محمد فرهادي با ارسال پيامي به اين همايش ابراز امیدواری کرد تا نتایج و دستاوردهای این همایش برای برنامه ریزان اجتماعی و آحاد مردم ایران و جهان سودمند و پرثمر واقع گردد.متن پیام وزير علوم که توسط خانم دکتر بروجردی مشاور وزیر و مدیر کل روابط عمومی وزارت علوم،تحقيقات و فناوري قرائت شد به شرح ذيل می باشد:

استادان، محققان، دانشجویان و میهمانان ارجمند شرکت کننده در همایش بین المللی استرس و بیماری های روانی:

سلام علیکم

تصوير بزرگتر
در جایگاه وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و به نمایندگی از جامعه علمی و دانشگاهی کشور و ضمن تبریک اعیاد مبارک شعبانیه، از اهتمام دانشگاه علامه طباطبائی در برگزاری این همایش بین المللی تشکر و قدارنی می کنم.
اهمیت ابعاد موضوع استرس در جامعه امروز ما از حد فردی، خانوادگی و سازمانی فراتر رفته و در صحنه بین المللی با نقش آفرینی قدرت‌های بزرگ تبدیل به یک معضل سیاسی اجتماعی فراگیر شده است.
با اظهار تاسف و نگرانی عمیق باید اعلام کنم که جهان امروز با چالش "خشونت و افراط گری خشونت آمیز"مواجه است که مرزهای جغرافیای را در نوردیده و امنیت روانی و اجتماعی را در سطح جهان و در تمامی عرصه های مورد تهدید و تهاجم خویش قرار داده است.

یکی از عوارض اجتماعی و فرهنگی خشونت و استرس، شکل دهی معیوب به روابط اجتماعی به شکل رفتارهای ضد اجتماعی و لجام گسیخته و رفتارهای نابردبارانه ای است که به صورت گذار به عمل خود نشان می دهد. روابط و تعامل هایی که به صورت تهدید آمیز، با به راه اندازی موجی از نگرانی، روابط نامعقول و بیمار گونه را دامن می زند و حیات و سلامت فردی و اجتماعی مردم را به مخاطره می اندازد.

ما عمیقا بر آنیم که به این روند کور در دنیا خاتمه داده و تنها راه مقابله با این چالش را وجود اراده جدی همراه با تلاش مجدانه جمعی بین المللی می دانیم. ما در سیاست های کلان و خرد خود با تاکید بر ضرورت اجتناب از رفتار های خشونت آمیز و استرس زا، عمیقا معتقدیم که باید زمینه و بستر آرامش و زندگی مسالمت آمیز را فراهم کنیم.

ما معتقدیم که فرهنگ گفتگو، اعتدال، مدارا و احترام به ارزش های انسانی و حقوق مدنی مردم در عرصه های عمومی و خصوصی و ایجاد فرصت های لازم که امنیت و ایمنی را برای آحاد مردم فراهم کند، موثر ترین راه مقابله با افراطی گری، خشونت و پرخاشگری است.

ما با تاکید بر تعالیم دین اسلام، به مثابه آیین صلح، دوستی، آرامش و همزیستی مسالمت آمیز، سیاست تعامل، مدارا و اعتدال را به به جای خشونت و افراط گری در جهان، سرلوحه سیاست ورزی‌های کلان خود قرار داده ایم.

ما مسلمانیم، اندیشه ما مبتنی برآموزه های اسلام است.اسلام دین سلم وسلامت است. اسلام نوید بخش جامعه ای عاری از فقر، خوف وحزن است. ما باید بیاموزیم و بیاموزانیم که گفتگو کردن، تعامل و مدارا را بخشی جدی از زندگی خود قرار دهیم.

من معتقدم این همه جلوه های خشونت آمیز و استرس زا بی کاستن از حجم وتنوع علل و دلایل آن، برخاسته از تعلیمات ناتمام وبعضا متناقض زندگی ماست که به صورت سبک زندگی ما خود را آشکار ساخنه است. از این رو لازم می دانم که آموزش از بدو تولد و کودکی تا زمان ازدواج و در سراسر زندگی مردم، در جریان باشد. بنابراین، لازم است با اصلاح مناسبات بین المللی، ارتقای مفهوم شهروندی، باور داشتن اولویت سعادت نسل آینده، نگاهی توام با امید واعتدال و خودداری از تمرکز و تاکید بر عدم تسویه حساب های نا صواب فردی و اجتماعی و اجتناب از ذهنیت های بی حاصل، برای مقابله موثر با خشونت و افراط گرایی، جاده، زندگی مسالمت آمیز و جهان عاری از خشونت را هموار کنیم و فردایی امن و آرام را به خویش و همه جهانیان نوید دهیم.

در پایان، لازم می دانیم بار دیگر از تلاش های دست اندرکاران همایش بین المللی استرس و بیماری‌های روانی که از سوی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار می گردد، تشکر و قدرانی کنم. امیدوارم مسائل و موضوعاتی که در این همایش مورد بررسی اندیشمندانه قرارمی گیرد، برای برنامه ریزان اجتماعی و آحاد مردم ایران و جهان سودمند و پرثمر باشد.

دکتر محمد فرهادی
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری

 
رئيس دانشگاه علامه طباطبايي:
برگزاری این همایش نشان دهندۀ یک حرکت علمی جدی است
-
به گزارش میگنا دکتر حسين سلیمی رئیس دانشگاه علامه طباطبايي كه ميزبان اين همايش بين اللملي بود در ابتدا از زحمات دکتر برجعلی و دکتر سهرابی، همراهی جامعۀ علمی روان‌شناسی و حضور مهمانان تشكر كرد و گفت: "برگزاری این همایش نشان دهندۀ یک حرکت علمی جدی است. کسانی که در حوزۀ علوم اجتماعی هستند معمولا سعی می‌کنند دربارۀ روان‌شناسی به عنوان یک حوزۀ تخصصی نظر ندهند ولی به من اجازه دهید که این حد و مرزها و دیوارهای کشیده شده را بگسلم و نکاتی را در این باره بیان کنم .

رئیس دانشگاه علامه طباطبايي با بیان این مطلب که موضوع انتخاب شده برای این سمینار صرفا یک موضوع روان‌شناسانه محض نیست، اظهار داشت: موضوع استرس و بیماری‌های روانی، موضوعی است که در عرصۀ علوم اجتماعی در واقع یکی از اصلی‌ترین پدیده‌های مورد نظر دانشمندان علوم اجتماعی است. در اینجا سعی می‌کنم که از بُعد اجتماعی به پدیدۀ استرس در جهان مدرن نگاه کنم.
وی در رابطه با پدیدۀ استرس با اشاره به یک رهیافت تاریخی از هگل- فیلسوف آلمانی- بیان کرد: پدیدۀ استرس بیش از دوره‌های تاریخی قبل در جامعه به وجود آمده و خودش را نشان داده است.

وی افزود: به تعبیر هگل اندیشه‌های مدرن و عصر روشنگری به این هدف پدید آمدند که قید و بندها را از دست و پای انسان باز کرده و او را به محیط آزاد توام با آرامش بیشتر رهنمون سازند.

سلیمی افزود: با گذشت 200 سال و اندی از طرح این ایده به وسیلۀ هگل، پرسش اساسی این است که آیا در جهان مدرن استرس‌های انسانی افزایش یافته است یا کاهش؟ آیا انسان مدرن، انسان پر استرسی نیست؟ گمان من این است که در واقع جهان مدرن بیش از آنکه انسان را به محیط آزاد و پر آرامشی وارد کند، استرس‌ها و مشکلات روانی انسان را افزایش داده است.

رئیس دانشگاه علامه با ارائه نگره‌ای جامعه‌شناسانه از پدیدۀ استرس خاطرنشان کرد: انسان محصول و برساختۀ سازه‌های اجتماعی است که در جهان مدرن شکل گرفته و این سازه‌ها عمدتا استرس‌زا هستند. به عنوان مثال در جهان جدید ساخت و بافت جوامع شهری، دوری محل زندگی از محل کار، ترافیک‌های سنگین، تنش‌ها و نابرابری‌های قابل مشاهده در جامعه، همه در بافت زندگی مدرن است و انسان را با استرس مواجه می‌کند.
وی با مطرح نمودن این موضوع که در جامعۀ مدرن، صنعت فرهنگ و صنعت تبلیغات، نیازهای کاذب را به ذهن ما القا می‌کنند تأکید کرد: ما در عصر مدرن نیازهای واقعی خودمان همچون عشق، امنیت و نیازهای ضروری اولیه زندگی را به خاطر نیازهای کاذب قربانی می‌کنیم، که در اثر صنعت فرهنگ و صنعت تبلیغات برای ما آفریده شده است.
سلیمی با اشاره به فرهنگ رقابت در جامعۀ سرمایه‌داری به عنوان پدیده‌ای استرس آفرین اذعان کرد: ما در همه حال از دوران کودکی و تحصیل گرفته تا اقتصاد، سیاست و حتی در گروه‌های علمی در حال رقابت هستیم.

وی افزود: فرهنگ رقابتی که سرمایه‌داری مدرن برای ما به ارمغان آورده است که این فرهنگ استرس آفرین است. رئیس دانشگاه با ذکر این موضوع که مصرف‌گرایی به واسطه صنعت فرهنگ، نیازهای کاذب را پدید می‌آورد اظهار کرد: مصرف بیشتر، امری استرس‌زاست و در عرصۀ اجتماعی نیز تصویر نادرستی از روابط جنسی زن و مرد در جهان مدرن ارائه می‌کند که این تصویر، الگوی متفاوت و دست نیافتنی از روابط زن و مرد است که استرس‌های مختلفی در درونیات انسان پدیدار می‌کند.
وی با خطاب قرار دادن استادان، صاحب‌نظران، محققان و دانشجویان حاضر در این همایش با طرح این سؤالات که آیا روان‌شناسی علمی است که می‌خواهند انسان جدید را با شرایط استرس‌زا سازگار کند؟ روان‌شناسی چگونه می‌تواند انسان جدید در وضعیت کنونی جامعۀ مدرن را از این شرایط استرس آفرین برهاند؟ تصریح کرد: علم روان‌شناسی می‌بایست تمریناتی به انسان ارائه دهد تا خود را با محیط استرس‌زا تطبیق داده و از شرایط غیر طبیعی فاصله گرفته و آرام زندگی کند.
دکتر سلیمی در خاتمه سخنانش تبیین کرد: مبادا در دام توجیه‌گری شرایط موجود بیفتیم. آن‌گونه که در تاریخ جنون میشل فوکو آمده است؛ روان‌پزشکی به علمی تبدیل شود که می‌خواهند استاندارد لازم در شرایط مدرن را برای انسان بسازد و هرکسی این استانداردها را نپذیرد، به ضرب دارو هم که شده بخواهد به او آرامش ببخشد.
وی ادامه داد: آیا ما نمی‌توانیم دانش روان‌شناسی بسازیم یا اندیشه‌های جدیدی را خلق کنیم که به ما کمک کند از این شرایط رهایی یابیم؟
این همایش دو روزه با ارائه 24 مقاله علمی در موضوع استرس و برگزاری سه نشست علمی با موضوعات: استرس و سیاست های اجتماعی؛ آسیب های روانی و اجتماعی؛ دین، معنویت و استرس، 12 کارگاه آموزشی برگزار گرديد.
برپایی غرفه هایی با حضور انجمن های علمی و دانشجویی ادر خصوص روان شناسی، روان پزشکی، پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر و مدیریت استرس از برنامه های جنبی تدارک دیده شده در طی برگزاری این همایش بود.
-

-

-
مرجع : دانشگاه علامه طباطبائی
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
نبود اضطراب مسئله ساز است،کمی اضطراب ارزش انطباقی دارد و اضطراب فراوان خرابی به بار می آورد.