جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۴ / ۰۹:۱۸
کد مطلب: 33773
۱
۱

بيشتر آشنایی‌های فضای مجازی به دوستی‌های جنسی ختم می‌شود

بيشتر آشنایی‌های فضای مجازی به دوستی‌های جنسی ختم می‌شود
دکتر مجید ابهری در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: بر اساس نتایج پژوهشی که از خردادماه سال 92 تا اردیبهشت سال 94 از سوی یک گروه تحقیقاتی روی برخی از کاربران شبکه‌های تلگرام، واتس آپ، تانگو، وایبر و ایمو در شهرهای تهران، شیراز، اصفهان، مشهد و رشت با همکاری بنیاد علوم رفتاری انجام شد، حدود 10 درصد از آشنایی‌ها و دوستی‌ها در فضای مجازی به ازدواج منجر می‌شود که طول عمر آنها هم کمتر از 5 سال است.

وی اضافه کرد: سامانه‌های ازدواج به طور کامل و گسترده تحت نظارت سازمانهای مربوطه راه اندازی نشده است و آموزش‌های لازم به جوانان در این محور ارائه نشده است. در این شرایط هویت‌های جعلی و مشخصات دروغین زیربنای یک رابطه ناسالم عاطفی می‌شود. دروغ درباره سن، تحصیلات، محل زندگی، استفاده از عکسهای جعلی یا با روتوش زیاد برای پروفایل‌ها باعث شده که کاربران این گونه شبکه‌ها دچار ارزیابی‌های نادرست و غیر منطقی شوند.

این آسیب شناس با بیان اینکه بسیاری از این دوستی‌ها عاقبت تلخی داشته است، اظهار کرد: بیشتر شکست خوردگان این روابط دختران هستند چرا که از نظر عاطفی آسیب پذیرتر و لطیف تر هستند. ابهری اضافه کرد: تنها راه پیشگیری از نتایج شوم کاربری در این گونه شبکه‌ها آموزش به جوانان، فرهنگ‌سازی از طریق رسانه‌ها به ویژه صدا و سیماست. در کنار آن راه‌اندازی شبکه‌های ازدواج تحت نظارت و کنترل و یا شبکه‌های دوستی کنترل شده لازم است.

این آسیب‌شناس با اشاره به احتمال سرقت اطلاعات شخصی در فضای مجازی گفت: متاسفانه برخی از افراد با به کار بردن فنون هک وارد بخش خصوصی پروفایل افراد می‌شوند و عکس‌های خصوصی و مشخصات فردی آنان را سرقت می‌کنند و از آنها به عنوان وسیله‌ای برای اخاذی و باج‌گیری استفاده می‌کنند. در این شرایط باید توجه داشت که شبکه‌های مجازی آلبوم شخصی نیستند و هیچ امنیتی برای قرار دادن مسائل خصوصی در این شبکه‌ها وجود ندارد.

ابهری در پایان به دختران و پسرانی که از طریق فضای مجازی با یکدیگر آشنا شده‌اند و قصد ازدواج دارند، توصیه کرد: آنان ابتدا باید درباره طرف مقابل تحقیق کنند و به اطلاعات داده شده اکتفا نکنند. خانواده‌ها نیز در جریان ارتباط دختر و پسر قرار گیرند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

Ali Parastar
Romania
به آقای اسیب شناس بفرمایید وقتی این پژوهش از سال 92 آغاز شد چگونه به این یافته پژوهشی دست پیدا کرد که این ازدواجها کمتر از 5 سال دوام دارند؟ در ضمن بنده منکر مضر بودن برخی ویژگیهای شبکه های اجتماعی مجازی نیستم ولی ازدواجهایی که به صورت سنتی خواستگاری انجام میشوند چند سال دوام دارند؟ در آخر اینکه علت این طلاقها نمیتواند صرفا به دلیل صورت گرفتن آنها از طریق شبکه های مجازی باشد. اگر اینطور هست عوامل تاثیر گذار دیگه چگونه کنترل شدند؟ منظورم اینه که آیا این زوجها مشکل مالی نداشتند؟ آیا مشکل اختلاف فرهنگی و طبقه ای نداشتند ؟ آیا مشکل اعتیاد وجود نداشت؟ آیا مشکل ناباروری وجود نداشت؟ آیا مشکل جنسی وجود نداشت؟
یک نکته دیگه اینکه بخش " نظر دهید" رو از آخر این خبرنامه حذذف کنید چون بنده بارها نظر دادم ولی نه به صورت عمومی و نه خصوصی انعکاسی نداشته است.
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
نبود اضطراب مسئله ساز است،کمی اضطراب ارزش انطباقی دارد و اضطراب فراوان خرابی به بار می آورد.