چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۴ / ۱۸:۲۷
کد مطلب: 32323
۱

توصیه‌های یک مشاور در آخرین روزهای انتخاب رشته

توصیه‌های یک مشاور در آخرین روزهای انتخاب رشته

یک مشاور تحصیلی با بیان اینکه دانش‌آموزی که در جلسه کنکور حاضر می‌شود باید بداند، قصد دارد در چه رشته‌ای تحصیل کند، گفت: انتخاب رشته و مشاوره تحصیلی باید در راستای شرایط روحی افراد باشد و در انتخاب رشته باید توانایی‌ها و امکانات فرد مورد توجه قرار گیرد.

امیرحسین عتیقه‌چی مشاور تحصیلی در گفت‌ و‌ گو با خبرگزاری آنا با اشاره به اینکه موقعیت مکانی تفاوتی در نحوه ارائه مشاوره ایجاد نمی‌کند، اظهار کرد: قواعد مشاوره تحصیلی در تمام استان‌ها یکسان است اما در بحث جغرافیای مکانی آنچه اهمیت دارد، این است که دانش‌آموز در چه شرایط محیطی رشد می‌کند و بر اساس آن اولویت‌هایش را برای انتخاب رشته در نظر می‌گیریم.

وی با بیان اینکه بیشتر داوطلبان انتخاب رشته به دنبال آرمان‌هایی که از سوی معلمان و اقوام تحصیل کرده مطرح می‌شود؛ حرکت می‌کنند، افزود: انتخاب رشته و مشاوره تحصیلی باید در راستای شرایط روحی افراد باشد و در انتخاب رشته باید توانایی‌ها و امکانات فرد مورد توجه قرار گیرد.

این مشاور با بیان اینکه هدف اول در انتخاب رشته خودشناسی و خودسازی است، عنوان کرد: دانش‌آموزانی که پس از پایان سال اول اقدام به انتخاب رشته می‌کنند، باید در درجه اول به آینده رشته‌ای که قصد انتخاب آن را دارند توجه کنند و در واقع نقش مشاور از همان سال اول در هدایت تحصیلی دانش‌آموزان پررنگ است.

عتیقه‌چی با بیان اینکه هم‌اکنون دانش‌آموزی که در جلسه کنکور حاضر می‌شود، باید بداند قصد دارد در چه رشته‌ای تحصیل کند، اضافه کرد: دانش‌آموز اگر اینگونه عمل کند طبیعتا براساس ملاک‌ها و توانمندی‌هایش عمل کرده است. مهم نیست افراد توانایی خواندن چه رشته‌ای را دارند، آنچه که اهمیت دارد شناخت افراد از یک رشته است و این که ذاتشان کدام رشته را دنبال می‌کند. طبیعتا اگر دانش‌آموزی امکان خواندن رشته پزشکی را داشته باشد اما از لحاظ شخصیتی یا بعد فیزیکی و بعد جسمانی توانایی پزشک شدن را نداشته باشد، نباید او را به این سمت هدایت کرد.

این مشاور در خصوص دریافت هزینه بالا برای انتخاب رشته از سوی برخی از مشاوران اظهار کرد: شاید مشاور آخرین فردی باشد که یک دانش‌آموز که با سردرگمی در انتخاب رشته مواجه شده است، به او مراجعه کند. پس اگر قرار باشد مشاوران هم در این زمینه سخت گیری کنند این در بر روی دانش‌آموزان بسته می‌شود. متاسفانه دریافت هزینه‌های گزاف نه تنها به تثبیت جایگاه مشاور نزد افکار عمومی کمک نمی‌کند بلکه باعث دور تر شدن افراد از مشاوران می‌شود.

وی با بیان اینکه زمان مناسب انتخاب رشته از اول دبیرستان شروع می‌شود، گفت: اما پس از اعلام نتایج دانش‌آموزان باید در ابتدا دفترچه انتخاب رشته را به صورت کامل مطالعه کنند و عمدتا 2 تا 3 جلسه با کمک و هدایت مشاور، فرد می‌تواند یک انتخاب رشته مطلوب داشته باشد.
-

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
چه سكوتی دنیا را فرا می‌گرفت اگر هركس به اندازه عملش صحبت می‌كرد